Lekkere recepten!!

Home Forums Algemeen De keukentafel Lekkere recepten!!

Dit onderwerp bevat 116 reacties, heeft 49 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  kellyverbier .

117 berichten aan het bekijken - 1 tot 117 (van in totaal 117)
  • Auteur
    Berichten

  • Kers
    Bijdrager

    Volgende poging tot het verzamelen van de lekkerste KOK-recepten. :mrgreen:

    Chinese kip
    Rijst, Oosters, Hoofdgerecht, 4 personen

    Ingrediënten

    1 kilo kipfilet
    3 fijngesnipperde uien
    6 eetl ketjap manis
    6 eetl ketchup
    6 eetl bruine suiker
    3 theel sambal
    3 theel knoflookpoeder
    3 theel gemberpoeder
    3 theel kerrie
    1 1/2 uitgeperste citroen

    Bereiden
    Kipfilet met zout en peper kruiden en gaar bakken. Af laten koelen en uitpluizen.
    Drie gesnipperde uien fruiten en kipfilet erbij voegen.
    Maak een saus van de ketchup, ketjap, bruine suiker, sambal,knoflookpoeder,gemberpoeder en kerrie. Voeg dit bij de kip en uien en laat een half uurtje zachtjes doorkoken. Voeg als laatst het citroensap toe.


    Kers
    Bijdrager

    Camembertschotel
    Hartige taarten, Frans, Brunch, 2 personen

    Ingrediënten

    120 gram camembert
    4 sneetjes casino wit
    3 eieren
    scheutje melk
    zout
    peper
    bieslook

    Bereiden
    Snijd de korsten van het casinobrood en snij de camembert in plakjes.
    Vet een ovenschaal in en bedek deze met een laagje brood. Daar overheen een laagje camembert, brood, camembert net zolang tot de schaal vol is.
    Kluts de eieren met een beetje melk los en roer er fijngeknipte bieslook doorheen. Giet dit mensgel in de ovenschaal en zorg dat het brood goed doordrenkt is.
    Zet in de oven op 200*..ongeveer 40 minuten tot het goudbruin en gaar is.


    Kers
    Bijdrager

    Kampersteur
    Anders, Hollands, Bijgerecht, 4 personen

    Ingrediënten

    4 eieren
    4 takjes peterselie
    1 zakje roomsaus(maggi)
    2 eetl Zaanse mosterd
    zout
    verse peper

    Bereiden
    Kook de eieren in 10 minuten hard en knip ondertussen de peterselie fijn.
    Bereidt de roomsaus volgens het zakje en roer de mosterd erdoor.
    Breng op smaak met zout en peper.
    Pel de eieren en halveer(lengte) ze. Leg ze met de bolle kant naar boven in een schaal.
    Giet de mosterd-roomsaus erover en garneer met peterselie.


    Kers
    Bijdrager

    Kaneel-honingkoek
    Gebak, Anders, Hapje, 4 personen

    Ingrediënten

    400 gram zelfrijzend bakmeel
    2 theel kaneelpoeder
    kruidnagelpoeder
    1 ei
    100 gram basterdsuiker
    1 dl vloeibare honing
    1 dl zonnebloemolie
    poedersuiker

    Bereiden
    Zeef het bakmeel met de specerijen in een kom.
    Breek het ei in het midden van het meel en voeg suiker en honing toe. Roer dit door elkaar.
    Voeg de olie en 1 dl kokend water toe en roer het deeg tot een glad besl*g.
    Schenk het besl*g in een ingevette lage taartvorm, doorsnede 22 cm, en bak de koek ongeveer 40 minuten in ene voorverwarmde oven op 180*C.
    Laat de koek afkoelen en bestuif met poedersuiker.


    Kers
    Bijdrager

    Kipfilet met gorgonzolasaus
    Pasta, Italiaans, Hoofdgerecht, 4 personen
    15 minuten bereidingstijd

    Ingrediënten

    1 pakje maggi gorgonzolasaus
    2 gedroogde tomaatjes op olie
    200 gram tagliatelle
    500 gram kipfilet
    zout
    peper
    100 gram boter
    2 eetl fijngehakte basislicum
    4 toefjes basilicum

    Bereiden
    Tomaatjes fijnhakken. Tagliatelle in ca. 10 minuten beetgaar koken. Kip in 12 plakjes snijden. Bestrooien met zout en peper. in 50 gram hete boter plakjes in ca. 4 minuten bruin en net gaar bakken. Intussen Maggie gorgonzolasaus bereiden. kip uit pan nemen en tagliatelle met tomaatjes en basilicum door bakvet roeren. Vier borden verdelen. nestjes tagliatelle in midden van saus leggen Kipfiletplakjes er tegen aan leggen. Garneren met de rest van de saus enb een toefje basilicum.


    Kers
    Bijdrager

    Pasta met kaas & worst
    Pasta, Italiaans, Hoofdgerecht, 2 personen

    Ingrediënten

    300 gram pasta
    150 gram boterhamworst
    150 gram jonge kaas
    2 eetl kerriesaus(calvé)
    3 eetl koffieroom
    zout
    olie
    peterselie

    Bereiden
    Kook de pasta, snijd de worst in snippersz en de kaas in blokjes.
    Roer de koffieroom en de gehakte peterselie door de kerriesaus.
    Roer de saus door de paste en schep de kaas en worst erdoor.


    Kers
    Bijdrager

    Uienchutney
    Anders, Anders, Bijgerecht, 4 personen
    20 minuten voorbereidingstijd
    60 minuten wachttijd
    80 minuten bereidingstijd

    Ingrediënten

    4 uien
    2 eetl olie
    1 cm gemberwortel
    3 dl appelsap
    4 eetl bruine basterdsuiker
    4 eetl azijn
    1 theel ketoembar
    1/1 theel zout
    1 mespunt cayennepeper

    Materialen
    1 schoon jampotje met deksel, inhoud ca. 450 gram

    Bereiden
    Uien pellen en snipperen. in grote pan olie verhitten. Uien op laag vuur in ca. 10 minuten al omscheppend glazig bakken.
    Gemberwortle schillen en fijnhakken. Gember, appelsap, suiker, azijn en ketoembar aan uien toevoegen. Bestrooien met zout en peper en mengsel aan de kook brengen.
    Uienmengsle onafgedekt ca. 1 uur laten koken tot vocht verdampt is en uien zacht zijn, af en toe doorroeren.
    Hete chutney overdoen in potje en met deksel aflsuiten. In koelkast ca. 2 weken houdbaar.


    Kers
    Bijdrager

    Weense broodjes
    Brood/sandwiches, Anders, Hapje, 4 personen

    Ingrediënten

    1 stokbrood
    30 gram boter
    50 gram geraspte belegen kaas
    50 gram klein gesneden ham
    1 ui
    1/4 theel peper
    1/2 theel paprikapoeder
    1/4 theel zout
    1 eetl fijngehakte peterselie

    Bereiden
    Zet de oven op stand 5.
    Doe de boter in een kom en roer het zacht met een houten lepel.
    Doe het gesnipperde uitje, de kaas, de ham en de kruiden erbij en meng dit alles goed door elkaar.
    Snijd het stokbrood in sneetjes en besmeer ze met het mengsel.
    Bak ze in 10 minuutjes licht bruin.


    Kers
    Bijdrager

    Geitenkaastosti met tijmhoning
    Wereldkeuken, hapje, 4 personen, brood/sandwiches, slank

    Ingrediënten

    160 g geitenkaasje (Bettinne Blanc) (4 dunne plakken à 40 g)
    8 sneetjes muesli-notenbrood
    40 g smeerboter of margarine
    4 plakken Bretonse ham
    2 eetlepels honing
    1 theelepel gedroogde tijm

    Bereiden
    Korstjes van geitenkaas snijden. Sneetjes brood aan één zijde met boter besmeren. Beboterde zijde van 1 boterham beleggen met 1 plak Bretonse ham, 1 plak geitenkaas, 1/2 eetlepel honing en 1/2 theelepel tijm. Boven op beleg 1 boterham met beboterde zijde naar onder erop leggen. Op zelfde wijze overige boterhammen beleggen. Tosti’s in elektrisch tostiapparaat of in broodrooster met tostiklem in 4 à 6 minuten goudbruin bakken.


    Mamalien
    Bijdrager

    zo hé jij bent op dreef :mrgreen: .
    Ik kijk heel vaak op AH.nl :thumbup: ideaal voor als je een ingredient in huis hebt maar niet weet wat je er eens mee zal doen 😉 .


    Kers
    Bijdrager

    Deze recepten staan ook in m’n kookschrift bij AH. Idd een dieale site voor lekkere dingen. :drool:


    meissie
    Bijdrager

    het water loopt me in de mond bij het lezen van al deze lekkere dingen… :drool: :drool:
    ik ga er morgen even lekker voor zitten en zal dan ook een favoriet recept van mij neerzetten.


    meissie
    Bijdrager

    aardbeienmoussetaart

    voor 12 punten.
    * 60 gram boter
    * 1 cake (400 gram)
    * 10 bastogne koekjes
    * 4 blaadjes gelatine
    * 500 gram aardbeien
    * 100 gram fijne kristalsuiker
    * 1 eetlepel citroensap
    * 2,5 dl slagroom

    leg de bodem van een springvorm van 24 cm doorsnede op een stuk bakpapier en trek met een potlood de omtrek na.
    knip de cirkel uit en bekleed de bodem van de springvorm ermee.
    smeer de wanden van de springvorm in met wat van de boter.
    snijd de cake in plakken van ca. 1 cm en beleg de bodem van de vorm ermee(je houd wat van de cake over).
    smelt de boter, verkruimel de bastogne koekjes en roer de kruimels er door.
    verdeel dit mengsel over de cake, druk het voorzichtig aan en strijk het glad.
    week de gelatine in koud water.
    maak intussen de aardbeien schoon en pureer de helft met de suiker.
    knijp de blaadjes gelatine goed uit.
    verwarm de citroensap met 1 eetlepel water en los de uitgeknepen gelatine hierin op.
    roer het gelatinemengsel door de aardbeienpurre.
    klop de slagroom stijf en spatel deze door het aardbeienmengsel.
    schep de mousse op de koekjeslaag en strijk hem glad.
    laat de taart ca. 1 uur in de koelkast opstijven.
    snijd de rest van de aardbeien in plakjes en verdeel deze over de mousse.
    snijd de taart in punten


    Paschal75
    Bijdrager

    Lasagne met spinazie en gerookte kip
    (4 pers)

    Benodigdheden:

    1 pak spinazie deelblokjes (450 gr)
    1 schaaltje gerookte kipfilet (ca 200 gr) (AH of poelier)
    2 teentje knoflook
    150 gr Gorgonzola (blauwaderkaas)
    50 gr boter
    50 gr bloem
    ½ liter halfvolle melk
    200 gr lasagne bladen (pak à 250 gr)

    Ovenschaal (ca 2 liter) ingevet

    Bereiden:

    Oven voorverwarmen op 200 C.
    In pan spinazie volgens gebruiksaanwijzing ontdooien.
    Kipfilet in reepjes snijden.
    Knoflook boven spinazie uitpersen.
    Kaas in stukjes snijden. Helft van de kaas, kipreepjes zout en peper door spinazie roeren,
    Boter in steelpan smelten. Bloem erdoor roeren totdat stevige bal ontstaat. Helft van de melk
    Toevoegen en aan de kook brengen. Met garde bloemmengsel er stevig doorkloppen, totdat alle klontjes zijn opgelost. Rest van de melk in gedeelten erbij schenken en goed blijven roeren. Op smaak brengen met zout en peper.
    In ovenschaal dun laagje saus schenken en met lasagnebladen afdekken.
    Achtereenvolgens 2 lagen spinaziemengsel met lasagnebladen afwisselen.
    Rest van de kaas door saus roeren. Saus over lasagne schenken.
    Schotel in midden van de oven in 30 min gaarbakken!

