Geitenkaas tijdens zwangerschap [wel of niet + 3 redenen]

Geitenkaas tijdens zwangerschap

Geitenkaas tijdens de zwangerschap eten, kan dat? Zoals je waarschijnlijk weet kun je specifieke zaken beter niet tijdens je zwangerschap eten. Zo wordt afgeraden om rauwe kazen of bepaalde rauwe vis te eten, omdat deze de listeria bacterie kunnen bevatten dat heel schadelijk kan zijn voor je zwangerschap. Een besmetting met deze bacterie kan namelijk leiden tot miskraam of een doodgeboren kind. Maar mag je dan helemaal geen kaas eten tijdens je zwangerschap? Hoe zit het dan met geitenkaas?

Geitenkaas tijdens zwangerschap

Geitenkaas en het zwanger zijn gaat volgens de meeste experts in Nederland goed samen. De meeste kazen in Nederland worden gemaakt van gepasteuriseerde melk en deze bevatten over het algemeen geen listeria bacterie. Naast geitenkaas kun je ook gewoon brie en feta eten tijdens je zwangerschap. Gewone Kaas eten tijdens je zwangerschap is sowieso altijd prima.

Natuurlijk moet je je niet laten leiden door angst tijdens je zwangerschap, maar je moet wel altijd bewust zijn van het risico dat je neemt. Hieronder, in het hoofdstuk “Mag het nu wel of niet” lees je ons advies met betrekking tot het eten van geitenkaas tijdens je zwangerschap.

Geitenkaas tijdens de zwangerschap, beter wel of niet?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen kán het eten van rauwe kaas heel gevaarlijk en schadelijk voor de zwangerschap zijn. De kazen die in de Nederlandse supermarkten liggen worden echter gemaakt van gepasteuriseerde melk gemaakt. De listeria bacterie is dan al dood en we kunnen dus zeggen dat geitenkaas over het algemeen gewoon gegeten kan worden door zwangere vrouwen. Wij willen er wel bij zetten dat het altijd mogelijk is om alsnog deze bacterie te krijgen. Wil je er zeker van zijn dat je deze bacterie niet krijgt? Dan raden we je aan om gewoon de normale kaasvariant te eten die van gepasteuriseerde melk is gemaakt. Vraag het altijd na in de supermarkt of bekijk het label dat op de kaas te vinden is.

Geitenkaas gegeten tijdens je zwangerschap en onzeker?

Er zijn vrouwen die geen weet hebben of hadden van het feit dat rauwe kaas de listeria bacterie kan bevatten en dus kunnen ze besmet zijn met deze bacterie. Wanneer jij rauwe kaas hebt gegeten en denkt dat er iets mis is is het verstandig om contact op te nemen met je huisarts of specialist om dit te bespreken. (Wanneer je geen rauwe kaas hebt gegeten en alsnog denkt dat er iets mis is is het natuurlijk ook gewoon verstandig om naar je huisarts te gaan.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here