Stoppen met de pil – bijwerkingen?

Home Forums Zwanger worden Zwanger worden Stoppen met de pil – bijwerkingen?

Dit onderwerp bevat 26 reacties, heeft 14 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Anoniem .

27 berichten aan het bekijken - 1 tot 27 (van in totaal 27)
 • Auteur
  Berichten

 • Noekie
  Bijdrager

  Hallo dames,

  Ik wil op 1 september gaan stoppen met de pil, want die wil ik vast uit mijn lichaam hebben voor als we in 2013 voor een kindje willen gaan. Dan heb ik hem precies 11 jaar geslikt. Hebben jullie bijwerkingen ervaren na het stoppen met de pil (na zeer lange tijd), zoals aankomen of juist afvallen? Of andere dingen?

  Groetjes!


  Anoniem

  M’n libido ging errug omhoog :mrgreen: maar verder niks. Ik had ook meteen een gelijkmatige cyclus. En dat was na bijna 12 jaar slikken.


  Anoniem

  Ik had vrij veel hoofdpijn na het stoppen met de pil en de verschijnselen van rond en na de eisprong waren me sowieso vreemd (gevoelige tepels, misselijk ed). En ik ben er niet lichter op geworden, scheelt 6 kg


  Anoniem

  Ik heb geen idee of ik een regelmatige cyclus heb straks. Kan me weinig herinneren hoe het daarvoor was. Heb wel een keer gehad tijdens het slikken van de pil dat ik niet ongesteld werd en toen heb ik via de gynaecoloog pillen voorgeschreven gekregen om de eisprong weer op te wekken… Hopelijk gaat dat geen voorbode zijn voor straks, want dan ben ik bang dat er iets mis is.

  Nog meer ervaringen?


  Anoniem

  Mijn libido ging ook omhoog toen ik stopte met de pil, ik ben wat afgevallen (hield met de pil veel vocht vast) en ben nu vele malen vrolijker. Toen ik de pil slikte kon ik echt een heks zijn… nu ben ik weer de lieve versie van mezelf hihi!
  Verder had ik met de pil heel vaak migraine en sinds ik gestopt ben niet meer gehad. Ik had gelijk een regelmatige cyclus wat dat betreft heb ik wel geluk gehad.

  Ik heb heel lang gewacht op mijn cyclus. Ik denk wel een half jaar. Verder had ik veel minder last van stemmingswisselingen en zat een heel stuk beter in mijn vel.


  Anoniem

  Nou dat geeft hoop haha ๐Ÿ™‚ Ik ben benieuwd, nog 5 weken slikken en dan eens zien hoe het leven zonder pil is ๐Ÿ™‚


  imported_LD
  Bijdrager

  Op zich krijg je geen bijwerkingen door het stoppen met de pil. Meestal verdwijnen de bijwerkingen die je kreegn door het starten met de pil ๐Ÿ˜‰

  Toen ik in 2006 stopte met de pil (Microgynon) om zwanger te worden, ging mijn libido omhoog, werd mijn humeur beter en zat ik lekkerder in mijn vel.

  Toen ik in 2011 stopte met de pil (Yaz 24+4) vanwege allerlei vage klachten, ging mijn libido omhoog, was ik minder prikkelbaar, kreeg ik minder haaruitval, minder droge huid en verdwenen mijn buikklachten.

  Ik heb nu wel klachten die horen bij een natuurlijke cyclus, o.a. buikpijn/rugpijn en meer afscheding rond eisprong, vocht vasthouden en iets humeuriger voor menstruatie, buikpijn/rugpijn tijdens menstruatie.


  Anoniem

  Ik vond het heerlijk! Na ruim 10 jaar ook alle hormonen de deur uitgedaan :thumbup:
  Heb verder weinig last van bijwerkingen gehad. Misschien iets meer buikkrampen tijdens ongesteldheid maar that’s all. En natuurlijk de durex gesponsord ๐Ÿ˜† Maar ook in 1 keer zwanger na ook die in de kast te hebben gezet. Cyclus schommelde wel een beetje maar niet hinderlijk.

  Ik voel me er alleen maar beter bij :thumbup:


  Anoniem

  @marsie wrote:

  Ik vond het heerlijk! Na ruim 10 jaar ook alle hormonen de deur uitgedaan :thumbup:
  Heb verder weinig last van bijwerkingen gehad. Misschien iets meer buikkrampen tijdens ongesteldheid maar that’s all. En natuurlijk de durex gesponsord ๐Ÿ˜† Maar ook in 1 keer zwanger na ook die in de kast te hebben gezet. Cyclus schommelde wel een beetje maar niet hinderlijk.