    EET SMAKELIJK


    emster
    Bijdrager

    klinkt lekker 😛


    Vicky
    Bijdrager

    Bloemkool-gehaktschotel

    Ingrediënten

    gehakt
    1 bloemkool
    1 ui
    250 gr. champignons
    2 tomaten
    Béchamelsaus
    100 gr. geraspte kaas

    Werkwijze

    * Bloemkool halfgaar koken en laten uitlekken.
    * Tomaten pellen en ontpitten.
    * Uien in ringen snijden.
    * Champignons in schijfjes snijden.
    * Gehakt aanmaken met eierdooier, panneermeel en een beetje paprikapoeder.
    * Het gehakt in een beboterde ovenschotel doen.
    * De uienringen, champignons en tomaten erop leggen.
    * Een bechamelsaus maken en erover gieten.
    * Bloemkoolroosjes in de saus schikken.
    * Bestrooien met de kaas en in een warme oven gaar laten worden (+/- 3 kwartier op 230 graden).

    Lekker met opgebakken aardappeltjes

    Béchamelsaus

    40 gr. boter
    40 gr. bloem
    1/2 l. melk

    Boter laten smelten, niet bruin laten worden!. Pan van het vuur halen en de bloem erdoor roeren. Weer op het vuur zetten en even laten bakken. Pan weer van het vuur halen en melk erbij gieten, goed roeren! Terug op het vuur zetten en blijven roeren tot het kookt, paar mins. laten doorkoken.


    Vicky
    Bijdrager

    Gratin dauphinois

    Ingrediënten

    * aardappelen
    * knoflook
    * boter
    * room
    * melk
    * geraspte kaas
    * peper en zout

    Werkwijze

    * Aardappelen schillen en in schijfjes snijden
    * Ovenschotel insmeren met een teentje knoflook en invetten met boter
    * De aardappelschijfjes dakpansgewijs inschikken en kruiden met peper en zout
    * Overgieten met melk tot ze net onder staan
    * Afdekken met aluminiumfolie en in een hele warme oven zetten tot aardappelen zacht zijn (+/- 45 min)
    * Room erbij gieten, kaas erover heen doen
    * Terug in de oven zetten en laten gratineren (+/- 20 min)


    Vicky
    Bijdrager

    Italiaans varkensvlees

    Ingrediënten

    * 3 paprika’s (rood, geel, groen)
    * olijfolie
    * varkensfiletlapje of varkensoester of…
    * 2 teentjes knoflook
    * kruiden: zout, zwarte peper, italiaanse kruiden
    * roomboter
    * verse basilicum
    * citroensap
    * 2 uien
    * 1 pakje passata (gezeefde tomaten)
    * snuifje suiker

    Werkwijze

    * de paprika’s pellen, ontpitten en in reepjes snijden
    * het vlees kruiden met zwarte peper, zout en de italiaanse kruiden. Het vlees grillen (grillpan, op het gourmetstel wil het ook haha)

    De saus

    * Snipper de uien fijn en stoof ze , samen met de uitgeperste knoflook in wat boter.
    * roer er de gezeefde tomaten door. Kruid met peper en zout en een snuifje suiker.
    * Voeg de paprikareepjes toe en laat nog wat sudderen.

    De basilicumboter

    * Roer de fijngehakte basilicum en het citroensap door de roomboter.
    * Maak een rolletje met vershoudfolie en laat opstijven in de vriezer.

    Doe de saus in een schaal, leg er het vlees op en garneer met schijfjes basilicumboter.
    Lekker met tagliatelle.


    Vicky
    Bijdrager

    Varkenshaasje met paprika

    Ingrediënten

    * varkenshaasjes
    * boter
    * peper en zout
    * 2 rode paprika’s
    * bloem
    * 1 soeplepel marjolein
    * 2 dl room
    * zoetzure uitjes

    Werkwijze

    * Ontvel en ontpit de paprika
    * Verdeel de varkenshaasjes in schijfjes. Bak ze aan beide zijden mooi bruin. Kruiden met peper en zout.
    * Haal het vlees uit de pan en hou warm in de oven.
    * In het braadvocht de paprika roerbakken gedurende 2 a 3 minuten
    * Bestrooi de paprika met 1 lepel bloem en 1 lepel marjolein
    * Schep goed om, giet de room erbij en laat aan de kook komen. Blijven roeren!
    * Voeg de zoetzure uitjes bij de saus, leg het vlees terug in de pan en laat het nog een minuutje meesudderen.

    Lekker met tagliatelle.


    Vicky
    Bijdrager

    Vol-au-vent (volgens mij in NL kipragout of kippastei?)

    Ingrediënten

    * soepkip
    * gehakt
    * soepgroenten
    * peper en zout
    * eierdooier
    * room
    * citroensap
    * bloem
    * champignons
    * boter

    Werkwijze

    * soepkip koken
    * champignons stoven
    * balletjes draaien van het gehakt
    * Sop van de kip bewaren
    * In een beetje van het sop de bolletjes koken. Dit sop mag dan weggegooid worden.
    * Kip helemaal losdoen en in stukjes snijden
    * Bechamelsaus maken met het sop van de kip (zie recept van de bloemkool-gehakt schotel, maar dan met het sop vd kip ipv melk).
    * Room en eierdooier mengen. Dit voorzichtig bij de bechamelsaus gieten (niet op het vuur!!!!). Citroensap erbij doen.
    * Eventueel bijkruiden.
    * De kip, het gehakt en de champignons bij de saus doen.
    * Goed laten opwarmen.

    Lekker met frietjes en een salade.


    Vicky
    Bijdrager

    Ik hou het hier maar even bij 😉


    Kers
    Bijdrager

    Oeh dat recept voor Gratin dauphinois ga ik een keer maken..ik zie dat zo vaak voorbij komen bij Masterchef en heb nooit het recept kunnen vinden. Bedankt! :thumbup: :drool:


    Paschal75
    Bijdrager

    @emster wrote:

    klinkt lekker 😛

    IS lekker !!! :drool: 😉


    Paschal75
    Bijdrager

    @vicky wrote:

    Ik hou het hier maar even bij 😉

    Goh jammer, je hebt zo weinig recepten gepost ! 😆 :mrgreen: 😛


    dietske
    Bijdrager

    Quiche

    Ingredienten
    Voor 4 Personen:

    – 250 gr prei (fijngesneden)
    – 250 gr broccoli (in kleine stukjes)
    – 200 gr gekookte ham (fijngesneden)
    – 4 eieren
    – 1 el olijfolie
    – 3 dl room
    – 100 gr geraspte kaas (belegen)
    – 1 bolletje mozarella (in blokjes gesneden)
    – 1 tl zout
    – bladerdeeg
    – beetje boter om in te vetten
    – peper

    Bereidingswijze
    Verwarm de oven voor op 200 graden. Klop de eieren los met de room en meng de kaas en de mozarella erdoor. Kruiden met peper en zout. Fruit de prei en de broccoli wat aan in een beetje olijfolie. Smeer de bakvorm in met de boter en schik het bladerdeeg erin. Doe de prei, broccoli en ham in de bakvorm. Giet het ei-room-kaasmengsel erover en zet 45 minuutjes in de oven op 200 graden.

    kleine tip…even op voorhand de vorm met deeg al wat laten bakken. Dan pas alles erop gooien.
    Anders heb je gemakkelijk een slappe natte bodem.


    MJ
    Bijdrager

    Wat een heerlijke recepten. Weten jullie misschien het recept van Pilaf?

    Heb eht pas gemaakt maar weet toch niet meer hoe….en het is zo lekker :drool:


    alex
    Bijdrager

    Pilaf: (2 volwassenen en 2 kids)

    Nodig:
    2x kipfilet
    2 blikjes tomatenpuree
    2 uien (niet te groot)
    1 gele of rode paprika
    2 handjes ongezouten cachewnoten
    mespuntje sambal
    peper en zout
    1 blikje mais
    1 blikje perzikken op siroop.
    Scheutje Ketjap

    Rijst

    2 x kipfilet in blokjes in pan met een beetje peper en zout na aanbakken uitjes erbij.
    Even bakken dan een mespuntje sambal erbij (of iets meer als je het lekker vindt).Scheutje ketjap erin.
    Twee blikjes tomatenpuree erbij met een beetje sap van de perzikken.
    Even laten sudderen.
    Uitgelekte mais erbij en weer een beetje sap van de perzikken.
    Weer laten sudderen.
    All laatste de perzikken in stukken en de cashwenoten erbij, nog even laten sudderen.

    Mmmmmm heerlijk met rijst :thumbup:

    Eet smakelijk!!!


    Paschal75
    Bijdrager

    Tagliatelle met spinazie en zalm

    Hoofdgerecht voor 2 à 3 personen

    • 300 gr verse gewassen spinazie
    • 1 rode paprika, in dunne reepjes
    • 1 grote uit, gesnipperd
    • ½ citroen
    • 250 gr tagliatelle
    • 200 gr roomkaas of mascarpone
    • 200 gr gerookte zalmsnippers
    • gesraspte oude kaas of Parmezaan

    Voorbereiden:
    Breng circa 1,5 liter water aan de kook

    Bereiden:

    Schenk 2-3 eetlepels olijfolie in een wok en roerbak de spinazie tot deze slinkt.
    Schep de spinazie op een snijplank en hak/snij het fijn.

    Maak de wok schoon en doe er opnieuw olijfolie in. Roerbank de ui en de paprika tot de uit een beetje goudbruin kleurt. Rasp boven de wok de schil van de schoongeboende citroen dun af.

    Zet intussen tagliatelle op met het kokende water en kook dit volgens de beschrijving op het pak.

    Schep de spinazie, roomkaas en gerookte zalm in de wok, voeg 50 ml pastakookwater toe en verwarm het geheel al roerend zodat de roomkaas smelt en aan de kook komt. Voeg eventueel naar smaak nog wat gemalen peper toe…..

    Giet de tagliatelle af en verdeel dit over de borden. Doe hierover de spinaziesaus en strooi er wat geraspte kaas/Parmezaan over. Leg eventueel nog op ieder bord een puntje/schijfje citroen erbij.

    EET SMAKELIJK!


    Paschal75
    Bijdrager

    Zalm Pasta

    Hoofdgerecht voor 2 à 3 personen

    • 250 gram Fusilli of pasta naar eigen keuze
    • 1 bosje bosui (stuk of 3 stengels) in ringetjes gesneden
    • 7 tomaten in kleine stukjes gesneden
    • bakje crème fraîche (light)
    • 200 gr (bakje) zalmsnippers
    • een paar (4 à 5) blaadjes basilicum klein gesneden.

