Judith’s columns – Wie is Judith?

Met een peuter van 3 (Matthijs) en een baby van 3 maanden (Julia) gebeurt er altijd wel iets bij ons in huis. Moeilijke, vertederende en luchtige momenten wisselen elkaar af en zorgen ervoor dat ik me nooit verveel en genoeg inspiratie heb om over te schrijven. 

Zo had ik gisteravond een gillende baby op schoot die voor het eerst écht boos was en zat ik vanmorgen juist weer samen met Matthijs te genieten van een ontbijt op bed dat door papa (Jonathan) was klaargemaakt.

Sinds mijn zwangerschapsverlof ben ik thuis en dat blijf ik voorlopig ook nog wel een tijdje. Ik ben, vrees ik, niet zo heel goed in de combi werknemer/mama en vind het gewoon prettig als Julia in ieder geval de eerste tijd lekker thuis kan zijn. Af en toe wordt ons gezinnetje uitgebreid met de twee kinderen van mijn broer en schoonzusje als ze beiden aan het werk zijn (een baby en peuter van ongeveer dezelfde leeftijd als onze kinderen) en is het hier een gezellig boel.

Als ik tijd heb voor mezelf, ben ik vaak op internet te vinden (het Kindje op Komst-forum is mijn favoriet), schrijf ik wat, lees ik een boek, maak ik lekkere hapjes of speel ik viool. Dat laatste vindt zoonlief trouwens niet altijd even leuk want: “Hij maakt zoveel geluid, mama!”

Met m’n columns wil ik een kijkje geven in mijn leven met de kinderen, vertellen over wat mij opvalt en hoop ik dat je kunt lachen om de opvoedkundige perikelen –die vast vaak ook heel herkenbaar zullen zijn- bij ons thuis.

Reageer op dit bericht!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.