Kies voor jezelf

Sonja
Als moeder streef ik ernaar mijn dochtertje op te voeden tot een gezond, gelukkig, zelfstandig meisje. Dit doe ik door zelf zo in het leven te staan zodat zij kan ervaren hoe dit is. Klinkt logisch toch? Als ik lekker in mijn vel zit dan ben ik een leukere, lievere moeder dan wanneer dat niet het geval is.  

Hoe kan ik mijn leven als werkende moeder zo inrichten dat ik er blij van word (en iedereen om mij heen dus ook!)? Door niet de ‘perfecte’ moeder, partner, ondernemer of medewerker te willen zijn. En me hier vervolgens schuldig over te voelen omdat dat toch nooit lukt. Door mijn grenzen aan te geven, wat inhoudt dat ik nee zeg. Nee tegen elke taak die niet essentieel is voor mij en ja tegen die, die dat wel zijn, zodat ik mijn prioriteiten duidelijk heb. Daarnaast laat ik los wat belangrijk is voor een ander maar niet voor mij. Alleen al door het loslaten van mijn schuldgevoel ervaar ik zoveel meer ruimte en rust.

Daarnaast is het voor mij enorm belangrijk om tijd voor mezelf te nemen. Tijd waarin ik niet hoef na te denken of dit wel goed is voor mijn dochter, mijn geliefde of mijn werk. Nee, gewoon lekker even ontspannen en doen wat goed is voor mij. Alleen even voor mezelf zorgen, mijn eigen ding doen, zodat ik mijn batterijtjes weer kan opladen. Deze tijd zorgt ervoor dat ik dicht bij mezelf en mijn gevoel blijf en daardoor meer in balans ben.

Uit Brits onderzoek is gebleken dat bijna driekwart van de kinderen bij wie de moeder lekker in haar vel zit, de kinderen tevreden zijn met de situatie thuis. Wat een super excuus – mocht je er nog een nodig hebben – om meer quality time voor jezelf te nemen en te kiezen voor wat jij echt belangrijk vindt. Zodat jij lekker in je vel zit en je kind (in veel van de gevallen) dus ook! 

Reageer op dit bericht!