    Voorbereiden:

    Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook.

    Bereiden:

    Doe wat olie in de wok en roerbak hierin de bosui een minuut ongeveer. Voeg de klein gesneden tomaten toe en roer net zo lang totdat het vocht in de wok van de de tomaten iets minder is. Hierna doe je de crème fraîche erbij en roer het tot het gaat koken. Doe het vuur wat lager en voeg de zalmsnippers en basilicum toe. Even een paar keer omroeren en klaarrrrrr!

    EET SMAKELIJK

    P.s. de basilicum kun je eventueel weglaten hoor, maar ik vind het erg lekker en wij hebben
    Dit gewoon in de tuin staan dus hoef het nooit speciaal te kopen voor die paar blaadjes.
    [/b]


    meissie
    Bijdrager

    jaaa de decembermaand komt steeds dichter bij en wij hebben in de familie alweer verdeeld wie voor kerst welke gang gaat zorgen.
    wij hebben deze keer het hoofdgerecht.

    iemand een knaller van een hoofdgerecht-idee voor mij???


    Kers
    Bijdrager

    Ik duik vanavond ff de boeken in voor je. :mrgreen:


    meissie
    Bijdrager

    jaaa graag!!!
    ik had ook online al even zitten speuren en kwam best lekkere makkelijke dingen tegen.
    de reden dat ik nu al een recept wil hebben is dat ik het dan ff kan uitproberen.


    Paschal75
    Bijdrager

    NOu lang niets gescheven hier…..zet ik maar weer wat neer… 😉


    Cannelloni voor 4 personen

    Ingrediënten

    20 buisjes Cannelonni
    250 gr Ricotta
    150 gr ontdooide diepvriesspinazie
    ½ rode paprika in kleine blokjes
    1,5 dl warme groente- of kippenbouillon
    1 portie basilicum-tomatensaus (zie beschrijving recept)
    2 bosuitjes
    50 gr parmezaanse kaas of pecorino geraspt
    Zout & peper

    Breng een grote pan water aan de kook, voeg 1 theelepel olie toe en kook de pasta hierin 3-4 minuten. (het is gemakkelijker om dit in kleine porties te doen.

    Meng in een kom de ricotta, spinazie, paprika en de bosuitjes. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

    Vet een ovenvaste schaal, waar de pastabuisjes naast elkaar in moeten passen, in. Schep het ricottamengels in de pastabuisjes en leg ze in de schaal.

    Meng de bouillon met de Basilicum-tomatensaus en schenk dit over de pasta (recept zie onder)

    Strooi de kaas over de cannelloni en bak ze 20-25 minuten in een voorverwarmde oven op 190 gr tot de pasta gaar is.

    (je kunt ook de bouillon en de basilicum-tomatensaus vervangen door bechamelsaus)

    =============================================

    Basilicum-tomatensaus

    Ingrediënten

    1 el olijfolie
    2 takjes rozemarijn
    2 teentjes knoflook ongepeld
    450 gr tomaten, gehalveerd
    1 el pesto van zongedroogde tomaten
    12 verse basilicumblaadjes
    Zout & peper

    Doe de olie, de rozemarijn, het knoflook en de tomaten met de open kant naar beneden in een lage braadslee.

    Bak de ingrediënten 20 minuten onder een voorverwarmde grill totdat de velletjes van de tomaten geblakerd zijn.

    Ontvel de tomaten, snijd het vruchtvlees in grove stukken en doe ze in een pan.

    Knijp de pulp uit de teentjes knoflook en vermeng ze met de tomaten en de tomatenpesto

    Scheur de basilicumblaadjes in grove stukken en roer ze door de saus. Voeg zout en peper naar smaak toe.

    Verwarm de saus langzaam.


    meissie
    Bijdrager

    ohhhhhhhhhhh ik krijg er trek van!!!!

    ga binnenkort jou receptje eens proberen.


    Paschal75
    Bijdrager

    Courgettesoep met zalmsnippers of gerookte kipreepjes

    2 courgettes in blokjes
    0,8 liter kip- of groentenbouillon (tablet)
    100 gr gerookte zalmsnippers of gerookte kipreepjes
    1 ui, gesnipperd

    Staafmixer / keukenmachine

    Verhit 2 el olie in een grote (soep)pan en fruit de ui tot deze glazig ziet. Roer er de courgetteblokjes door en bak die nog mee op hoog voor. (Ongeveer 3 min.)
    Blijf de blokjes omroeren.

    Schenk de kippenbouillon erbij, breng het geheel aan de kook e laat de courgette 10 min. zachtjes doorkoken..

    Pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep op smaak met zout en peper. Voeg de gerookte kipreepjes of gerookte zalm toe.

    Nog even een minuutje of wat op laag vuur en klaar !!


    cees77
    Bijdrager

    @paschal75 wrote:

    Courgettesoep met zalmsnippers of gerookte kipreepjes

    2 courgettes in blokjes
    0,8 liter kip- of groentenbouillon (tablet)
    100 gr gerookte zalmsnippers of gerookte kipreepjes
    1 ui, gesnipperd

    Staafmixer / keukenmachine

    Verhit 2 el olie in een grote (soep)pan en fruit de ui tot deze glazig ziet. Roer er de courgetteblokjes door en bak die nog mee op hoog voor. (Ongeveer 3 min.)
    Blijf de blokjes omroeren.

    Schenk de kippenbouillon erbij, breng het geheel aan de kook e laat de courgette 10 min. zachtjes doorkoken..

    Pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep op smaak met zout en peper. Voeg de gerookte kipreepjes of gerookte zalm toe.

    Nog even een minuutje of wat op laag vuur en klaar !!

    mmmm… klinkt lekker :drool: en idd heel anders dan mijn courgettesoep:

    courgette, knolselderij, wortel en prei in kleine stukjes in pan gaarkoken. Daarna met staafmixer pureren (niet te fijn, vind ik niet zo lekker) en dan met bouillonblokjes op smaak brengen met eventueel extra water (als ie te dik is).

    mmmm.. :think: als ik het zo zie staan is het helemaal niet zoveel werk (op die knolselderij na dan, vind ik zo’n lastig ding om te schillen)


    Anoniem317
    Bijdrager

    Gegratineerde spinaziehamrolletjes

    * 1 sjalot, fijngesnipperd
    * 2 eetlepels olijfolie
    * 1 zakken verse spinazie (a 300 g)
    * versgemalen zwarte peper
    * 5-6 plakken achterham
    * 4 zongedroogde tomaten, in stukjes of reepjes
    * 1 bol buffelmozzarella, in plakken

    Ovengrill voorverwarmen. In wok sjalot in 2 el olie 2 min. zachtjes bakken. Spinazie in gedeelten toevoegen en op hoog vuur al omscheppend laten slinken, vocht laten verdampen. Op smaak brengen met zout en peper. Hamplakken naast elkaar op werkvlak leggen en spinazie aan korte kant op ham scheppen. Zongedroogde tomaatjes erover verdelen. Ham over vulling vouwen en oprollen. Hamrolletjes naast elkaar in ingevette ovenschaal leggen en afdekken met mozzarella. Wat peper erboven malen en rest van olie erover sprenkelen. Schaal 10 cm onder hete grill schuiven tot kaas na 6-8 min. gesmolten en lichtgekleurd is.

    Erg lekker met verse tagliatelle!


    Kers
    Bijdrager

    Indisch stoofvlees

    3 eetl olie
    3 grote uien, gesnipperd
    2 teentjes knoflook, gesnipperd
    2 eetl sambal oelek
    2,5 theel laos
    2,5 theel djahé
    750 gr magere riblappen, blokjes
    3 eetl ketjap manis
    2 eetl gemalen kokos
    zout

    Verhit de olie in een braadpan en fruit hierin de ui met de knoflook, de sambal, laos en de djahé ca. 5 minten al omscheppend.
    Voeg de riblappen toe en bak dit al omscheppend ca. 3 minuten mee.
    Voeg 2,5 dl water oe en stoof de riblappen op een matig vuur met de deksel op de pan in ca. 2 uur gaar.
    Schep de riblappen af en toe om en voeg zonodig af en toe water toe.
    Breng het gerecht op smaak met ketjap, kokos en zout.


    Kers
    Bijdrager

    Flapje gevuld met gekruide tofu

    1 ui, gesnipperd
    1 teentje knoflook, gesnipperd
    2 eetl zonnebloemolie
    2 pakken tofu fijngehakt a 200 gr
    1 bakje boemboe bali(conimex)
    1 bosuitje, ringetjes
    4 plakjes bladerdeeg
    1 ei, losgeklopt

    Fruit de ui met de knoflook 5 minuten in de hete olie.
    Voeg de tofu toe en bak het al omscheppend mooi bruin
    Schep de boemboe erdoor en warm alles goed door.
    Neem de pan van het vuur en schep de bosui erdoor.
    Rol de plakjes bladerdeeg iets uit, verdeel het mengsel erover en bestrijk de randen van het deeg met water.
    Vouw de bladerdeeg over de vulling en druk de randen goed aan.
    Leg de flapjes op een met bakpapier bekleed bakblik en bestrijk ze met ei.
    Bak in in ca. 15 minuten op 225*C goudbruin en gaar.

    (ik vervang de tofu altijd door gewoon gehakt)


    Kers
    Bijdrager

    Aardappel-bieslookpuntjes

    4 eetl olijfolie
    700 gr aardappelschijfjes
    6 eieren
    1 dl slagroom
    6 eetl bieslook, geknipt
    75 gr belegen kaas, geraspt
    zout, peper.

    Verhit de olie verdeeld over 2 koekenpannen met antiaanbaklaag en bak de schijfjes aan beide kanten bruin.
    Klop de eieren met de slagroom, bieslook, peper en zout naar smaak los.
    Strooi kaas over de schijfjes en schenk het eimengsel erover.
    Laat het ei op halfhoog vuur stollen
    Keer de omeletten en bak de andere kant ook lichtbruin
    Snijd de omeletten in puntjes en serveer met een gemengde salade.


    Kers
    Bijdrager

    Gevulde courgettes

    2 courgettes in lengte gehalveerd
    zout, peper
    25 gr bakboter
    1 rode paprika, stukjes
    1 blik maïskorrel(300gr)
    3 bosuitjes, ringetjes
    tabasco
    100 ml creme fraîche
    75 gr belegen kaas, geraspt

    Snijd de steelaanzet van de courgette en kook ze in 7 minuten in ruim water met zout.
    Neem ze uit de pan en hol ze uit
    Snijd het vruchtvlees in stukjes
    Verhit intussen de boter en bak de paprika 5 minutem
    Bak de maïs en bosui 3 minuten mee
    Schep de courgettestukjes erdoor en breng alles op smaak met tabasco, peper en zout
    Haal de pan van het vuur en roer de creme fraîche erdoor.
    Leg de courgettehelften in een ingevette ovenschaal en verdeel het mengsel erover.
    Strooi de kaas erover en zet ze 25 minuten in een voorverwarmde oven op 175*C.


