Petra
Petra DIY 28 Dec 2011

Gids voor succesvol opvoeden – Peter Adriaenssens

De rol van ouders is vandaag de dag belangrijker dan ooit. In de eenentwintigste eeuw komt er zoveel op jongeren af, en is er nog nooit zo weinig dat we als zeker kunnen beschouwen, dat ouders meer dan ooit de rots in de branding moeten en kunnen zijn. 

Deze onmisbare opvoedingsgids voor elke ouder of verzorger, van bestsellerauteur Peter Adriaenssens kan daarbij een goede steun in de rug zijn.

In dit boek houdt kinderpsychiater Peter Adriaenssens de inzichten uit de succesvolle boeken Opvoeden is een groeiproces en Van hieraf mag je gaan tegen het licht van recent onderzoek en nieuwe wetenswaardigheden. In hoeverre is bijvoorbeeld de rol van de ouders anders geworden vergeleken met 20 jaar geleden? Hij geeft je de kennis door die je als ouder echt nodig hebt, zonder verloren te lopen in details. Hij pleit niet voor absolute vrijheid, en ook niet voor de harde hand, maar voor ‘warme duidelijkheid’. Hij geeft kapstokken voor opvoedingsvraagstukken van ouders van zowel baby’s als tieners. En op nagenoeg elk terrein: het belonen en straffen, de vrienden, media en de school, de scheidingsproblematiek, storend en agressief gedrag en nog veel meer.
Met deze mix van correcte informatie en leefbare en uitvoerbare adviezen, levert dit boek een goede basis voor effectief ouderschap.

De Leuvense kinder- en jeugdpsychiater Peter Adriaenssens is de auteur van verscheidene zeer succesvolle klassiekers over het opvoeden van kinderen. Hij brengt in dit boek zijn twintig jaar aan ervaring in als kinderpsychiater, 25 jaar huwelijk en zijn ervaring als opvoeder van vier dochter. Hij geeft tevens veel lezingen over dit onderwerp.

Uitgever: Terra Lannoo B.V.
Omvang 408 blz.
ISBN 978 90 209 7153 8
Prijs € 19,95 

Reageer op artikel:
Gids voor succesvol opvoeden – Peter Adriaenssens
Sluiten