Petra
Petra DIY 28 Dec 2011

Het gezicht van kinderloosheid – Fidessa Docters van Leeuwen

Het gezicht van kinderloosheid vertelt het verhaal en toont het portret van meer dan twintig vrouwen en mannen, in de leeftijd van 25 tot 50 jaar, die ieder op hun eigen manier geconfronteerd zijn met de vruchtbaarheidsproblematiek en de daaruit veelal voortvloeiende ongewenste kinderloosheid.

Quotes uit de interviews:
‘Wat ik moeilijk vond was dat mensen me benaderden alsof ik zelf voor mijn ongewenste kinderloosheid had gekozen. Een collega riep bijvoorbeeld tegen me: “Je doet toch geen KID, dan kies je er zelf voor dat je geen kinderen krijgt.” En wat mijn huisarts zei was het toppunt: “Wil je definitief geen kinderen?” Hoezo willen? In deze tijd kan je bijna niet ongewenst kinderloos zijn als je niet alles hebt geprobeerd.’ Jeanine Conijn

Als je jong bent kijk je uit naar bepaalde dingen die je in de toekomst mag gaan meemaken. Zoals rijlessen, die je eindelijk op je achttiende kunt nemen. Daarna krijg je vaste verkering, maak je trouwplannen en zoek je een leuk huisje. Vervolgens ga je een paar jaar lekker samen genieten en dan besluit je voor kinderen te gaan. En dan ineens gaat het anders; die wens wordt niet vervuld.’ begint Cindy haar verhaal.

Iedere dag word ik wel geconfronteerd met mijn ongewenste kinderloosheid. Vriendinnen zijn weer zwanger – meestal van hun tweede of derde kindje – en op sommige dagen lijkt het wel of ik overal kinderwagens of zwangere vrouwen zie. Dan heb ik vaak het gevoel dat het leven van de rest van mijn omgeving doordraait en dat ons leventje stil staat.’ Cindy Becks

ISBN 90-6523-146-3
Auteur(s): Fidessa Docters van Leeuwen

Reageer op artikel:
Het gezicht van kinderloosheid – Fidessa Docters van Leeuwen
Sluiten