    Kers
    Bijdrager

    Feestflip

    4 eetl sinasaanmaaklimonade
    2 dl vanillevla
    4 dl magere yoghurt
    spuitbus slagroom
    smarties

    Verdeel de siroop, vla en yoghurt in laagjes in 4 hoge glazen
    Neem een lange lepel en schep de siroop een beetje door de vla en yoghurt zodat er streepjes ontstaan
    Spuit vlak voor serveren een toef slagroom in de glazen en verdeel er smarties over


    Karin2
    Bijdrager

    Deze sticky mag naar de keukentafel toch ?


    Karin2
    Bijdrager

    @karin2 wrote:

    Deze sticky mag naar de keukentafel toch ?


    Joeeee hoeeee !!!


    irry-me
    Bijdrager

    @karin2 wrote:

    @karin2 wrote:

    Deze sticky mag naar de keukentafel toch ?


    Joeeee hoeeee !!!

    misschien moet je ff een moddie pb-en?? :think:


    Karin2
    Bijdrager

    Nou anders lezen ze ook altijd aaaaaalles!


    ladybutterfly
    Bijdrager

    :mrgreen:


    Mip
    Bijdrager

    Ideaal voor deze insiratie loze dinsdag. Ga vanavond aan de Tagliatellie met spinazie en zalm van Paschal. 🙂


    Paschal75
    Bijdrager

    @mip wrote:

    Ideaal voor deze insiratie loze dinsdag. Ga vanavond aan de Tagliatellie met spinazie en zalm van Paschal. 🙂

    Das een hele goeie mip !! :drool:


    Mip
    Bijdrager

    @paschal75 wrote:

    @mip wrote:

    Ideaal voor deze insiratie loze dinsdag. Ga vanavond aan de Tagliatellie met spinazie en zalm van Paschal. 🙂

    Das een hele goeie mip !! :drool:

    En het was top! :thumbup:


    Natascha1975
    Bijdrager

    Ik heb ook nog wel een lekker vleesrecept.

    Kip gevuld met Tapenade ontwikkeld in seranoham.

    2 kipfilets(lekkere flinke)
    Deze zijn meestal al open in het midden, anders snijd je er een opening in en die vul je met een zelfgemaakte Tapenade.
    Dan duw je t dicht en wikkel je de SerranoHam om de kip heen.
    Dit alles doe je 20min op 180gr in de oven.

    De tapenada maak je als volgt.
    wat gedroogde zonnetomaten(in Olie)
    Verse knoflook
    Geitenkaas of feta.
    Deze 3 pureer(mix) je samen en klaar is je Tapenada

    Echt heeeeerlijk.
    Ik maak er aardappelpurre bij, gemend met wat knolsederij.
    En een rucolasalade met wat feta en pijnboompitten.


    MamavanImke
    Bijdrager

    Ik was een nieuw topic gestart om recepten te verzamelen. Makkelijke, lekkere, zelfbedachte het maakt niet uit. Zo kan ik weer eens iets nieuws op tafel zetten.

    Werd gewezen op deze topic, waar al lekkere dingen in staan.

    Hier 2 recepten van mij.

    Kip kersen taart.

    Nodig:
    Groot blik croissantdeeg
    1 doos champignon
    1 ui
    1 pot kersen
    1/2 zakje mix voor kerriesaus
    Creme fraiche
    Kipfilet
    1 tl sambal
    Knoflook
    2tl kappertjes.

    Bakblik bekleden met croissantdeeg.
    Kip bakken, alle ingredienten 1 voor 1 erin.
    Als laatste creme fraiche en kersen erbij.
    Even laten pruttelen.
    Daarna 1/2 uur op 200 graden in de oven.

    Klinkt apart, maar erg lekker.


    MamavanImke
    Bijdrager

    Spinazie-tonijnschotel.

    Nodig:
    Groot pot spinazie
    12 el boter
    6 el bloem
    2 tl mosterd
    6 dl melk
    zout
    peper
    8 el mayo
    50 gr paneermeel
    2 blikjes tonijn in water
    2el citroensap.

    Oven op 225 graden.

    – 6 el boter smelten, bloem erbij al roerend bakken.
    – mosterd, zout, melk erdoor roeren. ongeveer 10 minuten zachtjes laten koken, daarna even afkoelen.
    – mayo, zout, peper en citroen erdoor
    – 1/2 van het mengsel door de spinazie doen.
    – 1/2 van de spinazie + mengsel in eens schaal.
    – tonijn erover, rest van spinazie + mengsel erover.
    – Rest van het eerste mengsel erover.
    – Paneermeel erover en wat boter
    – 30 minuten in de oven.

    Heerlijk recept, wel wat werk en veel calorieen.


    Kiki
    Bijdrager

    Hier begint weer de tijd voor te worden :mrgreen:

    Kruidkoek met chocolade en noten

    500 g zelfrijzend bakmeel
    350 g bruine basterdsuiker
    2 mespuntjes zout
    4 eetlepels koekkruiden + nog wat extra kaneel
    halve tl. kruidnagelpoeder
    5 dl melk
    250 gr noten/gedroogde cranberries (of rozijnen) gemengd
    150 gr pure chocolade in stukjes gebroken

    Zeef het bakmeel, suiker, zout, kruiden, kaneel en kruidnagelpoeder in een kom, mix de melk erdoor (het deeg loopt in een dikke band van je deeghaken) Dan de noten/cranberries en de stukjes chocolade erdoor.

    (Groot) bakblik of tulband vullen dan een uur op 175 graden in het midden van de oven.
    (bij klein bakblik volstaat de helft van de ingrediënten)

    Heerlijk en niet zo overdreven vet (zit geen boter in, het vet van de noten volstaat)


    anoniem69
    Bijdrager

    Kwam een hele foute tegen, ik wil hem nog een keer gaan makne :drool: :drool:

    Chocoladetaart met Ben en Jerry ijs!

    Ingrediënten:
    – 1 500 ml Bak Ben & Jerry ijs, Chocolate Fudge Brownie (Die ook in de Low-fat uitgaven verkrijgbaar zijn )
    – 1 pak standaard Chocolade cake-mix
    – 3 Eieren
    – 400 gram Chocolade Snippers (Of gewoon een pak hagelslag doorheen werken)
    – 50 gram gekleurde hagel (of andere decoratie frutsels)

    Bereiding:
    Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Vet de bodem in van een flinke springvorm (26 cm).
    Meng in een grote kom in zo’n 2 minuten: de cake-mix, het ijs (het ijs mag niet te diep bevroren zijn) en de eieren met een mixer op mediumstand.
    Roer/Mix nu de chocolade snippers erdoorheen.
    Giet het beslag in de springvorm en bak het 35 minuten in de oven.
    Prik dan met een satestokje in de cake om te kijken of hij al klaar is.
    Als hij er schoon uitkomt is hij klaar.
    Zo niet, bak hem dan nog 5 minuten door of langer..
    Laat je taart vervolgens 2.5 a 3 uur afkoelen en smeer vervolgens met de gesmolten chocolade.


    llaan
    Bijdrager

    :drool: :drool: :drool: die Ben & Jerry’s taart 😯 ga ik toch maar eens maken……of niet :think: :drool: ja lijkt me heerlijk. Thanks Becca goede suggestie.


    suzanne26
    Bijdrager

    leuk (voor kinderen) en lekker: (heeft geen naam)

    nodig:
    – gehakt
    – knoflook
    – paprika
    – champignons
    – mais
    – witte bonen in tomatensaus
    – creme fraiche
    – tortilla chips
    – wij doen er nog wat tabasco bij
    bereiding:

    gehakt rullen, 1 a 2 teentjes knoflook erdoorheen. dan paprika, champignons erdoor en mais. dan een blik witte bonen in tomaten saus en wat creme fraiche.
    Dit alles eet je zonder bestek maar met tortillachips (blauwe zak)

    Het is echt heel lekker

    groetjes Suzanne


    Greetje14
    Bijdrager

    Is niet snel klaar maar wel errugg lekker!!!!!!!!!! :drool: :drool: :drool:

    Poolse stoofschotel

    1 pakje zuurkool (500 gr)
    ½ wittekool (of spitskool) in dunne reepjes
    2 grote uien (gesnipperd)
    250 gr champignons (in vieren)
    4 tenen knoflook (grof gehakt)
    700 gr runderriblappen (in blokjes)
    125 gr pruimen zonder pit (in stukjes)
    2 blikjes tomatenpuree (á 70 gr)
    2 laurierblaadjes
    250 ml rode wijn of bouillon
    Olijfolie

    Zuurkool met een ½ liter water aan de kook brengen en 15 min laten koken.
    2 eetlepels olie in een braadpan en de kool, uien champignons en de pruimen aanbakken.
    Ongeveer 10 min
    Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bestrooi het vlees met wat zout en peper
    Bak het vlees rondom bruin
    Voeg de knoflook toe en bak even mee
    Giet de zuurkool af en voeg toe aan het koolmengsel (in de braadpan)
    Schenk de wijn of bouillon erbij en de tomatenpuree + de laurierblaadjes
    Doe het vlees met knoflook erbij en laat het zo’n 4 uur stoven
    Als de stoofpot iets te droog wordt kan je wat water of bouillon toevoegen!

    Lekker met een stevige aardappelpuree!


    Paschal75
    Bijdrager

    @Becca wrote:

    Kwam een hele foute tegen, ik wil hem nog een keer gaan makne :drool: :drool:

    Chocoladetaart met Ben en Jerry ijs!

    Ingrediënten:
    – 1 500 ml Bak Ben & Jerry ijs, Chocolate Fudge Brownie (Die ook in de Low-fat uitgaven verkrijgbaar zijn )
    – 1 pak standaard Chocolade cake-mix
    – 3 Eieren
    – 400 gram Chocolade Snippers (Of gewoon een pak hagelslag doorheen werken)
    – 50 gram gekleurde hagel (of andere decoratie frutsels)

    Bereiding:
    Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Vet de bodem in van een flinke springvorm (26 cm).
    Meng in een grote kom in zo’n 2 minuten: de cake-mix, het ijs (het ijs mag niet te diep bevroren zijn) en de eieren met een mixer op mediumstand.
    Roer/Mix nu de chocolade snippers erdoorheen.
    Giet het beslag in de springvorm en bak het 35 minuten in de oven.
    Prik dan met een satestokje in de cake om te kijken of hij al klaar is.
    Als hij er schoon uitkomt is hij klaar.
    Zo niet, bak hem dan nog 5 minuten door of langer..
    Laat je taart vervolgens 2.5 a 3 uur afkoelen en smeer vervolgens met de gesmolten chocolade.

    Ik ben deze NU aan het maken….ben zo benieuwd!


    suzanne26
    Bijdrager

    laat even weten hoe die geworden is, Pascal, als hij lekker is, ga ik hem ook maken.

    groetjes Suzanne


    Paschal75
    Bijdrager

    @suzanne26 wrote:

    laat even weten hoe die geworden is, Pascal, als hij lekker is, ga ik hem ook maken.

    groetjes Suzanne

    Hij was helemaal ge-wel-dig!!! :drool:
    Dikke aanrader :thumbup:


    anoniem69
    Bijdrager

    @paschal75 wrote:

    @Becca wrote:

    Kwam een hele foute tegen, ik wil hem nog een keer gaan makne :drool: :drool:

    Chocoladetaart met Ben en Jerry ijs!

