Het verhaal van Milan

Op 27 juni 2005 besloten mijn man en ik dat ik zou stoppen met de pil.

Een jaar later min een week was ons zoontje Milan geboren en overleden….

Milan werd veel te vroeg geboren; bij 25 weken zwangerschap. Ik dacht dat ik last van mijn darmen had, maar het bleken weeën. Op het toilet braken mijn vliezen en voelde ik zijn hoofdje. Milan heeft nog 5 dagen geleefd, maar vanwege een fikse hersenbloeding, een klaplong en een open ductus die niet dicht wilde, moesten we hem laten gaan. Hij is in onze armen gestorven, tussen zijn knuffels. Milan was een klein ventje met grote voeten en handen. Een lief neusje, donkere haartjes. Hij zag er wijs uit, er leek een oude ziel in hem te zitten. Hij was zo mooi!

Als ode aan mijn zoon en ter verwerking van mijn verdriet, heb ik een gedichtenbundel uitgebracht (Als je kind niet leven mag). Elk verkocht boek geeft me steun. Elk verkocht boek biedt hopelijk steun aan de koper ervan. Maar het boek had natuurlijk nooit moeten bestaan….

Miriam, moeder van Milan

 

Reageer op dit bericht!