Gedumpt

Iris_1.jpg
Ze hadden zo’n innige relatie. En dan dumpt ze hem gewoon voor een ander! Ongelooflijk. Zo, hupsakee, aan de kant, alsof al die jaren niks hebben betekend. Hij week nooit van haar zijde en  deed alles voor haar. Maar ze geeft er niet om. Inmiddels is ze alweer met vier anderen het bed ingedoken. Zo ken ik haar niet.

Eigenlijk zijn opa en oma de oorzaak van alles. Zij hadden die ander aan haar voorgesteld op een verjaardag. De vonk sloeg meteen over toen ze elkaar zagen, iedereen merkte het volgens mij. Ze dumpte de één en dook nog diezelfde avond onder de dekens met de ander. Stapelgek waren ze op elkaar. Uiteindelijk duurde die relatie bijna een jaar en wat denk je? Ze dumpt hem ook! Nou, toen heb ik er wel wat van gezegd. Het is toch bij de konijnen af.

Ja, dat kan toch ook niet? Eerst die lieve roze Prénatal Nijn met zijn grote flaporen en slungelpoten aan de kant gezet voor Rino de neushoorn, toen moest Rino plaatsmaken voor die doos van een Dora en vervolgens nam een hele harem prinsessen de boel over. Sneeuwwitje en consorten. Nijn zit nu verfrommeld in een hoek, Dora is verbannen naar het voeteneind van het bed en van Rino hebben we al in geen tijden meer iets vernomen.

Ik kan er niks aan doen, ik moest er gewoon aan wennen toen Roos niet meer obsessief haar konijn overal mee naartoe sleurde. Waar Roos was, was Nijn. Op elke foto van Roos zie je wel ergens die vrolijke, appelige, domme kop van Nijn opduiken. Als verlegen meisje was Nijn haar houvast op drukke verjaardagen, op de opvang, op spannende momenten. Maar toen Roos bijna drie werd, werd de behoefte aan haar knuffel wat minder en vergat ze hem soms zelfs mee te nemen als we ergens naartoe gingen. Dat was voorheen ondenkbaar. Inmiddels gaat ze bijna naar de basisschool en staat alles in het teken van mooie prinsessen, glimmende kroontjes, mama’s nagellak, zuurstokroze jurken en matchende sokken (ja echt, ze moeten matchen met haar jurk…). Onze prinses wordt groot.

Stiekem blijf ik een zwak houden voor Nijn. Ik denk dat hij vanavond maar een keer bij mij in bed mag. En voor papa ligt er nog een reserve Nijn ergens op zolder. En dan lekker slapen als een Roosje.

1 REACTIE

  1. In de serie “Iris columns” is deze inzending voor mij veruit de beste en de leukste. Met een heel verrassende wending halverwege het verhaal, heel herkenbaar en erg grappig beschreven.

Reageer op dit bericht!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.