  Ik voel me er alleen maar beter bij :thumbup:

  Meer buikkrampen hoop ik toch niet, dat is namelijk al heel erg, moet de pijn echt wegpuffen, nu al, dus hopelijk wordt dat niet nog erger ๐Ÿ˜‰

  Tnx voor alle antwoorden dames! Ben ook heel benieuwd hoe mijn cyclus zal zijn straks, ik heb echt geen flauw idee meer hoe dat was toen ik 16 was. Heb ook geen idee of er bijwerkingen waren toen ik begon met de pil toen, te lang geleden.

  Vanaf de 1e dag van de menstruatie moet ik tellen toch, tot weer de 1e dag?


  elina382006
  Bijdrager

  Ik ben nu ongeveer anderhalve maand gestopt…3kg aangekomen ๐Ÿ˜ก (niet meer gaan snoepen!) oa vocht vasthouden.
  Verder de eerste maand wel misselijk, hoofdpijn enzo. Deze maand nog geen last gehad.


  mamavansenisis
  Bijdrager

  Nu sinds een half jaartje weer gestopt omdat we voor een derde gaan :inlove:.

  Sindsdien, erg zware menstruaties en pukkeltjes in mijn gezicht zijn toegenomen. Ben er niet zo happy mee dus, gelukkig doen we het voor het goede doel ๐Ÿ˜‰

  Maar ik voel me echt veel fijner mรƒยฉt pil, dan zonder. Al is dat hier op het forum denk ik wel een unicum met alles wat ik lees van andere meiden over de pil en hormonen.


  Anoniem

  hoi meiden,
  1 september is al bijna, Noekie! Ben benieuwd hoe het zal gaan ๐Ÿ˜€

  hm, ik stop over een paar maandjes ook met de pil. na dit allemaal te hebben gelezen ben ik ook echt wel benieuwd hoe dat zal gaan, hoop dat ik tot de categorie behoor die zich zonder pil beter voelt dan met:P !
  Slik de pil ook vanaf m’n 15e/ 16e (ik ben nu 33), geen idee meer hoe het toen was.. eerst microgynon, toen een 3fase pil (maar dat was niks voor mij) en de laatste ca. 10 jaar de diana. Al heet die laatste nu sowieso anders, naam past net op doosje haha (zo’n goedkopere variant:roll: .

  Grtz, P.


  Anoniem

  Spannend! Ik ben op mijn 17e begonnen, net na mijn verjaardag en op mijn 28e verjaardag stop ik dan. Dus 11 jaar. Jij nog langer dus! Ik ben ook erg benieuwd hoe het is, of ik er iets van merk of helemaal niets.

  Hier ook aantal verschillende pillen gehad. Kreeg als eerst een vrij zware (en dure) en toen een goedkopere gevraagd en toen kreeg ik microgynon en daarna allerlei varianten daarop, omdat zorgverzekeraar steeds een andere vergoedde ofzo.

  Wanneer ga jij stoppen en gaan jullie dan meteen proberen voor een kindje of heeft het een andere reden dat je stopt?


  Anoniem

  ja die zorgverzekeraars ook.. ๐Ÿ™„ zat toen ook heel raar te kijken toen ik dat doosje met andere naam kreeg, kan het niet eens uitspreken ๐Ÿ˜†

  ik stop eind september, nee we gaan er nog niet gelijk voor ; ik wil eerst stoppen met roken ๐Ÿ˜ณ


  Anoniem

  Dat is ook een goed voornemen ๐Ÿ™‚ Daar ben ik 2, of is het alweer 3? jaar geleden mee gestopt ๐Ÿ™‚ Al was ik nooit echt verslaafd, kon van een pakje per dag, naar een paar weken niet roken gaan zonder problemen.

