Het verhaal van Joey

Het was 29 juli toen ik op een gegeven ogenblik thuis kwam van boodschappen doen. Ik kreeg opeens het gevoel dat mijn kindje niet meer bewoog in mijn buik. Ik dacht dat hij waarschijnlijk te weinig ruimte zou hebben want ik was al 38 weken en moest nog maar twee weken. 

Een paar uur later na het eten zei mijn man dat hij even een uurtje ging slapen. Ik besloot om ook maar een uurtje te slapen.Toen ik wakker werd had Joey nog steeds niet bewogen. Ik twijfelde nog steeds en weer een paar uur later zei ik tegen mijn man dat hij even naar het hartje moest luisteren. Mijn man hoorde niets meer en toen ik de verloskundige had gebeld en alles had uitgelegd verwees zij mij door naar het ziekenhuis. In de tussentijd dat de verloskundige het ziekenhuis belde ging mijn man door met luisteren, maar hij kon het hartje niet horen kloppen. Wij zijn naar het ziekenhuis gereden waar de verloskundige vervolgens een een echo maakte en inderdaad, zijn hartje klopte niet meer. De wereld om ons heen stortte helemaal in elkaar. Wij zijn met een groot verdriet naar huis gegaan en de volgende dag begonnen de weëen.

 

Wij hebben toen weer de verloskundige gebeld. ’s Avonds zij we naar het ziekenhuis gegaan en kreeg ik een spuit om de nacht goed door te komen. De volgende dag kon ik eindelijk gaan beginnen met de bevalling. ’s Avonds om een uur of negen kreeg ik een ruggenprik omdat ik de weëen moest gaan opvangen. Joey kon niet indalen dus na een uur persen hebben ze met behulp van de vacuumpomp Joey eruit getrokken. Toen Joey eruit kwam zat zijn navelstreng 3 keer om zijn nekje waardoor hij is overleden.

Het is mijn eerste kindje en zal altijd mijn eerste kindje blijven want tenslotte heeft hij mij moeder gemaakt.

Van je lieve moeder Leona
 

Reageer op dit bericht!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.