haartjes kammen

Als je de haren gewassen hebt, kun je rustig de haren van je kind gaat kammen. Dit kan een heel gedoe zijn, dus doe het met beleid.

Borstel
Een eigen kam of borstel is hygiënischer dan wanneer je de borstel met anderen deelt. Geef daarom je kind een eigen kam of borstel en maak dit regelmatig schoon.

Gebruik een zachte borstel met plastic puntje op de pinnen om de haren mee te borstelen. Als je kind krullen of kroeshaar heeft kun je beter een grove kam of borstel gebruiken. Je kunt het beste kammen of borstelen als het haar droog is. Nat haar is sneller beschadigd.

Probeer tijdens het borstelen zo weinig mogelijk aan de haren te trekken. Zo kun je voorkomen dat je kind een hekel krijgt aan het borstelen van zijn haar. Eén keer per dag borstelen is over het algemeen voldoende. Om knopen en klitten te voorkomen kun je bij lang haar beter twee keer per dag borstelen.

Langer haar
Om te voorkomen dat de haren snel in de war raken, kun je bij langer haar overdag beter in een staart of vlecht doen. Bovendien worden de haren minder vuil. Als je een vlecht maakt, zorg ervoor dat de vlecht niet te strak is en wees voorzichtig bij het loshalen van de vlecht.

Reageer op artikel:
haartjes kammen
Sluiten