Het verhaal van Summer

20 augustus 2007 is een dag die we nooit meer vergeten. Dat is de dag dat onze dochter Summer is geboren.

Summer was een geschenk en erg welkom. Tijdens de eerste echo was er een verdikking te zien in de nekplooi. De volgende dag zijn we naar het ziekenhuis gegaan voor nog een echo en daar zagen we dat de verdikking groter was geworden als de dag ervoor. We werden voor een vlokkentest doorgestuurd naar Leiden. De uitslag duurde 2 weken. Gelukkig gingen we op vakantie. Daar hadden we nog hoop, maar toch ook de angst.

Op maandag 13 augustus kregen wij het slechte nieuws te horen dat ons dochtertje/zusje niet gezond was en stonden wij voor een moeilijke harde en zware keuze. Wij hebben besloten om de zwangerschap af te breken. We waren toen bijna 18 weken zwanger. Op 20 augustus is onze dochter Summer geboren, een heel klein mooi mensje met alles erop en eraan, echt ongelofelijk.

Op woensdag 22 augustus 2007 hebben wij met zijn drieën afscheid genomen van ons dochtertje/zusje Summer. Ik was erg gefocust op haar afscheid, want dat moest mooi en waardig zijn. En wat er verder nog zou komen wist ik ook niet. Nu ben ik er inmiddels wel achter. Je wordt heen en weer geslingerd door emoties, machteloosheid neemt het over. Woede en heel veel verdriet. En dan die ene vraag: waarom??? Maar daar krijg je toch geen antwoord op. En dan dat PLEKJE. Waar is dat plekje??? We hebben ook nog een zoon die aandacht en zorg nodig heeft en hij heeft het ook moeilijk gehad. Gelukkig hebben we hem nog. Hij is het die mij elke dag kan laten lachen met zijn eigen humor, echt een geweldige kerel.

We moeten het de tijd geven en positief blijven maar soms, tja, dan komt er weer een donker wolkje overdrijven en ben ik het even allemaal kwijt. Maar ik bedenk me wel alles gaat voorbij, dus dat donkere wolkje drijft ook wel over. Maar die liefde overwint alles, dus ook de liefde van onze lieve kleine meid. Ik zal haar nooit vergeten en ik weet dat ik haar ooit terug zal zien.

Voor altijd in ons hart SUMMER

Reageer op dit bericht!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.