  Ik wil eerst nog verder afvallen, nog zo’n 20 kilo eigenlijk. Planning is rond april er echt voor te gaan ๐Ÿ™‚


  Anoniem

  zie ’t in je onderschrift: wauw! :thumbup: goed zeg! Word dat dan jullie eerste?
  Wij hebben afgesproken om samen te gaan stoppen met dat gerook en dan stop ik ook vast met de pil,; ik las veel verschillende berichten over hoe lang het duurt voor het weer op gang komt allemaal..maar ik lees ook dat mensen minder last hebben van moodswings enzo, dat zou sowieso al heel fijn zijn :dance: (mocht het nou niet helpen dan kan ik mogelijk concluderen dat ik gewoon dramaqueen van mezelf ben ahum ๐Ÿ˜† )


  Anoniem

  Haha, heb hier ook wel moodswing, ben benieuwd of dat verandert ๐Ÿ™‚

  Wordt onze 1e inderdaad. Over 15 kg gaat mn vriend me ten huwelijk vragen heeft ie beloofd en daarna dan voor 1e kindje ๐Ÿ™‚ Ik wil er 4, dus moeten nu wel eens beginnen haha


  Anoniem

  hier ook de 1e..
  Wauw, nogmaals ik vind het echt knap dat je zoveel al bent afgevallen, dat zal vast niet makkelijk zijn. ๐Ÿ™‚ en ook nog een huwelijk in ’t vooruitzicht, spannend allemaal ๐Ÿ˜€


  Anoniem

  Mja, maar moet nog 20 eraf ๐Ÿ˜‰ Sinds mijn zwaarst ooit is er 34 af nu. Voor een gezond gewicht moet er nu nog 30 af, maar met 15-20 ben ik tevreden! Dan ben ik redelijk normaal van formaat zeg maar haha


  Anoniem

  Ik slik de pil nog maar vanaf februari dit jaar, en ein oktober zijn ze op, dus ga ik vast stoppen. Ik hoop dat het allemaal weer snel in m’n normale cyclus gaat, meestal 27-30 dagen voorheen. Ik wist ook wanneer ik ongeveer de eisprong had, zag ik aan m’n afscheiding. Temperaturen werkt bij mij niet door m’n onregelmatige werk. We wachten het allemaal af!


  Anoniem

  ik had in het begin een onregelmatige cyclus en menstruatie was ook flink hevig. En al die symptomen voel je nu veel beter zoals rugpijn, steekjes in buik echt dat ongi-gevoel


  Anoniem

  Even deze omhoog halen. Afgelopen september uiteindelijk door omstandigheden na 1 maandje toch weer begonnen met de pil, maar nu sinds maart gestopt en ik denk dat de pil nu aan het uitwerken is…

  Even een vraagje hierover, want ik word een beetje gek van mezelf. Ben nu sinds maart gestopt met de pil en sinds afgelopen week voel ik me anders, beetje in een roes en ik heb de hele dag zin in seks ๐Ÿ˜ณ Ook bijna elke man die ik op straat zie lopen vind ik er lekker uitzien ๐Ÿ™„ ๐Ÿ˜† ๐Ÿ˜ณ Ik word gek, hellup! Ik denk dus dat de pil is uitgewerkt en dat dat schijnbaar zo’n effect op me heeft… Herkent iemand iets in deze richting na het stoppen met de pil?

  En hoe het was voor ik met de pil begon weet ik dus niet, ik was net 17 en verder ook nog niet echt seksueel actief ofzo, dus ik kan het niet vergelijken.


  Deneba
  Bijdrager

  Pil heeft wel degelijk invloed op je libido, maar zo heftig als jij het hebt nee gelukkig niet ๐Ÿ˜‰

  Ik was bij onze eerste ook in maart gestopt en oktober zwanger.

  Nu sinds die tijd geen pil meer geslikt :thumbup:
  bevalt prima :thumbup:


  Anoniem

  Denk ook niet dat ik weer aan de pil ga als wij een kindje hebben gekregen, ook omdat het idee is om vrij snel een 2e te krijgen, als het allemaal meezit en meewerkt ๐Ÿ™‚


  Deneba
  Bijdrager

  @noekie wrote:

  Denk ook niet dat ik weer aan de pil ga als wij een kindje hebben gekregen, ook omdat het idee is om vrij snel een 2e te krijgen, als het allemaal meezit en meewerkt ๐Ÿ™‚

  Ik ben 25 juli nu uitgerekend, maar onze dochter is al bijna 6 ๐Ÿ˜‰

  dus al die tijd met rubber gewerkt, 1x misgegaan, helaas is dat een miskraam geworden, maar nu hierna gaan wij voor sterrilisatie.

  dus ook geen rubbers meer nodig dan en geen verdere voorbehoeds middelen.

  Ik hoop dat je snel zwanger mag zijn :inlove: :pray:


  Anoniem

  Ik vond destijds het stoppen met de pil ook een enorme opluchting. Ben er ook niet meer aan begonnen.

27 berichten aan het bekijken - 1 tot 27 (van in totaal 27)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

29079792