Goed autostoeltje, veilig op pad

Je kinderen neem je het liefst overal mee naar toe. En dat betekent automatisch dat ze regelmatig in de auto zullen zitten. Er zijn natuurlijk een aantal eisen waar een goed autostoeltje aan moet voldoen. In een reboarder of achteruit-autostoeltje zit je kind tegen de rijrichting in. Veel onderzoeken hebben uitgewezen dat je kind zo het veiligst in de auto zit. En bij een veilig autostoeltje is natuurlijk ook de mate van comfort belangrijk. Je kind wil immers ook graag lekker zitten, hoe klein ze ook zijn. Helemaal bij een lange autorit is een goede steun belangrijk voor het (jonge) ruggetje. Te lang in een verkeerde houding zitten is niet goed voor een goede ontwikkeling van je baby. Naast de langere tripjes gebruik je het autostoeltje ook als je even boodschappen gaat doen. Het is dus handig als je je kind op een prettige wijze in en uit het autostoeltje kunt halen.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

autostoeltje isofix

Is je auto uitgerust met Isofix?

Ben je net vader of moeder geworden, dan heb jij je vast nog niet zo erg verdiept in de manier waarop autostoeltjes worden vastgemaakt in de auto. Dit kan met behulp van een gordel gebeuren, maar sinds het jaar 2000 vind je in de meeste auto’s aansluitpunten van het type Isofix. Bevestiging op deze wijze is het veiligst en ook het snelst. Je hebt geen gordel nodig en de autostoeltjes staan op een zeer stabiele wijze vast op hun plek. Ook wanneer je de autostoeltjes niet graag achterlaat in de auto, haal je ze op eenvoudige wijze los. Let op dat Isofix niet standaard is. Is je auto ermee uitgerust, dan adviseren wij zeker om uit autostoeltjes met dit type bevestiging te kiezen.

Online bestellen

Dus als je lekker ontspannen met je kind op stap wilt gaan, schaf een een veilig autostoeltje aan. Dat kan gelukkig al heel eenvoudig online. Ook op deze eenvoudige manier kun de beste autostoeltjes kopen. Gewoon vanuit je luie stoel, bijvoorbeeld ‘s avonds als jij er even tijd voor hebt. Bij babyveilig.nl bieden ze je een compleet overzicht. Je treft alle autostoeltjes van de beste merken aan waarbij veiligheid voorop staat. Kom daar maar eens voor in een stenen winkel. Kies in ieder geval altijd voor een autostoeltje dat aan alle wettelijke eisen voldoet en daar zelfs op anticipeert.

Reageer op artikel:
Goed autostoeltje, veilig op pad
Sluiten