    Ingrediënten:
    – 1 500 ml Bak Ben & Jerry ijs, Chocolate Fudge Brownie (Die ook in de Low-fat uitgaven verkrijgbaar zijn )
    – 1 pak standaard Chocolade cake-mix
    – 3 Eieren
    – 400 gram Chocolade Snippers (Of gewoon een pak hagelslag doorheen werken)
    – 50 gram gekleurde hagel (of andere decoratie frutsels)

    Bereiding:
    Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Vet de bodem in van een flinke springvorm (26 cm).
    Meng in een grote kom in zo’n 2 minuten: de cake-mix, het ijs (het ijs mag niet te diep bevroren zijn) en de eieren met een mixer op mediumstand.
    Roer/Mix nu de chocolade snippers erdoorheen.
    Giet het beslag in de springvorm en bak het 35 minuten in de oven.
    Prik dan met een satestokje in de cake om te kijken of hij al klaar is.
    Als hij er schoon uitkomt is hij klaar.
    Zo niet, bak hem dan nog 5 minuten door of langer..
    Laat je taart vervolgens 2.5 a 3 uur afkoelen en smeer vervolgens met de gesmolten chocolade.

    Ik ben deze NU aan het maken….ben zo benieuwd!

    Ik heb hem zelf niet eens gemaakt nog :mrgreen:
    Misschien moet ik het toch maar eens gaan doen, hoor alleen maar lovende kritieken.


    Dijanne
    Bijdrager

    Je hebt mn adres he?Kun je altijd even een stukkie in een envelopje doen… :mrgreen: 😉


    anoniem69
    Bijdrager

    Ik moet hem nog steeds een keer proberen 😳


    biebie
    Bijdrager

    Ohhhhh die taart :drool: :drool: :drool: :drool: :drool: maar ehhhhhhh er wordt gezegd op het laatst dat je hem moet afmaken met gesmolten chocolade!?????
    Die kom ik dus niet tegen in het recept, wel kom je gekleurde hagel tegen en waar gebruik je die dan????


    anoniem69
    Bijdrager

    Biebie, die gekleurde hagel is puur ter decoratie, maar van die chocolade zou ik ook neit weten nee :think:


    suzanne26
    Bijdrager

    nog een vraagje over die taart :drool:
    Kan je hem gewoon een dag van te voren maken?

    groetjes Suzanne


    Paschal75
    Bijdrager

    @suzanne26 wrote:

    nog een vraagje over die taart :drool:
    Kan je hem gewoon een dag van te voren maken?

    groetjes Suzanne

    Ja een dag later issie zelfs lekkerder! Gewoon in de koelkast bewaren.


    Paschal75
    Bijdrager

    @biebie wrote:

    Ohhhhh die taart :drool: :drool: :drool: :drool: :drool: maar ehhhhhhh er wordt gezegd op het laatst dat je hem moet afmaken met gesmolten chocolade!?????
    Die kom ik dus niet tegen in het recept, wel kom je gekleurde hagel tegen en waar gebruik je die dan????

    Recept klopt wat dat betreft niet helemaal maar ik geef er altijd
    een beetje mn eigen draai aan.
    Ik heb een reep pure chocolade gesmolten en dat een half uur
    nadat de taart uit de oven heb gehaald eroverheen gedaan.
    Heb geen gekleurde hagel gebruikt maar het restje chocoladehagel
    van wat erdoor zit heb ik er nog overheen gedaan!


    biebie
    Bijdrager

    aha kijk daar heb ik wat aan :thumbup: :thumbup: :thumbup:
    Dank je Pascal ik ga hem snel uitproberen :drool: :drool: :drool:

    Had nu 2x (hele andere) recepten hoor uitgeprobeerd maar niet echt een succes…
    Waarvan 1 vanvond omdat ik dacht lekker als sint toetje voor a.s. zaterdag maar Paul en ik hadden echt zoiets van nou stop maar met eten 😆 😆 😆 😆 😆 dus dat wordt hem niet hahahahha


    suzanne26
    Bijdrager

    de ben&jerry’s taart staat in de oven, ben erg benieuwd :drool:

    suzanne


    Marda
    Bijdrager

    Ik ga overmorgen Kip-cola maken hihi, geen idee of dat het lekker is, maar had het uit het kookboek van Yvon Jaspers.. 🙂

    Als het lekker is kom ik later het recept plaatsen 🙂


    Paschal75
    Bijdrager

    Hmm kip-cola..klinkt niet erg aantrekkelijk als ik eerlijk ben 🙄


    Nefarious
    Bijdrager

    Ham in cola is erg lekker. Ik kan me wel voorstellen dat kip in cola lekker is, eigenlijk.


    Melanie
    Bijdrager

    Héél erg lekker, ik heb het pas nog gemaakt en dat was een versie gebaseerd op een recept van Nigella Lawson en errug :drool:

    10-12 drumsticks
    2 liter cola (geen light, dat wordt bitter als je het kookt)
    3 tot 4 eetlepels grove mosterd
    6-8 eetlepels (appel-)stroop (kan ook een mengsel zijn van gewone stroop met appelstroop, das wel het lekkerst)
    knoflook naar smaak
    kaneel
    snufje chillipoeder
    paprikapoeder
    6 laurierbladeren
    peper en zout

    Doe de drumsticks met de cola in een hoge pan op het vuur. Zodra het kookt nog 10 minuten door laten pruttelen. Ondertussen meng je de mosterd met de stroop, knoflook, paprikapoeder, chilipoeder en kaneel. Schep er een juslepel van de warme cola bij.
    Haal de drumstick uit de cola (de overgebleven cola is echt een supergoede basis voor bonensoep… maar dat terzijde) en smeer ze goed in met het mosterd-stroopmengsel en leg ze in een ingevette ovenschaal, wat je over hebt van het mengsel gewoon eroverheen smeren. Stop de laurierblaadjes tussen de drumsticks, beetje peper en zout eroverheen en 35 minuten in de oven op 180-200 graden. Zo nu en dan de drumsticks keren zodat de saus lekker blijft plakken. De drumsticks kunnen ook op de BBQ, dan wel een folietje eronder anders komen ze nooit meer van je grill af maar goed, BBQ-en en herfstweer….nvt!

    Lekker voor erbij zijn gebakken aardappeltjes met veel kerrie, appeltjes en rozijnen, maar gewoon rijst kan ook prima

    Probeer het zou ik zeggen :mrgreen:


    Mutsie86
    Bijdrager

    Ohwww die taart :drool: :drool: :drool:
    Jammer dat we hier geen ben en jerry’s ijs in het assortiment hebben.

    En die kip-cola iets, hmm klinkt zo niet lekker maar als je zo naar het recept kijkt, klinkt het wel weer lekker.

    Eens iets om uit te proberen!! :thumbup:


    Karin2
    Bijdrager



    Simpel en erg lekker! :

    * 300 g farfalle (pasta, zak 500 g)
    * 600 g witlof, in grove stukken
    * 2 uien, grof gesneden
    * 2 eetlepels olie
    * 100 g ontbijtspek plakjes, in vierkante stukjes
    * 1 schaal runderwokvlees (450 g)
    * 125 ml kookroom (flesje 250 ml)
    * Extra lekker : nog stukjes paprika en mandarijn (uit blik) toevoegen

    Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 4 minuten het witlof toe. Fruit de ui in de olie, voeg de stukjes spek en het runderwokvlees toe en roerbak op hoog vuur 3 minuten. Breng op smaak met zout en voeg (versgemalen) zwarte peper toe. Voeg de kookroom toe en breng de saus aan de kook. Stort de pasta en het witlof in een vergiet en schep het bij de vleessaus in de wok. Serveer het gerecht in 4 diepe borden.


    Marda
    Bijdrager

    Recept is al geplaatst zie ik, Mellie bedankt! :thumbup:
    Het lukt me niet het vandaag uit te proberen, denk dat het morgen wordt, ik ben benieuwd!


    Melanie
    Bijdrager

    En en en?


    Alina
    Bijdrager

    hier heb ik ook nog een heerlijk recept:
    Mexicaanse ovenschotel
    3 á 4 personen

    Benodigdheden:
    • 1 pond gehakt
    • 1 blikje mexicaanse groente
    • 1 paprika
    • Prei
    • 125ml crème fraîche
    • Taco kruiden
    • Tortilla chips
    • Geraspte kaas

    Bereidingswijze:
    De oven voorverwarmen op 190 graden. Het gehakt rullen in een hapjespan. De paprika in blokje en de prei in ringetjes snijden en dit met het gehakt mee bakken. De mexicaanse groente uit laten lekken. De tacokruiden en 1 eetlepel crème fraîche met de mexicaanse groente mengen. Het gehakt in een ingevette ovenschaal doen. Hierover heen de groente mix verdelen. Vervolgens de overige crème fraîche over het mengsel smeren. Hier overheen de geraspte kaas strooien. De tortilla chips hier weer overheen verdelen en dan nog wat geraspte kaas erover. De ovenschotel in 40 min afbakken in de oven.

    Lekker met rijst of een frisse salade en wat stokbrood met kruidenboter.

    En die ben en jerrys taart klinkt echt heerlijk!!! Ga ik zeker een keer proberen


    Alina
    Bijdrager

    En deze is ook heerlijk!!!
    Ovenschotel met pasta, spekjes en spinazie.
    4 personen

    Benodigdheden:
    • 25gr boter
    • 250ml crème fraîche
    • 2 eieren
    • 150gr jong geraspte kaas
    • 300gr pasta
    • 250gr spekblokjes
    • 450gr diepvries spinazie, in deelblokjes
    • Snufje peper

    Bereidingswijze:
    De oven voorverwarmen op 175 graden. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking a la dente. Verhit ondertussen 10 gram boter in een hapjespan met antiaanbaklaag en bak hierin de spekjes ca. 5 min op zacht vuur lekker knapperig. Voeg de deelblokje spinazie aan de spekjes toe en verhit deze ca. 8 min op zacht vuur. Schep de pasta door het spinaziemengsel en breng het op smaak met peper. Vet een ovenschaal in met 15 gram boter en schep het pastamengsel in de schaal. Klop in een litermaat de crème fraîche, 2 eieren en 75 gram geraspte kaas tot een schuimig mengsel. Giet dit over de ovenschotel en bedek de bovenzijde met de overige kaas. Plaats de schaal afgedekt met aluminiumfolie ca 20 min in de oven. Gratineer de ovenschotel ten slotte 5 min onafgedekt onder de grill.

    Je kunt hier ook nog champignons doorheen doen is ook erg lekker!


