Petra
Petra DIY 28 Dec 2011

How to be happy – Liz Hoggard

Goed nieuws voor iedereen die het leven maar zo-zo vindt: geluk kun je leren! Hoe, dát lees je in How to be happy. Deze gelukshandleiding werd al met groot succes toegepast door de inwoners van het Engelse Slough (BBC-serie: making Slough happy). Nu is het de beurt aan jou! Verander je kijk op de wereld en leer How to be happy.

‘Ja, alles álles kan een mens gelukkig maken’, zong Rene Froger al. Maar om de zon te zien schijnen in een vers kopje thee, moet je wel een behoorlijk gelukkige basis hebben. En die vind je niet in geld, macht of succes. Nee, geluk zit ‘m in eenvoudiger dingen: familie, sociaal leven, seks met iemand van wie je houdt, je leefomgeving, vertrouwen in de medemens… Al deze geluksfactoren en hoe je ze optimaal benut, komen uitgebreid aan bod in het praktijkdeel van How to be happy.

Minstens zo interessant en leuk is het theoretische deel, waarin de schrijvers (Hoggard en experts) ingaan op de aard van geluk en het vermogen om jezelf gelukkiger te maken. Veertig procent van het geluksgevoel wordt namelijk bepaald door jouw kijk op de dingen. En die kijk heb je zelf in de hand. Test hoe gelukkig jij bent en gooi daar een schepje bovenop met behulp van het How to be happy-stappenplan. Houd je bovendien elke dag aan de tien geluksgeboden, zoals glimlachen naar iemand die je niet kent en de helft minder televisie kijken. Wedden dat jij – net als de mensen in Slough – binnen de kortste keren zonniger door het leven stapt?

How to be happy is een heerlijk optimistisch en inspirerend boek dat je in één adem uitleest. Ook als je niet actief met alle info aan de slag gaat, zul je op z’n minst geneigd zijn om je hond een extra knuffel te geven of eindelijk die vriend weer eens te bellen. En alleen dat al maakt How to be happy het lezen meer dan waard.

Auteur Liz Hoggard
Omvang 224 pagina’s
ISBN 90 215 8036 5
Prijs € 18,99

Reageer op artikel:
How to be happy – Liz Hoggard
Sluiten