Judith’s column – Nestelstand

Langzamerhand komt mijn lijf steeds meer in ‘nestelstand’. De lijstjes zijn trouwens weer verdwenen, ik wil namelijk helemaal niet meer van alles doen. Ik wil er nu gewoon voor zorgen dat het thuis allemaal in orde komt voor de baby. En omdat de energie langzaam weer afneemt, heb ik het gevoel dat ik daar ruim de tijd voor moet nemen. 

Ik zit Jonathan dus achter zijn broek zodat hij alles ophangt wat nog opgehangen moet worden en de dingen waar we geen plaats meer voor hebben het huis uitsjouwt. Zodat ik kan gaan nestelen. De ramen moeten nodig weer eens gezeemd worden en de kleertjes (die trouwens nog maar net in de kast liggen omdat ze Julia te klein werden) moeten weer uitgezocht en gewassen worden, dat soort dingetjes. Mijn huis en mijn gezin, dat interesseert me nog, maar de rest niet bijster veel meer.

Ik word er trouwens wel een beetje zenuwachtig van dat we nog niet zeker weten hoe we de baby gaan noemen. We hebben twee namen en we vinden ze allebei even mooi. Tenminste, het verschilt een beetje per dag. Gisteren vond ik de ene naam nog het mooiste, vandaag ga ik toch weer voor de andere. Jonathan heeft hetzelfde, en dus hebben we de knoop nog niet doorgehakt. Misschien gaat het deze keer echt wel afhangen van het moment van de geboorte. Of we bedenken een compleet ander naam, dat zie ik bij ons ook nog wel gebeuren.

De baby is trouwens druk, ik voel haar vaak de hele dag door wel bewegen. Gezellig hoor, dat gerommel in mijn buik. Dat helpt me wel om te beseffen dat ik zwanger ben, want met Matthijs en Julia om me heen zit ik nauwelijks stil om er even van te genieten. En als ’s avonds alles gedaan is, ben ik blij dat ik m’n bed op mag zoeken. Waar het trouwens de laatste weken nauwelijks van slapen komt, want er is altijd wel iets dat me uit m’n slaap houdt. Óf ik kan geen houding vinden waarin ik lekker lig, óf de gedachten in m’n hoofd willen maar niet stoppen waardoor ik maar niet de rust heb om echt in slaap te vallen. En als ik dan eindelijk slaap, droom ik de gekste dromen. Typische zwangerschapskwaaltjes natuurlijk en wel lastig maar niet vreselijk. In ieder geval nestel ik nog even lekker verder, op naar de echte laatste loodjes!

Reageer op dit bericht!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.