    Alina
    Bijdrager

    En hier heb ik nog een heerlijk nagerecht!
    Witte chocoladesoep met frambozen en een bolletje ijs
    4 personen

    Benodigdheden:
    • 5 witte chocolade repen
    • 750ml ongeklopte room
    • 250ml geklopte slagroom
    • 100ml witte wijn
    • 3 theelepels suiker
    • Handje frambozen/aardbeien
    • 4 bolletjes ijs (bij voorkeur ben en jerry’s)

    Bereidingswijze:
    Breek de chocolade in brokjes. Verwarm de room au bain Marie en voeg hier langzaam de chocolade blokjes aan toe, roer zacht tot er een egale massa ontstaat. Voeg dan de witte wijn en suiker toe. Roer op het laatst 250 ml slagroom door de room heen en plaats het 3 á 4 uur in de koelkast. Voor het opdienen de soep flink doorkloppen met een garde. Schenk de soep in een bord en plaats hierin een bol ijs en de frambozen/aardbeien.


    gerenkim
    Bijdrager

    smoorkip

    neem een pak gekruide drumsticks
    die bak je goed aan
    uitje erbij fruiten en een theelepel sambal
    +2 teentjes knoflook meer mag ook
    water erbij tot het er net niet onder staat
    eetlepel suiker en een flinke scheut ketjap
    een uurtje of 3 laten pruttelen zodat je kip bijna van het bot afvalt
    en nog een klein laagje saus over hebt

    heerlijk bij nasi bami of rijst
    kroepoek eitje en banaan

    eet smakelijk


    Cell
    Bijdrager

    Dit is ook heeeerlijk.

    voor 2 a 3 personen:

    1 pak verse tagliatelle van 250 gram
    ongeveer 12 cherrytomaatjes
    4 tenen knoflook
    1/2 bekertje creme fraiche
    1 bakje van 125 gram magere spekreepjes
    300 gram verse sperziebonen
    2 a 3 moten zalm

    Zet de sperziebonen vast op, zodat ze gaar koken.

    Snij de tene knoflook grofweg in stukjes, halveer de cherrytomaten.

    Kook de tagliatelle volgens de kookvoorschriften en giet af.

    Bak in een wok in een scheutje olijfolie eerst de knoflook lichtjes en voeg al snel de halve cherrytomaten toe. Roer dit kort om en om en voeg dan ook de spekblokjes erbij.
    Wanneer de spekblokjes gaar geraken en de tomaten zacht beginnen te worden, voeg je de gekookte tagliatelle toe.
    Hussel het geheel in de pan om en om met bv een pastatang.
    Zet de pit na een paar minuutjes uit en voeg het halve bekertje creme fraiche toe. Schep dit ook nog om.

    Als de bonen gaar zijn, giet je deze ook af.

    Bestrooi de zalmmoten met zout en peper en bak de zalmmoten om en om tot ze gaar genoeg zijn naar je smaak.

    Doe de tagliatelle op een bord, bonen erbij en een zalmmoot..

    Heerlijk. :drool:

    (eten dit momenteel bijna elk weekend, zo verslavend lekker :shifty: )


    tijgertje1982
    Bijdrager

    Pita wrap met gegrilde kip en komkommer :
    4 personen

    4 pitabroodjes
    300 gr kipfilet , in repen
    cajunkruiden
    1/3 komkommer, in reepjes
    2 el verse tuinkruiden ( bijv dille, peterselie, bieslook, basilicum)

    Bak de pitabroodjes aan beide kanten even in een koekepan of grillpan.

    Schep de kip om met cajunkruiden en bak de reepjes kip 3-4 minuten aan elke kant in de pan.

    Vul de broodjes met kip , komkommer en kruiden.

    Lekker met yoghurt-knoflooksaus of aioli ( knoflookmayonaise)


    riki79
    Bijdrager

    hmm klinkt allemaal erg lekker, zoek zelf nog een lekker recept voor een maaltijdsalade…..
    wel een paar puntjes erbij, wil graag iets met gerookte zalm en kleine garnalen, en hub lust niet graag tomaten en ik geen kaas…. niet lastig toch 😳

    nou ben benieuwd als jullie iets weten voor me 😉


    Nefarious
    Bijdrager

    Google op Thaise rijst noodle salade. Erg lekker en niet te zwaar op de maag. Geen kaas/geen tomaat.

    Of een koude rijst salade met zalm en garnaaltjes, en citroen thyme/knoflook/lente uitje/peterselie.


    mar27
    Bijdrager

    Die mexicaanse ovenschotel was echt een groot succes :thumbup: We vonden het allemaal heerlijk :drool:

    Van het weekend even die chocoladetaart maken want die klinkt echt :drool: :drool:


    juulisjuul
    Bijdrager

    @paschal75 wrote:

    Lasagne met spinazie en gerookte kip
    (4 pers)

    Benodigdheden:

    1 pak spinazie deelblokjes (450 gr)
    1 schaaltje gerookte kipfilet (ca 200 gr) (AH of poelier)
    2 teentje knoflook
    150 gr Gorgonzola (blauwaderkaas)
    50 gr boter
    50 gr bloem
    ½ liter halfvolle melk
    200 gr lasagne bladen (pak à 250 gr)

    Ovenschaal (ca 2 liter) ingevet

    Bereiden:

    Oven voorverwarmen op 200 C.
    In pan spinazie volgens gebruiksaanwijzing ontdooien.
    Kipfilet in reepjes snijden.
    Knoflook boven spinazie uitpersen.
    Kaas in stukjes snijden. Helft van de kaas, kipreepjes zout en peper door spinazie roeren,
    Boter in steelpan smelten. Bloem erdoor roeren totdat stevige bal ontstaat. Helft van de melk
    Toevoegen en aan de kook brengen. Met garde bloemmengsel er stevig doorkloppen, totdat alle klontjes zijn opgelost. Rest van de melk in gedeelten erbij schenken en goed blijven roeren. Op smaak brengen met zout en peper.
    In ovenschaal dun laagje saus schenken en met lasagnebladen afdekken.
    Achtereenvolgens 2 lagen spinaziemengsel met lasagnebladen afwisselen.
    Rest van de kaas door saus roeren. Saus over lasagne schenken.
    Schotel in midden van de oven in 30 min gaarbakken!

    EET SMAKELIJK

    Ga ik vandaag maken in de hoop dat de kids nu wel eens iets lusten 🙄

    O ja misschien een domme vraag maar hoe weet ik de inhoud van een ovenschaal? Heb namelijk twee maten maar welke nu 2 liter is :think: wie weet dat?


    Anoniem317
    Bijdrager

    Probeer eens met een maatbeker, water ingieten tot hij vol zit


    juulisjuul
    Bijdrager

    @Mex wrote:

    Probeer eens met een maatbeker, water ingieten tot hij vol zit

    Thanks ik had al een topic aangemaakt en daar kwamen ze ook tot die tip, dus dat ga ik dan maar ff doen :mrgreen:


    juulisjuul
    Bijdrager

    @karin2 wrote:



    Simpel en erg lekker! :

    * 300 g farfalle (pasta, zak 500 g)
    * 600 g witlof, in grove stukken
    * 2 uien, grof gesneden
    * 2 eetlepels olie
    * 100 g ontbijtspek plakjes, in vierkante stukjes
    * 1 schaal runderwokvlees (450 g)
    * 125 ml kookroom (flesje 250 ml)
    * Extra lekker : nog stukjes paprika en mandarijn (uit blik) toevoegen

    Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 4 minuten het witlof toe. Fruit de ui in de olie, voeg de stukjes spek en het runderwokvlees toe en roerbak op hoog vuur 3 minuten. Breng op smaak met zout en voeg (versgemalen) zwarte peper toe. Voeg de kookroom toe en breng de saus aan de kook. Stort de pasta en het witlof in een vergiet en schep het bij de vleessaus in de wok. Serveer het gerecht in 4 diepe borden.

    Lijkt me ook lekker, idee voor morgen misschien ga vandaag die spinazie-lasagne maken van Paschal :mrgreen:


    Rooike
    Bijdrager

    Ben momenteel erg inspiratieloos qua eten dus ben heeeeel BLIJ met dit topic hihihi! :mrgreen:


    riki79
    Bijdrager

    gek he, met dit weer..ppfff hahaha

    wij eten vanavond risotte met garnalen


    Maxime
    Bijdrager

    @cell wrote:

    Dit is ook heeeerlijk.

    voor 2 a 3 personen:

    1 pak verse tagliatelle van 250 gram
    ongeveer 12 cherrytomaatjes
    4 tenen knoflook
    1/2 bekertje creme fraiche
    1 bakje van 125 gram magere spekreepjes
    300 gram verse sperziebonen
    2 a 3 moten zalm

    Zet de sperziebonen vast op, zodat ze gaar koken.

    Snij de tene knoflook grofweg in stukjes, halveer de cherrytomaten.

    Kook de tagliatelle volgens de kookvoorschriften en giet af.

    Bak in een wok in een scheutje olijfolie eerst de knoflook lichtjes en voeg al snel de halve cherrytomaten toe. Roer dit kort om en om en voeg dan ook de spekblokjes erbij.
    Wanneer de spekblokjes gaar geraken en de tomaten zacht beginnen te worden, voeg je de gekookte tagliatelle toe.
    Hussel het geheel in de pan om en om met bv een pastatang.
    Zet de pit na een paar minuutjes uit en voeg het halve bekertje creme fraiche toe. Schep dit ook nog om.

    Als de bonen gaar zijn, giet je deze ook af.

    Bestrooi de zalmmoten met zout en peper en bak de zalmmoten om en om tot ze gaar genoeg zijn naar je smaak.

    Doe de tagliatelle op een bord, bonen erbij en een zalmmoot..

    Heerlijk. :drool:

    (eten dit momenteel bijna elk weekend, zo verslavend lekker :shifty: )

    Het was idd heerlijk, Cell. Een blijvertje!


    Em
    Bijdrager

    Ik heb vanavond zo genoten van m’n zelfgemaakte carbonarasaus, dat ik hem jullie niet wil onthouden. :angel:
    Nodig:
    – spek- of hamblokjes/reepjes
    – champignons in plakjes of stukjes
    – wat brocolli, roerbakklaar
    – zure room / ongeklopte slagroom
    – beker melk
    – beker water
    – 2 el vloeibare boter
    – 2 el bloem
    – zout, peper, italiaanse kruiden
    – pasta naar keuze (fusilli, macaroni, spaghetti enz.)

    Roerbak de spekreepjes, champignons en brocolli
    Zet de pasta op het vuur
    Maak ondertussen de saus:
    – boter smelten
    – bloem erbij doen
    – door elkaar roeren met vork
    – melk erbij doen
    – evt wat water als het te dik is
    – klontjes eruit mixen met staafmixer
    – naar smaak kruiden, peper en zout toevoegen
    – saus op laag vuur doorwarmen (is de saus te dun, dan wat maizena toevoegen volgens gebruiksaanwijzing pak)
    – saus mengen met de spek/champignons/brocolli
    – serveren bij de pasta

    Eet smakelijk!


    Anoniem

    Mijn receptje voor kippenpootjes met honing-knoflook:

    Ik maak het met de volgende ingredienten en dan qua hoeveelheden écht op de gok, maar ik zal proberen de hoeveelheden een beetje te schatten.

    Voor tien kippenpootjes of 4 flinke kuikenbouten:

    50 tot 100 ml olijfolie
    halve pot honing.
    6 tenen knoflook
    2 eetlepels grove mosterd
    zout en peper.

    De kippenpootjes laat ik dan MINIMAAL 6 tot 8 uren trekken in de marinade.
    Dan doe ik ALLES in een grote ovenschaal en gaar ze anderhalf tot 2 uur lang op 150 graden in de oven. In de laatste 10 minuten doe ik de pijnboompitten erbij.


