Petra
Petra Wonen 22 Sep 2020

Je Intex zwembad winterklaar maken in 4 handige stappen

Is het zwemseizoen voorbij en wil je ook volgend jaar weer heerlijk met de kids in je Intex zwembad zwemmen? Dan is het belangrijk om het zwembad winterklaar te maken. Zakt de temperatuur onder de 5°C? Dan is het advies om het zwembad af te breken en netjes op te bergen. Ben je van plan om het zwembad toch buiten te laten staan? Zorg er dan met deze 4 handige stappen voor, dat je het zwembad klaarmaakt voor de koudere dagen.

Stap 1: Zorg voor een goede waterbalans

Wanneer je er bewust voor kiest om het Intex zwembad buiten te laten staan, is het belangrijk om het zwembad voor te bereiden op de winter. Een leuke klus waar het hele gezin bij kan helpen 😉 Allereerst is het belangrijk om de waterwaardes in balans te brengen. Zo kun je het zwembad na de overwinteringsperiode direct weer in gebruik nemen. Breng de chloor en pH waarde op orde met de juiste chemicaliën en maak het zwembad vrij van bladeren en zand. Zodra het zwembad in optimale conditie is, voeg je overwinteringsvloeistof toe. Zo blijven de waterwaardes de hele winter stabiel.

Stap 2: Gebruik winterdrijvers tegen vorstschade

In de winter is de kans groot dat het Intex zwembad bevriest. Het is noodzakelijk om je zwembad hierop voor te bereiden. Dit doe je door winterdrijvers in het water te plaatsen. Winterdrijvers verkleinen de druk die ontstaat door uitzetting van ijs. Door winterdrijvers in het zwembad te plaatsen, verklein je de kans op beschadiging aan de liner van het Intex zwembad. Een belangrijk tip om beschadigingen tegen te gaan, is om het ijs in het zwembad heel te houden. Sla je het ijs kapot, dan ontstaan er scherpe ijsbrokken, die de wanden of liner van het zwembad binnen no-time kunnen beschadigen.

Stap 3: De zwembadtechniek voorbereiden

Meestal staat de zwembadtechniek boven waterniveau en kun je ervan uit gaan dat er geen water meer naar het zwembad wordt aangevoerd. Zorg ervoor dat alle elektrische apparaten ontdaan worden van spanning en haal ze van het stroom. Tap vervolgens de Intex filterpomp en zwembad verwarming af. Laat al het water uit de filterpomp en verwarming lopen en blaas de leidingen nog even goed droog. Hierna kun je alle koppelingen los draaien en verwijder je alle (rubberen) O-ringen. We adviseren je om eventueel foto’s te maken van de plaatsen waar deze O-ringen zich bevinden. Vet alle O-ringen in en berg ze vervolgens vorstvrij op.

Stap 4: Sluit het zwembad af met een zwembad afdekking

Sluit het zwembad af met een zwembad afdekking

Heb je jouw zwembad netjes schoongemaakt, de waterwaardes op niveau gebracht en het zwembad en de techniek beschermd tegen vorstschade? Dan is de laatste stap om het zwembad af te dekken met een afdekzeil. We adviseren om te kiezen voor een lichtdicht zeil, zodat algen geen kans krijgen.

Reageer op artikel:
Je Intex zwembad winterklaar maken in 4 handige stappen
Sluiten