Ineke’s column – Zo, 2 weken na

Eindelijk begin ik wat op te knappen. Pfff. Het is me wel tegengevallen hoor. Maar…de cyste is verwijderd en als het goed is doet de eierstok nu weer wat hij moet gaan doen. Wel moet ik dit eerst even gezien hebben op een echo voor ik het kan geloven. Het vertrouwen in mijn lichaam is soms wel een beetje zoek.

De dagen voor de operatie was ik erg zenuwachtig en had al weer allerlei rampscenario’s in mijn hoofd. Op de dag zelf viel het gelukkig mee. Liet ik alles maar over me heen komen omdat het toch nodig was.

Dit was een juiste houding want natuurlijk ging het allemaal niet zo soepeltjes. 20 min. Geprikt worden voordat eindelijk het infuus aangesloten is is niet echt fijn. Gelukkig kwam de gyn even bij me zitten en klopte op mijn hand met de woorden: ‘de klus die ik moet doen is makkelijker hoor!’. Maar uiteindelijk zat dus het infuus erin en kreeg in de cocktailtjes toegediend waardoor ik lekker ging slapen en de gyn mijn buik open kon snijden en lekker kon gaan rommelen in mijn onderbuik. Weet zeker dat hij dit gedaan heeft want het voelt nog steeds als 1 grote blauwe plek! Heb een keurig litteken boven mijn bikinilijn van ca. 15cm….

Toen ik bij kwam uit de narcose hoorde ik de verpleegkundigen praten terwijl ze over mijn status gebogen stonden. Ik hoorde ‘de linker ?? is verwijderd’, ik natuurlijk meteen wat in paniek. Snel vragen wat ?? betekende. Oh, dat is een eileider. ‘Wat?, mijn eileider is toch niet verwijderd?’. ‘De dokter komt zo bij u om te vertellen hoe het gegaan is’. Gelukkig kwam hij al snel en vertelde dat alles goed was gegaan. De cyste verwijderd is en dat we nu weer met frisse moed verder konden gaan. ‘ja,’ zei de verpleegkundige. ‘ik dacht al dat het niet klopte’. Zucht….

Na een uurtje mocht ik terug naar zaal. Had inmiddels al erge honger en voelde mij prima. Verheugde me op de avondmaaltijd. En dat bestond voor mij uit een bekertje vla…. Heb maar snel wat liga’s erbij opgegeten die Marcel voor me had meegenomen. Ik stelde me toen maar in op het heerlijke ontbijt. Na een nacht van slecht slapen door de pijn, katheter, infuus etc. had ik wel trek gekregen. Ik deed het deksel van het bord en jawel, en bakje bouillon! Heerlijk…dus maar weer wat liga’s. Kan het ook niet helpen dat de meeste mensen last van hun darmen en maag hebben na een operatie en ik niet. Gelukkig was er bij het middageten iets mis gegaan en kreeg ik i.p.v. gemalen eten een ‘vaste maaltijd’!

Verder moest ik steeds cijfers geven m.b.t. de pijn die ik had. Kreeg veel pijnmedicatie aangeboden, zou wel een apotheek kunnen beginnen! Maar alle lof voor de verpleegkundigen. Ze kwamen vaak even langs, tijd maken voor een praatje, vragen wat je nodig bent voordat ze al van alles voor je doen etc. Prima! Maar ik hielp zelf ook zo goed mogelijk mee want wilde graag weer naar huis.

De dag na de operatie mocht het infuus en gelukkig ook die ellendige katheter eruit en kon ik mooi even naar buiten voor een wandeling. Pfff. Het leek wel of ik een bevalling had ondergaan. Maar alles voor het goede doel, lekker weer naar huis!

Nog een dag later mocht dit inderdaad. De gyn en de verpleging vond het wel erg snel maar ik voelde me goed en zou thuis net zoveel pijn hebben als in het ziekenhuis dus ik mocht vervoer gaan regelen.

Ik had er niet bij stil gestaan dat ik thuis niet zo’n handige papagaai boven mijn bed had hangen en ik nu zelf voor mijn bouillon (broodjes!) moest zorgen maar heerlijk om thuis te zijn. Waar ik prima werd en wordt verzorgd door Marcel zodra hij thuis is uit zijn werk.

Zoals ik al zei, duurt het herstel me wel wat lang. Elke beweging deed me pijn, zelf bij het tandenpoetsen gebruik je al je spieren. Om over onverwacht niezen maar helemaal niet te spreken! Gelukkig gaat het nu de goede kant op en kan ik wat sneller op staan, lopen, gaan zitten. Het gaat allemaal wat makkelijker. Geniet nu heerlijk van DVD’s, tijdschriften, boeken, bezoek. Heerlijk! Mag (helaas?) 6 weken niet zwaar tillen, stofzuigen etc. Kan dus wat kleine klusjes doen en dan moet ik toch weer gaan lezen o.i.d. Er zijn ergere dingen.

Volgende week toch maar weer es aan het werk om weer in het normale ritme te komen en weer verder te gaan! Op dag 12 van een nieuwe cyclus mag ik weer naar de gyn. Erg spannend!

Ook de familie is weer erg lief voor ons. Krijg veel leuke cadeautjes. Zoals een ketting met een klavertje 4 voor geluk. Van mijn lieve zus! Kreeg ook al een kaart van mijn schoonzus met een klavertje 4. Verder lekkere badolie, chocola, tijdschriften. Fijn hoor.

Afgelopen weekend bij de chinees had ik zo’n gelukschocolaatje. Op het omhulsel stond : ‘Soon you will gain something you have always wanted’. Nu, wanneer ik ervan uit ga dat alles een reden heeft. Dan moet dit toch zeker een reden hebben. Hou jullie op de hoogte!!

Liefs

Reageer op dit bericht!