    Anoniem

    Kee, here it comes, mijn receptje voor Nacho schippies uit de oven:

    je hebt nodig: sweet chillisaus
    honing (kwart pot)
    2 eetlepels mosterd (een grove pittige mosterd is helemaal heerlijk)
    (riet)suiker
    mayonaise ( een heel klein beetje om wat dik te maken)
    azijn (ook niet te veel)
    gedroogde bieslook en peterselie
    Dit alles is de basis voor de dressing. Je begint eigenlijk met een heel flesje sweet chillisaus. Daar doe je dan alles lekker door en maar proeven tot jij denkt dat het lekker is

    Dan heb je nodig: zongedroogde tomaten
    nacho’s
    roomkaas met knoflook (zo’n ring)

    Als eerste leg een laag nacho’s is een ovenvaste schaal. Daar schenk je de dressing overheen en stukjes kaas en stukjes zon gedroogde tomaat.
    Dit herhaal je ook voor de volgende laag. Je werkt dus laag op laag, net zo lang tot de schaal vol is of de chips op zijn Dan een 15 tot 20 min in de oven op ong 250 graden. Ff opletten of de tomaten niet verbranden.
    Voor het serveren alles even omscheppen. Dan komt de dressing lekker omhoog.

    Je kunt het uitserveren op bordjes, of gewoon de schaal op tafel en lekker vissen allemaal. Tis een heus caloriebommetje ben ik bang, maar zoooooo lekker!


    Kroes
    Bijdrager

    Op verzoek: stoofpotje

    Gister ook een stoofpotje gemaakt. Zal vast niet hetzelfde zijn,
    ik heb even mijn fantasie gebruikt.

    Mijn ouders kwamen eten en de pannen zijn schoon opgegaan, dus ik neem aan dat t bij
    iedereen in de smaak viel 8)

    -kleine kipkluifjes (lekker snel gaar)
    -blikje tomaat in blokjes
    -ongeveer 150 ml kippenbouillon (ik heb niet precies gemeten hoor) met 1 blokje
    -1 ui
    -winterpeen
    -courgette
    -knoflook
    -zout
    -Provençaalse kruiden
    -magere spekreepjes
    -2-3 kleine aardappeltjes (of 1 grote)
    -scheut rode wijn

    **

    Spekjes uitbakken in een braadpan en uit de pan halen
    Kip in de pan gooien (met wat boter en zout) en lekker aanbakken
    knoflook erbij
    Kipjes bruinig? Dan gesneden groente erbij. Even laten bakken.
    Scheut rode wijn erover.
    Blikje tomaat erbij en de bouillon. En de kruiden
    Aan de kook brengen, daarna gelijk op laag vuur en met zo’n warmhoudplaatje eronder
    De aardappeltjes in stukjes erin (is voor binding van de saus)

    Daarna gewoon heel lang laten sudderen. Regelmatig even roeren.
    Bij mij heeft t wel 2-3 uur opgestaan, denk ik. Vlees viel gewoon van t bot af,
    alles was heerlijk zacht.

    Ik heb rijst erbij gedaan, maar kan ook met gekookte aardappel ofzo.


    Sweet-Love
    Bijdrager

    Het rose spul
    Bereidingstijd:20-30 minuten
    Gang:Hoofdgerecht
    Keuken: Goedkope en snelle keuken
    Smaak: Zoet
    Soort gerecht:Hoofdgerecht

    Ingrediënten voor 5 personen

    1 kilo kipfilet
    3 grote uien
    2 zakjes tomaten soep
    1 bekertje slagromm
    1 blik halve perzikken op siroop
    Voorbereiding

    Sij de kip in kleine blokjes
    snij de uien klein niet te fijn
    snij ook de perzikken klein en doe de sap van de perzikken in een schaal doe hier de slagroom door
    Bereidingswijze

    Fruit de uien licht ,bak de kipfilet gaar en kook de rijst
    doe de perzikstukjes bij de slagroom en voeg er ook de kip en de uien bij
    de rijst in een aparte schaal bijserveren
    Serveertips

    Dit gerecht kan zowel koud als warm gegeten worden behalve de rijst die is altijd warm


    elisaatje
    Bijdrager

    Lekker en echt voor de herfst:

    Gevulde pompoen van Claudia Roden

    Ingrediënten :
    1 oranje pompoen van ongeveer 6 kilo
    1 eetlepel suiker
    Zout
    2 uien grofgehakt
    125 ml neutrale olie
    800 gram langkorrelige rijst
    ¼ theelepel saffraanpoeder of ½ theelepel saffraandraadjes
    3 zure appels
    Sap van ½ citroen
    60 gram rozijnen
    1 grote bos koriander gehakt

    Neem een scherp mes en snijd een deksel uit de bovenkant van de pompen van ongeveer 20 cm doorsnede, met het steeltje er nog aan. neem een mesje en een lepel en schraap de vezels en de pitten uit de pompoen. Snijd wat vruchtvlees van het deksel en de rand. Bestrooi de pompoen van binnen met een beetje suiker en zout en zet hem op een dubbelgeslagen stuk folie in een grote braadslee.

    Maak de vulling: fruit de uien in 2 eetlepels olie tot ze goudgeel zijn. Breng een flinke pan met water aan de kook. Doe de rijst erin, breng aan de kook en laat de rijst vervolgens 12 minuten zachtjes koken. De rijst moet nog niet helemaal gaar zijn. Giet af en kom in een kom. Meng het saffraanpoeder met 2 eetlepels kokend water. Meng door de rijst.
    Schil de appels, haal het klokhuis eruit en hak ze in stukjes. Meng met het citroensap. Doe de stukjes appel, de gebakken ui, de rozijnen, de rest van de olie en de koriander bij de rijst. Meng zorgvuldig en breng op smaak met peper en zout.
    Vul de pompoen met het rijstmengsel en zet het deksel erop. Giet 2 cm water in de braadslee bij de pompoen en zet die ongeveer 2 ½ uur in een voorverwarmde oven op 190c.

    er kan ook een vleesvulling in met gehakt, rijst en tomaten, voor de vleeseters onder ons 😉


    Marda
    Bijdrager

    Ik heb vandaag visspiesjes gemaakt (caloriearm!)

    Wat je nodig hebt. (+/- 4 personen)

    -Wat scholfilet
    -1 rijpe mango
    – 1 courgette
    – 1 limoen
    – zoete chillisaus
    – kommetje yoghurt
    – koriander

    Wat je moet doen:
    Scholfilet, geschilde mange en courgette in stukjes snijden, aan spies rijgen. Beetje bestrijken met chilisaus en op de grill/bakplaat leggen (hapjespan kan denk ik ook, maar lijkt me minder handig).
    Yoghurt mengen met naar smaak wat chilisaus, wat gehakte korriander toevoegen en je hebt de saus.

    Lekker met aardappelbolletjes en salade!


    knipoogje1983
    Bijdrager

    # 600 gram verse zalm )liefst een dik stuk)
    # 3 teentjes knoflook
    # 4 el gesnipperde peterselie 4 el gesnipperde kervel
    # 2 el gesnipperde dragon
    # 2 el gesnipperde dille
    # 100 gram boter
    # 2 bakjes creme fraiche
    # 1 el citroensap
    # zout en peper
    Bereidingswijze

    * Wrijf de zalmfilet in met peper en zout. Snij de filet overdwars in mooie repen ca ca 3 cm breed.
    * Roer in een schaaltje de kruiden door elkaar en wentel de repen zalm erdoor, zodat de zalm rondom met kruiden bedekt is.
    * Smelt de boter in een pan met anti aanbaklaag en pers de gepelde knoflookteentjes erboven uit. Bak de knoflook ca 30 seconden.
    * Voeg de repen zalm toe en bak die, op een matig hoog vuur in ca 5 minuten lichtbruin en gaar. Keer ze af en te,
    * Schep de zalmrepen op de borden. Roer de creme fraiche door het achtergebleven bakvet en breng het geheel al roerend aan de kook. Breng de saus op smaak met zout, peper en citroensap en lepel hem over de zalm.
    Serveertips

    Heerlijk met krieltjes en een goed glas wijn


    Lakeisha
    Bijdrager

    Yum! Die zalm pasta ga ik morgen maken :drool:


    Vicky
    Bijdrager

    @paschal75 wrote:

    @Becca wrote:

    Kwam een hele foute tegen, ik wil hem nog een keer gaan makne :drool: :drool:

    Chocoladetaart met Ben en Jerry ijs!

    Ingrediënten:
    – 1 500 ml Bak Ben & Jerry ijs, Chocolate Fudge Brownie (Die ook in de Low-fat uitgaven verkrijgbaar zijn )
    – 1 pak standaard Chocolade cake-mix
    – 3 Eieren
    – 400 gram Chocolade Snippers (Of gewoon een pak hagelslag doorheen werken)
    – 50 gram gekleurde hagel (of andere decoratie frutsels)

    Bereiding:
    Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Vet de bodem in van een flinke springvorm (26 cm).
    Meng in een grote kom in zo’n 2 minuten: de cake-mix, het ijs (het ijs mag niet te diep bevroren zijn) en de eieren met een mixer op mediumstand.
    Roer/Mix nu de chocolade snippers erdoorheen.
    Giet het beslag in de springvorm en bak het 35 minuten in de oven.
    Prik dan met een satestokje in de cake om te kijken of hij al klaar is.
    Als hij er schoon uitkomt is hij klaar.
    Zo niet, bak hem dan nog 5 minuten door of langer..
    Laat je taart vervolgens 2.5 a 3 uur afkoelen en smeer vervolgens met de gesmolten chocolade.

    Ik ben deze NU aan het maken….ben zo benieuwd!

    Deze ga ik zaterdag bakken voor op mijn verjaardags-ladiesnight 🙂


    meissie
    Bijdrager

    @vicky wrote:

    @paschal75 wrote:

    @Becca wrote:

    Kwam een hele foute tegen, ik wil hem nog een keer gaan makne :drool: :drool:

    Chocoladetaart met Ben en Jerry ijs!

    Ingrediënten:
    – 1 500 ml Bak Ben & Jerry ijs, Chocolate Fudge Brownie (Die ook in de Low-fat uitgaven verkrijgbaar zijn )
    – 1 pak standaard Chocolade cake-mix
    – 3 Eieren
    – 400 gram Chocolade Snippers (Of gewoon een pak hagelslag doorheen werken)
    – 50 gram gekleurde hagel (of andere decoratie frutsels)

    Bereiding:
    Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Vet de bodem in van een flinke springvorm (26 cm).
    Meng in een grote kom in zo’n 2 minuten: de cake-mix, het ijs (het ijs mag niet te diep bevroren zijn) en de eieren met een mixer op mediumstand.
    Roer/Mix nu de chocolade snippers erdoorheen.
    Giet het beslag in de springvorm en bak het 35 minuten in de oven.
    Prik dan met een satestokje in de cake om te kijken of hij al klaar is.
    Als hij er schoon uitkomt is hij klaar.
    Zo niet, bak hem dan nog 5 minuten door of langer..
    Laat je taart vervolgens 2.5 a 3 uur afkoelen en smeer vervolgens met de gesmolten chocolade.

