Petra
Petra DIY 28 Dec 2011

Kinderen en internet – Martin Valcke en Brigitte de Craene

‘Emma is 11. Ze houdt van kletsen met vriendinnen op het internet. In goed vertrouwen gaf ze gisteravond haar mailadres en een foto aan een meisje dat kennis wil maken. Maar was dat meisje van haar leeftijd? Of heeft de digitale kinderlokker beet?’ (uit Kinderen en internet).

Onze kinderen groeien op met de nieuwe media. Het grote aanbod van informatie, de games, de gevarieerde manieren van communiceren trekken hen aan. Ervaring leert dat zij goed moeten worden begeleid tijdens hun surftochten op het net.
In deze gids wordt een antwoord gegeven op vele vragen als: welke goede websites zijn er voor kinderen? Hoe leren we hen die te vinden? Hoe gaan we om met chatten en pesten? Hoe maken we afspraken met onze kinderen (bv. over de tijdsduur?) en vooral hoe beschermen we ze tegen de vele gevaren van internet?

In de succesvolle en zeer gewaardeerde reeks opvoedingsboeken van Uitgeverij Terra Lannoo is Kinderen en internet dé basisgids voor ouders, leerkrachten en hulpverleners, vol tips voor een prettig en veilig internetgebruik!

Brigitte de Craene is universitair docent aan de Open Universiteit Nederland.
Martin Valcke is hoogleraar Onderwijskunde aan de Universiteit Gent. Hij schreef eerder al het boek Mag ik op de computer?

Auteur Martin Valcke en Brigitte de Craene
Omvang 208 blz.
ISBN 90 209 6636 7
Prijs € 19,95

Reageer op artikel:
Kinderen en internet – Martin Valcke en Brigitte de Craene
Sluiten