5x een goede start van 2018!

De eerste dagen van het nieuwe jaar zijn al weer achter de rug. Bij deze natuurlijk nog de beste wensen! Zo’n nieuw jaar is altijd een goed moment om even terug, maar ook zeker vooruit te kijken. Of je nu wel of niet goede voornemens hebt, het is altijd prettig om het nieuwe jaar goed te beginnen. Met deze 5 tips gaat jou en je gezin dat vast lukken!

1. Niet meteen in de vijfde versnelling

Als je kinderen al naar school of peuterspeelzaal gaan, hebben zij deze week nog vakantie. Met een beetje geluk heb je zelf ook nog vrij. Natuurlijk kun je deze week gebruiken om alle familieleden af te gaan om ze een gelukkig nieuwjaar te wensen, nu eindelijk eens de zolder op te ruimen of de kinderkamers opnieuw te behangen. Als je daar echt zin in hebt, zeg ik: ‘Doen!’ Heb je stiekem helemaal geen zin? Bedenk dan dat je nog zo’n 360 dagen hebt om die klussen dit jaar alsnog te klaren. Grijp je moment en zorg voor wat ‘we-time’ met je gezin. Die vijfde versnelling heb je na de vakantie nog meer dan genoeg nodig.

2. Het hoeft niet altijd gezellig te zijn

Feestdagen zijn vaak heel leuk, maar kunnen ook heel wat stress opleveren. Het liefst wil je toch aan het ideaalplaatje voldoen van gelukkig gezinnetje dat het goed voor elkaar heeft. De realiteit is echter anders; in geen enkel gezin is het elk moment van de dag rozengeur en manenschijn. Ook al wil iedereen je dat graag doen geloven met al die vrolijke foto’s op social media. Blijf realistisch; een jengelend kind onder het kerstdiner, of een flinke ruzie met je partner over iets onbenulligs horen er ook gewoon bij. En dit geldt zeker voor de periode na al die feestdagen. Iedereen is moe, dus wat wrijving is logisch. Leg je daarbij neer en je zal zien dat het makkelijker is om met die lastige momentjes om te gaan.

3. Doe iets samen

Heb je de gelegenheid om deze week als gezin wat te ondernemen? Doe dat dan ook! De kans is groot dat het weer tegenzit, maar er zijn genoeg leuke binnenactiviteiten te bedenken die een leuk uitje kunnen vormen. Ga naar een museum, een indoor speeltuin of ga gewoon een middag knutselen aan de keukentafel. Het belangrijkste: doe het met het hele gezin. Dit zijn van die kleine momenten die je kunt koesteren.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

regenlaarzen plas kind

4. Goede voornemens? Wees realistisch!

Heb je goede voornemens? Vermijd dan de valkuilen waarin veel mensen vallen. Zo zal het tijdens een rustige week zoals deze prima te doen zijn om drie keer te gaan sporten. Maar hoe ga je dat volhouden als het drukke dagelijkse leven weer van start gaat? Het is prima om enthousiast te zijn, maar wees vooral realistisch als het gaat om goede voornemens. Heb je deze week tijd over? Probeer dan eens een planning te maken voor de komende tijd, om vast te leggen wat je gaat doen om je goede voornemens in de praktijk te brengen. Dan heb je een schema om op terug te vallen wanneer het drukker en lastiger wordt om je voornemens vol te houden.

5. Ook met regen kun je naar buiten 😉

Als het weer slecht is, heb je de neiging om lekker binnen te blijven. De kans is echter groot dat je kids steeds drukker worden en dat je op een gegeven moment gillend gek wordt van al hun lawaai. Tip: ook met regen kun je best naar buiten! Pak jezelf en de kids goed in en trotseer dat Hollandse weer gewoon. Een uurtje uitwaaien, daarna lekker aan de warme chocomelk en je zal zien dat de humeurtjes daar flink van opknappen!

Reageer op artikel:
5x een goede start van 2018!
Sluiten