    Ik ben deze NU aan het maken….ben zo benieuwd!

    Deze ga ik zaterdag bakken voor op mijn verjaardags-ladiesnight 🙂

    Ohhh deze ga ik maken voor zaterdagavond…dan heb ik een ladies-movie-night.


    meissie
    Bijdrager

    Nou de taart was erg lekker.
    duurde alleen wel erg lang voor dat ie gaar was.
    Dus die 175 graden klopt volgends mij niet.

    Maar hij was GODDELIJK :drool: :drool:


    Vicky
    Bijdrager

    @meissie wrote:

    Nou de taart was erg lekker.
    duurde alleen wel erg lang voor dat ie gaar was.
    Dus die 175 graden klopt volgends mij niet.

    Maar hij was GODDELIJK :drool: :drool:

    O grappig, dat vond ik dus ook… heb m zeker 20 min later er in gehad :think:

    Maar hij was idd errrrrrrrrrrg lekker :inlove:


    Diana
    Bijdrager

    Dit is mijn lievelingskostje:

    Runderstoofpot:

    een bak hacheevlees of riblappen/runderlappen in stukjes.

    Deze braad ik aan met een ui-tje in weinig olijfolie. Daarna ongeveer twee dl port erbij (euroshopper), een blik gesneden tomaat en een flinke scheut ketchup. 5 laurierbladeren, zout en peper en dan om alles te binden twee plakken fijn gesneden ontbijtkoek.

    Dit 2-3 uur laten stoven en pruttelen tot het vlees lekker mals is. Soms even bodem losroeren en misschien scheutje water erbij.

    En dan genieten! hmmmmm

    ben benieuwd of anderen dit ook lekker vinden.


    gerenkim
    Bijdrager

    @meissie wrote:

    @vicky wrote:

    @paschal75 wrote:

    @Becca wrote:

    Kwam een hele foute tegen, ik wil hem nog een keer gaan makne :drool: :drool:

    Chocoladetaart met Ben en Jerry ijs!

    Ingrediënten:
    – 1 500 ml Bak Ben & Jerry ijs, Chocolate Fudge Brownie (Die ook in de Low-fat uitgaven verkrijgbaar zijn )
    – 1 pak standaard Chocolade cake-mix
    – 3 Eieren
    – 400 gram Chocolade Snippers (Of gewoon een pak hagelslag doorheen werken)
    – 50 gram gekleurde hagel (of andere decoratie frutsels)

    Bereiding:
    Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Vet de bodem in van een flinke springvorm (26 cm).
    Meng in een grote kom in zo’n 2 minuten: de cake-mix, het ijs (het ijs mag niet te diep bevroren zijn) en de eieren met een mixer op mediumstand.
    Roer/Mix nu de chocolade snippers erdoorheen.
    Giet het beslag in de springvorm en bak het 35 minuten in de oven.
    Prik dan met een satestokje in de cake om te kijken of hij al klaar is.
    Als hij er schoon uitkomt is hij klaar.
    Zo niet, bak hem dan nog 5 minuten door of langer..
    Laat je taart vervolgens 2.5 a 3 uur afkoelen en smeer vervolgens met de gesmolten chocolade.

    Ik ben deze NU aan het maken….ben zo benieuwd!

    Deze ga ik zaterdag bakken voor op mijn verjaardags-ladiesnight 🙂

    Ohhh deze ga ik maken voor zaterdagavond…dan heb ik een ladies-movie-night.

    hier staat hij nu in de oven :drool: :drool: voor vanavond ben benieuwd


    esmie
    Bijdrager

    :drool: jammie die lijkt me ook wel lekker.
    Ga ik maar maken op mijn zoon zijn verjaardag.


    Anoniem

    @cell wrote:

    Dit is ook heeeerlijk.

    voor 2 a 3 personen:

    1 pak verse tagliatelle van 250 gram
    ongeveer 12 cherrytomaatjes
    4 tenen knoflook
    1/2 bekertje creme fraiche
    1 bakje van 125 gram magere spekreepjes
    300 gram verse sperziebonen
    2 a 3 moten zalm

    Zet de sperziebonen vast op, zodat ze gaar koken.

    Snij de tene knoflook grofweg in stukjes, halveer de cherrytomaten.

    Kook de tagliatelle volgens de kookvoorschriften en giet af.

    Bak in een wok in een scheutje olijfolie eerst de knoflook lichtjes en voeg al snel de halve cherrytomaten toe. Roer dit kort om en om en voeg dan ook de spekblokjes erbij.
    Wanneer de spekblokjes gaar geraken en de tomaten zacht beginnen te worden, voeg je de gekookte tagliatelle toe.
    Hussel het geheel in de pan om en om met bv een pastatang.
    Zet de pit na een paar minuutjes uit en voeg het halve bekertje creme fraiche toe. Schep dit ook nog om.

    Als de bonen gaar zijn, giet je deze ook af.

    Bestrooi de zalmmoten met zout en peper en bak de zalmmoten om en om tot ze gaar genoeg zijn naar je smaak.

    Doe de tagliatelle op een bord, bonen erbij en een zalmmoot..

    Heerlijk. :drool:

    (eten dit momenteel bijna elk weekend, zo verslavend lekker :shifty: )

    gaan we vanavond eten ben benieuwd


    Nefarious
    Bijdrager

    Mijn rijst alternatief. Bloemkool rijst!
    Rauwe bloemkool met grove rasp raspen. Minuutje in de magnetron. Dan in wat spray olie bakken met ei, curry poeder, knoflook poeder, en beetje zout.
    Dit gaat heel goed samen met Indiaas eten. Als je het met Chinees wilt, vervang je de curry poeder met 5-spice.

    Voor de Weight Watchers onder ons…Bloemkool rijst (zonder ei) is 0 pp! :mrgreen:


    Imfe
    Bijdrager

    Ik zal mijn sotosoep receptje hier eens neerplanten. Gekopieerd uit het vorige Wat eten we vandaag topic.

    Soto Ajam

    Benodigdheden

    • kipfilet (wij gebruiken ca. 1 kilo voor 2 dagen, 4 personen)
    • bouillonblokjes(s) –> kippenbouillon
    • kleine ui
    • knoflook (2 tot 3 teentjes)
    • koenjitpoeder (2 tot 3 theelepels) –> toko of AH
    • kemiri noten (4 stuks) –> te koop bij de Toko
    • verse sereh (2 stuks) –> te koop bij Toko, AH, C1000 bij de verse kruiden, zoals peterselie, munt etc in het koelvak.
    • eieren
    • prei –> aan 2 kleine stronkjes heb je genoeg aan 2 dagen voor 4 personen
    • aardappels –> ik kook altijd een kilootje van AH
    • taugé
    • ketjap (manis)
    • sambal
    • gebakken uitjes (uit een zak)

    Bereidingswijze

    • snij de ui en de knoflook fijn
    • fruit dit aan in een hoge pan, met wat olie.
    • Voeg de koenjitpoeder toe, ca 2 theelepels
    • Vul de pan met water en voeg 2 a 3 bouillonblokjes toe, evt. wat zout
    • Breng het water aan de kook
    • Snij de kipfilet in stukjes
    • Voeg de kipfilet toe en laat dit 5 minuten koken
    • Kneus de sereh en voeg dit toe aan de sotosoep, laat dit een tijd intrekken
    • Kook de aardappels met schil
    • Als deze afgekoeld zijn, schil verwijderen en in blokjes snijden
    • Snij de prei
    • Kook de eieren en snij ze in stukjes
    • Leg de taugé, prei, aardappels en eieren op 1 schaal
    • Kook de rijst
    • Maak de saus door de ketjap te vermengen met de sambal

    Schep de rijst op. Verder neem je ei, aardappel, prei en taugé, leg je er boven op. Schep de kipfilet erboven op, en wat sotosoep, je kunt zoveel soep nemen als je zelf lekker vindt. Neem wat ketjap/sambalsaus en daar overheen de gebakken uitjes.

    :drool: :drool: :drool:


    meisje1974
    Bijdrager

    Vandaad een heerlijke, lekkere simpele salade gegeten:

    Op een schaal, voor 2 personen:

    – Een berg rucola sla of eventueel andere sla
    – 2 perziken in stukjes
    – 2 bollen mozzarella
    – parma ham. Hoeveelheid naar smaak.
    – 2 handjes walnoten.
    – balsamico stroop/dressing (kant en klaar, staat bij de olie/azijn)

    Heel makkelijk en snel.


    romata
    Bijdrager

    @meisje1974 wrote:

    Vandaad een heerlijke, lekkere simpele salade gegeten:

    Op een schaal, voor 2 personen:

    – Een berg rucola sla of eventueel andere sla
    – 2 perziken in stukjes
    – 2 bollen mozzarella
    – parma ham. Hoeveelheid naar smaak.
    – 2 handjes walnoten.
    – balsamico stroop/dressing (kant en klaar, staat bij de olie/azijn)

    Heel makkelijk en snel.

    Hmmm deze was erg lekker, heerlijke fris. Dit gaan we vaker eten. Wij hadden er wel stokbrood bij mij kruidenboter.


    kellyverbier
    Bijdrager

    Gisteren dit recept eindelijk eens uitgeprobeerd – yum, ongetwijfeld aan te raden!

    “Koude komkommersoep met kerriegamba’s”

    Nodig voor 4 personen:

    Soep:
    · 2 biologische komkommers
    · Bosje munt
    · Bosje dille
    · 100ml crème fraîche
    · 200ml Griekse (volle) yoghurt
    · 300ml kippenbouillon
    · Zout
    · Tabasco

    Gamba’s:
    · 12 gamba’s (rauw, ontdooid)
    · 2 tenen knoflook
    · Kerriepoeder
    · Bloem
    · Zout & peper
    · Zonnebloemolie

    Schil de komkommers. Snijd ze door midden en verwijder de zaadlijsten. Snijd ze in stukken en verzamel in een kom. Verwijder de takjes van de munt en doe de blaadjes bij de komkommer. Voeg ook de dille toe. Bewaar een klein beetje groen voor de garnering. Doe de yoghurt bij de komkommer en pureer het geheel met de staafmixer tot een gladde pap. Giet de kippenbouillon bij de komkommerpuree, tot je de gewenste dikte bereikt. Dit kan verschillen. Ik vind het lekker als de soep wat dunner is. Voeg nu de crème fraîche toe. Maak het geheel tot slot op smaak met zout en tabasco. Zet in de ijskast om te koelen.

    Pel de gamba’s en verzamel in een bakje. Pers de knoflook. Doe de knoflook samen met een flinke mespunt kerrie, zout en peper bij de garnalen. Bestrooi tot slot met bloem, totdat ze helemaal bedekt zijn.

    Laat een flinke scheut zonnebloemolie warm worden in een koekenpan. Bak de garnalen in een paar minuten mooi bruin. De bloem zorgt ervoor dat ze een krokant korstje krijgen. Serveer de soep in diepe borden. Leg de garnalen in het midden en met het af met een beetje groen en nog een beetje versgemalen peper.

117 berichten aan het bekijken - 1 tot 117 (van in totaal 117)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

42929944