Judith’s column – Slapen en ontspannen

Dat waren wel de kernwoorden van onze vakantie dit jaar. Wat was het lekker en wat hadden we het nodig. Om de beurt hadden we ‘ochtenddienst’. Dan namen we de kinderen mee naar beneden zodra ze wakker werden zodat de ander kon uitslapen. Iedere dag voelden we ons energiepeil weer een beetje steigen. 

We gingen zelfs steeds een beetje later naar bed. Aan het eind van de vakantie lagen we er soms zelfs pas tegen elf uur in. Elf uur! Ooit was dat een lachertje, maar tegenwoordig serieus laat.

Soms gingen we de omgeving bekijken, maar vaker bleven we bij het huisje. Julia en Benthe moesten toch hun dutjes doen en en voor ons was dat het perfecte excuus om de hele dag te kunnen luieren en lezen. De enorme tuin gaf Matthijs uren speelplezier. Hij noemde het ‘de wijde wereld’ en ontdekte er, gewapend met een stok, lustig op los. Af en toe miste hij wel een leeftijdsgenootje, maar dat leed was gauw vergeten toen Jonathan speciaal voor hem een indianenspeurtocht organiseerde. Opperindinaan Matthijs wist alle opdrachten goed te vervullen en kwam al Oewoewoe-end in opperbest humeur weer thuis. 

Benthe vond de vakantie het ideale moment om een flinke sprong te maken. Ze leerde te gaan zitten en na een paar dagen kroop ze zomaar door de woonkamer. Op ons ge-ooh en ge-aah reageerde ze met een triomfantelijke lach en onthulde daarmee haar volgende ontwikkeling: maar liefst vier ondertandjes waren in één keer doorgekomen. Wij waren natuurlijk hartstikke trots op onze knappe baby van acht maanden oud! 

Julia bleef ook niet achter: haar gebrabbel werd ineens een beetje verstaanbaar. ‘Euk hé, mmammmma, euk hè’, (‘Leuk hè, mama, leuk hè’) brabbelde ze de hele dag. Varianten hierop waren ‘kijk es, mmammma’ en ‘Muooooi hè, mmammma’. Het was allerschattigst.

Inmiddels zijn we alweer bijna een week thuis. School en werk zijn weer begonnen en het uitslapen is slechts een herinnering. Maar wel een hele fijne en ik heb weleens gelezen dat leuke herinneringen langer blijven hangen dan negatieve. Komt dat even mooi uit, dan kan ik af en toe nog eens even heerlijk dagdromen over héél veel slapen. Heerlijk! 

Reageer op dit bericht!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.