J Kamp’s column – Leerling oma

Leerling-Oma Dat is wat ik momenteel ben. Van Volleerd Moeder (van 3 kinderen) word je opeens zonder er zelf wat voor te doen Leerling Oma! Doordat 2 dochters in een tijdsspanne van vijf weken de titel “Moeder” hopen te gaan voeren en mij daardoor de titel Oma gaan verlenen!

Het hebben van twee dochters (en een zoon, maar die is druk met zijn ophanden zijnde huwelijk, dus 2011 wordt een topjaar ) is een vreugde maar ook een onverwacht heel intensieve tijd voor mij als moeder, wanneer blijkt dat ze ineens alletwee zwanger zijn en ik twee keer Oma wordt! Voor de meiden geldt dat ze elk nu zelf moeder worden van een kindje…mijn man en ik hebben echter het gevoel dat we een tweeling krijgen!

Het is een gekke, maar OH ZO leuke situatie! Zussen bellen elkaar, dochters bellen mij, bijkomend feit is dat, alle twee de dochters schippersvrouwen zijn en dus beiden met echtgenoot en schip half Europa afreizen, dus een bakkie doen bij een dochter is er voor mij zelden bij, bellen, mailen etc is wat ons rest wanneer de meisjes met echtgenoten en schip onderweg zijn om hun boterham te verdienen.

Maar we hebben net de Kerst[eriode achter de rug…dat is DE tijd van het jaar dat de schippers vacantie houden en in de haven liggen…dus de afgelopen 2 weken hebben wij heel veel geshopt en alletwee de babykamers klaargemaakt…de familie wieg (heb hem helemaal tiptop in orde gebracht de afgelopen maanden)staat nu bij eerst uitgerenkende dochter en verhuist na de kraamtijd naar tweede uitgerekende dochter, dat was het compromis, ze wilden graag alletwee hun pasgeboren telgen in de wieg waarin ze zelf hun leventje begonnen zijn!

Kortom…ik geniet van elk moment…want ik realiseer me dat hoeveel kleinkinderen ik hierna nog zal mogen krijgen…de kans dat het 2 keer in een tijdsbestek van 5 weken zal gebeuren….het zou kunnen maar…ik denk het niet…dus ik geniet!! Een Leerling – Oma

Reageer op dit bericht!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.