Het grote nieuws vertellen

het grote nieuws
Hoe vertel je familie en vrienden dat jullie in blijde verwachting zijn? Je wilt dat waarschijnlijk op een originele manier doen. De bezoekers van Kindje op Komst hebben enkele leuke manieren van vertellen met ons gedeeld. We willen jullie deze tips niet onthouden, wie weet moet jij zelf het grote nieuws nog wereldkundig maken en vind je hier een leuk idee.

 • Een koffertje met daarin een paar slofjes, rompertje o.i.d en een briefje met: “Lieve opa en Oma, Als ik groter ben mag ik dan komen logeren?”
 • Wij hebben voor iedereen een eigen slab laten drukken in het roze (voor de dames) of blauw ( voor de heren) met de teksten:
 • – ik ben zo blij ik krijg er een kleinkind bij (voor vaders en moeder)
 • – ik ben zo blij ik krijg er een neefje of nichtje bij (voor broers en zussen)
 • – ik ben zo blij ik krijg er een petekind bij (voor de peetoom en peettante)
 • We hebben eerst gevraagd of vader en moeder de ogen dicht wilde doen, toen hebben we hun ieder een slab omgedaan en nadat ze ogen weer mochten openen kon iedereen en hun zelf lezen wat er op hun slab stond. Succes verzekerd als heel de familie met een slab om zit!
 • Ik heb tegen mijn moeder gezegt dat haar verjaardagskadootje helaas wat te laat zou komen. Ze is namelijk op 10 juli jarig. Ze keek me raar aan en toen ik zei dat ik namelijk 19 juli uitgeteld zou zijn stond ze mat haar mond open van verbazing. Het enigste wat ze nog kon zeggen was wow!
 • Wij hebben een gedicht gemaakt voor de opa’s en oma’s, over dat ze binnenkort hun eerste kleinkind gaan verwachten, Dat gedicht hebben we ingelijst gegeven. Alvast ook voor de eerste foto als hun kleinkind er is. ze waren helemaal door dolle heen!
 • Wij hebben een rijstkorreltje door de juwelier laten inpakken in een juwelendoosje. En die toen aan mijn schoonmoeder gegeven, deze werd helemaal zenuwachtig van het doosje. En dat gezicht zeg, toen ze zag dat het maar een rijstkorreltje was.Toen vertelden wij, zo groot is jullie kleinkindje nu.
 • Een shirtje voor zoonlief met op de voorkant: Big Brother is watching you. En dan op de achterkant: ja ik…. En dan iets lager: word een grote broer.
 • Wij hebben onze ouders uitgenodigd voor een etentje zonder dat ze dit van elkaar wisten. In de stad afgesproken. Zelf op afstand gaan toekijken of ze er al waren. Ouders alle vier aanwezig. Dat was al hilarisch om te zien “jullie ook hier?”. Wat zouden ze te melden hebben? (niet gelijk “verdacht” doordat we ook met onze bruiloft bezig waren).
 • Met zn zessen naar het restaurant gelopen, dat toepasselijk “Opoes” heette. Daar waren wij vooraf al geweest om het personeel in te seinen en de flesjes, spenen en slabbetjes die we hadden gekocht af te geven.  Zoals gebruikelijk werd gevraagd wat iedereen wilde drinken, en die eerste ronde werd geserveerd in… de flesjes! Opgediend op een bordje met de speen en het slabbetje erbij. Na wat blikken van ongeloof waren de reacties heel leuk: van sprakeloos tot niet meer op kunnen houden met zeggen “wat leuk!”.
 • Ik ben toen ik 5 weken zwanger was naar mijn beste vriendinnetje gegaan (die op dat moment zelf 36 weken zwanger was), en gezegd dat ik iets leuks voor haar had uitgeprint. Op het velletje stond een echofoto en beschrijving van de 5e week zwangerschap. Het duurde een paar seconden, maar toen het kwartje viel, begon zij te huilen van blijdschap. Een geslaagde actie dus!!
 • Op mijn verjaardag wilde wij ons nieuwtje vertellen. we hadden een grote doos met verschillende soorten gebak en met kale beschuitjes.. Een aantal keken vreemd naar de beschuitjes..Wij gaven als antwoord dat ze kaal waren omdat we nog niet wisten wat voor kleur muisjes erop moesten. Een aantal hadden het snel door, maar het leverde ook hele vreemde gezichten op. Wij kijken er nog met plezier op terug.
 • Wij hebben toen ik 7 weken zwanger was (net voor sinterklaas) een gedichtje gemaakt met daarop de tekst: hier een kado dat zichzelf wel toelicht dus dit jaar eens geen lang gedicht. vervolgens hebben we aangebeld en voor de deur van de aanstaande opa’s en oma’s het kado en het gedicht weggezet en snel weggelopen.
 • Het kado was een kaars die als je hem 10 minuten brandde de tekst liet zien: hoera ik ben zwanger!! Wij thuis samen gewacht op de telefoontjes en jahoor!! de reactie was echt super.
 • Mijn man kwam pas erg laat thuis en ik moest er weer erg vroeg uit. Ik heb hem en sms-je gestuurd dat zijn baas hem gemaild had. Toen hij s’nachts zijn computer aan zette zag hij als eerste op het scherm een foto van de test met een hele duidelijke ZWANGER.
 • Toen ik zwanger was van ons eerste kindje( dat was rond sinterklaas) hebben we vier chocolade letters gekocht met de letters BABY. Deze hebben we aan onze ouders en broer/zus gegeven. Mijn vader heet Rien en vond het erg raar dat hij een B kreeg. Toen we zeiden dat ze ze bij elkaar moesten leggen had mijn zusje het gelijk door…..krijgen jullie een baby.
 • Bij mijn schoonouders hadden we gebak gekocht en heb ik zelf vlaggetjes gemaakt met OPA, OMA, TANTE en OOM. Mijn schoonmoeder moest even denken, maar daarna viel het kwartje. Ze waren echt enorm verrast. Voor mijn moeder heb ik een foto gemaakt van de zwangerschapstest met daarnaast de tektst: WE WETEN ZEKER DAT JE EEN LIEVE OMA ZULT ZIJN. Ook dit sloeg erg goed aan. 

Heb jij ook een heel leuk idee om het grote nieuws aan vrienden en familie te vertellen? Stuur tip naar redactie@kindjeopkomst.nl

2 REACTIES

 1. Wij kregen een kaart met de tekst:

  Willen jullie de Opa en Oma van ons kindje worden?

  Geweldig nieuws, we zijn heel erg trots enb blij met de komst van ons eerste kleinkind.

 2. Wij hebben mijn ouders een kaartje gegeven met vooraan de tekst ‘Proficiat met de nieuwe job’ (zo een standaardkaartje). Binnenin hadden we geschreven ‘Want wij zoeken een babysit’. Duurde ook wel een paar (lange) seconden voor ze het door hadden… :-*

Reageer op dit bericht!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.