Petra
Petra Blog 5 Jun 2012

Kinderen hebben grote zeggenschap in vakantiekeuze

Kinderen hebben veel invloed in vakantiekeuze. Dit blijkt uit onderzoek van vakantiehuizenspecialist Belvilla. Bijna 500 respondenten met thuiswonende kinderen onder de 18 jaar namen deel aan het onderzoek.

Bijna de helft van de respondenten geeft aan dat hun kinderen grotendeels tot volledig bepalen aan welke faciliteiten het vakantieadres moet voldoen. Bovenaan de wensenlijst van 60.8% van de gezinnen staat een zwembad, het liefst privé. Daarnaast beschikt 33.7% van de gezinnen op vakantie graag over een fiets. Ook vindt 22.6% het belangrijk dat er een pingpongtafel aanwezig is. 79,0% van de gezinnen vindt een televisie op vakantie het meest belangrijk. Ook internettoegang is onmisbaar, zo vindt 60 procent van de respondenten.

Het onderzoek toont daarnaast aan dat gezinnen van diversiteit houden tijdens hun vakantie. Ze combineren ontspanning en ’sfeer proeven’ met sportieve, recreatieve en culturele activiteiten. De top vijf van vakantieactiviteiten van gezinnen ziet er als volgt uit:

  • Ontspanningsactiviteiten, zoals een dagje strand/meer (75,2%)
  • Sfeer proeven, zoals dorpjes en stadjes bekijken, terrasje pikken (74,9%)
  • Sportieve activiteiten, zoals outdooractiviteiten, fietsen, wandelen of skiën (69,9%)
  • Recreatieve activiteiten, zoals een attractiepark of dierentuin bezoeken (62,0%)
  • Culturele activiteiten, zoals musea of kerken bezoeken (45,1%)

Wat vinden jullie het belangrijkst op vakantie?

Bron: Telegraaf.nl
 

Reageer op artikel:
Kinderen hebben grote zeggenschap in vakantiekeuze
Sluiten