Petra
Petra Bevalling 30 Aug 2016

Deze handschoen redt duizenden babylevens

Zachary werd 12 weken te vroeg geboren en had het de eerste maanden buiten de baarmoeder heel zwaar. Een groot deel van die eerste periode bracht hij door in de couveuse. Moeder Yamile Jackson probeerde zoveel mogelijk bij haar zoon in de buurt te blijven. Wanneer ze ‘s avonds naar huis moest om te slapen deed ze dat met pijn in haar hart. Het kostte haar veel moeite om haar kleine zoontje, die bij de geboorte nog geen kilo woog, moederziel alleen achter te laten. Gelukkig bedacht ze in haar wanhoop een briljante oplossing, die niet alleen Zachary maar ook vele andere baby’s sinds die tijd heeft geholpen.

Handschoenen met de geur van je moeder

Yamile was niet alleen moeder, maar ook arts. Ze wist hoe belangrijk de geur van hun moeder is voor pasgeborenen. De geur van de moeder is vertrouwd, waardoor het een groot gevoel van veiligheid geeft. En dat gevoel zou Yamile haar zoontje ook graag willen geven als zijzelf naar huis was om te slapen. Haar oog viel op de huishoudhandschoenen die thuis bij de afwasteil lagen. Op dat moment schoot de oplossing haar te binnen. Ze besloot een paar handschoenen te vullen met lijnzaad. Vervolgens hield ze deze handschoenen de hele dag op haar lichaam. Toen ze de volgende avond weer naar huis ging, legde ze voor vertrek de handschoen bij Zachary in de couveuse. Met indrukwekkend resultaat!

De moedergeur doet wonderen!

Toen Yamile de volgende ochtend weer in het ziekenhuis aankwam, waren de verpleegkundigen die bij zoon Zachary waren lyrisch over de handschoenen. Ook hier bleek namelijk weer hoe belangrijk de geur van de moeder voor een kindje kan zijn: Zachary had ‘s nachts goed geslapen en zijn ademhaling was de hele nacht gelijkmatig en diep geweest. Bijzonder, want eerder had hij ‘s nachts vaak ademhalingsproblemen gehad. Ook de nachen daarna verliepen met de handschoen in de couveuse veel beter dan eerst. De verpleging vroeg moeder Yamile uiteindelijk om nog een paar van zulke handschoenen, om te kunnen gebruiken bij andere kindjes in de couveuse. En wat als een ideetje begon om haar eigen zoon te helpen, werd uiteindelijk een grote onderneming. Zachary is namelijk inmiddels al een tiener, maar moeder Yamile helpt met haar handschoenenbedrijf Nurtured by Design nog jaarlijks vele baby’s de eerste moeilijke weken en maanden door!

Reageer op artikel:
Deze handschoen redt duizenden babylevens
Sluiten