Ingetrokken tepels

niplette.jpg
Veel vrouwen denken van dat ze ingetrokken tepels hebben, maar slechts 3% heeft daadwerkelijk ingetrokken tepels. Een ingetrokken tepel is vooral zichtbaar als je het koud hebt waarbij de tepel dan naar binnen trekt. Komt de tepel naar buiten, dan spreken we dus niet van een ingetrokken tepel.
Een ingetrokken tepel kan het lastig maken je baby de borst te geven. Maar het is niet onmogelijk.

  • Laat je baby een druppeltje borstvoeding proeven, grote kans dat hij daarna toehapt;
  • Masseer met de hand de tepel naar buiten of ga voorkolven waardoor de tepel ook naar buiten komt;
  • Draag eventueel tepelvormers die ervoor zorgen dat de tepel wat meer naar buiten komt en waardoor het spiertje achter de tepel iets wordt opgerekt; je kunt deze eventueel al aan het eind van de zwangerschap gebruiken.
  • De Niplette van Philips Avent trekt de tepel met zachte zuigkracht naar buiten in een kleine vingerhoedachtige plastic holte. Zorg er hierbij wel voor dat je baby een groot deel van het tepelhoedje in de mond neemt – dus niet alleen de top zoals bij een flesje.
  • Uiteindelijk moet borstvoeding prettig zijn. Voor jou en je baby. Is dit niet het geval, kun je erover nadenken om vroegtijdig met borstvoeding te stoppen.

 

1 REACTIE

  1. Zoals het hier nu staat omschreven, lijkt het alsof de Niplette tijdens het voeden wordt gebruikt (“Zorg er hierbij wel voor dat je baby een groot deel van het tepelhoedje in de mond neemt”). Dit is echter niet juist. Een Niplette kan vlak vóór het voeden worden gebruikt om een ingetrokken tepel wat meer naar buiten te laten komen. Daarna is het zaak dat de baby zorgvuldig en op de juiste manier aan de borst wordt gelegd om ervoor te zorgen dat hij zoveel mogelijk borstweefsel in zijn mondje krijgt. Door de zuigbeweging van het kindje zal de tepel tijdens het voeden vervolgens verder naar buiten komen. Naarmate de borstvoedingsperiode vordert, zal het weefsel door het vele voeden automatisch soepeler worden. Daarnaast zal het kindje naarmate hij ouder wordt het drinken aan de borst steeds beter onder de knie krijgen. Een vlakke of ingetrokken tepel zal dan geen obstakel meer zijn bij het voeden.

Reageer op dit bericht!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.