Petra
Petra Bevalling 20 Sep 2011

Geboortekaartjes bestellen

Als toekomstige mama en papa wil je de geboorte van de kleine natuurlijk zo snel mogelijk wereldkundig maken. Tenslotte is het “wereldnieuws”. Het meest voor de hand liggende medium is en blijft dan het geboortekaartjes. Er zijn kaartjes in vele vormen van klassiek tot moderne kunst, ernstig of speels. De meeste kaartjes zijn kant-en-klaar uit te kiezen. Hetzij in een boek van de drukker hetzij online via de website van de drukkerij. Wat tegenwoordig steeds meer opkomt is het zelf ontwerpen van je geboortekaartje. Ben je handig op de PC? Maak je eigen kaartje!

Wat komt er op het kaartje te staan?

  • De naam van de kersverse nieuwe wereldburger
  • Het gewicht
  • De lengte
  • De naam van de ouders en eventuele broertjes en zusjes
  • Wanneer mag men op kraambezoek komen en
  • Het adres en telefoonnummer!
  • En uiteraard… de geboortedatum

ls je de tekst klaar hebt lever je deze aan bij de drukker. Deze maakt dan speciaal voor jullie een drukproef. Een drukproef is een afdruk op ware grootte en met de juiste lay-out en afbeeldingen. Onnodig om te zeggen dat je deze drukproef heel goed moet controleren. In deze fase kun je tenslotte nog wijzigingen doorgeven. Als je er 100% zeker van bent dat alles in orde is geef je het akkoord op de drukproef.

Na de geboorte
Geef je zo snel mogelijk de laatste gegevens aan de drukker door. Tenslotte weet je nu pas de geboortedatum, -tijd, het gewicht en de afmetingen van je kleintje. Vergeet niet om voor de zekerheid de naam even te spellen. De drukker gaat alles verder voor je regelen en de kaartjes gaan dan zo snel mogelijk op de bus.

Praktische tips
Wees niet te zuinig met bestellen, bepaal zo nauwkeurig mogelijk hoeveel kaartjes je nodig hebt en bestel er een x-aantal extra. Achteraf bijdrukken is kostbaar. Als je een kaartje hebt dat in elkaar gezet moet worden spreek dan goed af wie dat doet. Jullie of de drukker!

 

Reageer op artikel:
Geboortekaartjes bestellen
Sluiten