Petra
Petra Blog 3 Apr 2012

In elke klas zit een mishandeld kind

34 van de 1000 kinderen zijn slachtoffer van ernstige vormen van geweld, verwaarlozing, bedreiging of pesterijen. In elke klas zit dus een mishandeld kind, laat de Kinderombudsman Marc Dullaert dinsdag in De Telegraaf weten.

Volgens Dullaert worden er 188.000 mishandeld en hebben 10.000 kinderen, ouders die in vechtscheidingen zitten. Ongeveer 300.000 kinderen leven onder de armoedegrens en 1600 kinderen leven in angst, omdat zij niet zeker zijn van een verblijfsvergunning. Dit zijn schokkende cijfers en dat is nog niet eens alles.

Veel vormen van mishandeling worden namelijk vaak niet aangegeven. Vaak wordt volgens Dullaert uit loyaliteit aan de opvoeders geen melding gedaan van gewelddadige voorvallen. Daarnaast willen veel meisjes en jongens het niet vertellen, omdat ze bang zijn dat hun ouders boos worden. Bij kindermishandeling gaat het niet alleen om fysiek geweld, maar ook om verwaarlozing en emotionele mishandeling.

Huisartsen melden niet altijd gevallen van mishandeling. Zij doen dit niet omdat ze het niet durven, in verband met privacy en ze willen het contact met ouders niet verliezen

 

Reageer op artikel:
In elke klas zit een mishandeld kind
Sluiten