Heftige Koemelkallergie nu ook pinda/noten upd 3 dec pag 3

Home Forums Lief en Leed De ziekenboeg… Heftige Koemelkallergie nu ook pinda/noten upd 3 dec pag 3

Dit onderwerp bevat 38 reacties, heeft 14 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  wolfskers .

39 berichten aan het bekijken - 1 tot 39 (van in totaal 39)
 • Auteur
  Berichten

 • romata
  Bijdrager

  Net de schrik van mijn leven gehad 😥

  We waren weer begonnen met koemelk. Gisteren had ze 10cc koemelk in haar flesje gekregen, waarbij we geen reactie hebben gemerkt. Vandaag 30cc koemelk. Een kwartiertje na het flesje begon ze een beetje te hoesten en opeens zat haar neusje helemaal dicht. Vond het raar dat ze opeens ziekjes was. 1 minuut later werd ze rood in haar gezichtje en keek in haar nekje daar was ze ook vuurrood en heel der nekje zat vol met blaasjes. Hubbie gebelt naar zijn werk of hij voor de zekerheid naar huis wilde komen omdat het toch eigenlijk wel steeds erger begon te worden. Meteen daarna werd het echt met de minuut erger, dus huisarts gebelt en ik moest meteen komen omdat ze in een shock kon raken. Moest op hubbie wachten met de auto, in de tussentijd buiten gaan staan kijken of ze daar wat meer lucht kreeg. Toch maar weer naar binnen gegaan en kwam er een vloedgolf melk uit, daarna heb ik haar even in de hoek van de bank gezet (om een doek te pakken) en hing ze gewoon echt helemaal lam in. Meteen weer gepakt en kwam weer een golf melk. Ze was SPIERwit met allemaal rode vlekken, dacht echt dat ze dood ging 😥 😥
  Bij de huisarts ging het al iets beter, omdat de melk uit haar lijfje was. Neusje was ook weer open en hoesten was ook over. Wel zit ze nog echt helemaaal onder de rode vlekken/bulten ze vergaat echt van de jeuk 😥

  Waarschijnlijk blijft het hierbij, het kan wel misschien zijn dat ze nog een terugslag krijgt.

  Jeetje we zijn zo erg geschrokken niet normaal 😥 😥

  Ze had nog nooit zoveel koemelk binnen gekregen, met een lepel yoghurt kregen we alleen een huilreactie of galbulten.

  Ik ben dus eigenlijk benieuwd naar moeders waarvan hun kindje(s) ook zo’n erge reacties hebben. Beetje ervaring delen etc. En of de allergie ook over is gegaan ?


  Anoniem

  Wowh dat was schrikken voor je… Heftig om je verhaal zo te lezen.
  :-*


  christel
  Bijdrager

  Heftig, las het net in het draagdoekentopic :hug:

  Indy heeft wel kma maar niet zo erg als je meisje, melk, yoghurt enz…hoeven niet te geven dan is het urenlang krijzen en gillen van de pijn in dr buik dr darmen zijn dan vreselijk van slag. En wat rode bultjes maar meer niet eigenlijk…..

  Zo erg als je meisje heb ik nog niet eerder gehoord eigenlijk….

  sterkte met dr hoop dat ze zich gauw wat beter voeld :hug: :-*


  Anoniem

  Jammer dat er zo weinig reactie’s zijn. Maar gisteren contact gehad met de dietist, gaan nu even overleggen wat het beste is om te doen. Haar doorsturen naar een kinderarts of een …… geen idee meer wat ze zei. In ieder geval iemand die hierin gespecialiseerd is.. We horen Maandag meer.


  lynnus89
  Bijdrager

  Mijn zoontje heeft ook een heftige kma en soya allergie.
  Deze week weer een provocatietest gehad ( in het ziekenhuis, vanwege heftige reacties) en weer ging het mis. N. kreeg een knalrood gezicht, dikke lippen en hij werd “verkouden”, kortom weer zwollen zijn slijmvliezen op. Gelijk meds gegeven en daarna trok het weg.
  Ik schrok er weer van ( is vaker gebeurd), maa rben blij dat we nu weten dat hij er echt niet tegen kan.

  ALs je wat wilt vragen, ik hoor het graag.

  LIefs SUzanne

  wij hebben een jongen op de opvang gehad die dit had.
  maar dan echt heeeeel erg.

  was best heftig om zon kereltje op de groep te hebben, veel opvang hier in de buurt weigerde hem, omdat het best veel van de leiding vergt.

  in overleg met ons als leidster of wij het aandurfden is toen besloten het te doen.

  wat een werk, maar wat een voldoening dat dat kereltje gewoon lekker bij ons op de groep kon zijn en dat ouders ook af en toe de handen vrij hadden en dat meoder gewoon rustig aan het werk kon.

  bij hem was het zo erg dat hij apart aan een tafel moest eten, want er hoefde maar een spoortje melk/ eiwit aan zijn mond te komen en het was mis.
  ook moest hij eerst de handen wassen en daarna de andere kinderen.

  pepernoten strooien was uit de n boze en zo nog veel dingen meer.

  hij moest regelmatig naar het zhuis voor een test.

  hij is nu niet meer bij ons maar zit bij mijn zoon op school, het gaat heel goed met hem, hij is ondertussen 8 en lijkt er bijna helemaal overheen gegroeit,

  op de opvang hadden we altijd een epi pen, een keer moeten gebruiken en gelukkig niet vaker.

  oja even een hele dikke :hug: voor jullie

  wat moet dat angstig zijn geweest voor jullie en voor jullie meiske :-*


  elina382006
  Bijdrager

  Heftig zeg, wat een schrik ook vooral! 🙁 Hier ook bekend met kma. Y.uri reageerd met heftig overgeven, exceem, krijsen, krampen en slijm en benauwd maar meestal na een paar dagen geven. Eerste reactie was spierwit en overgeven.

  Wil je de tip geven, voor een specialist ga dan naar de allergoloog. De ka weet hier echt te weinig vanaf namelijk.

  Sterkte!! :hug: :-*


  Anoniem

  Vanmorgen dus naar het ziekenhuis geweest met Jenna. Bloedtest vonden ze totaal niet nodig omdat ze duidelijk een koemelkallergie heeft. In de meeste gevallen doen ze een blind test, maar bij Jenna is dat niet nodig omdat het ze dus 100% een koemelkallergie heeft, en het ook niet veilig is om te doen. Als ze 18 maanden is moeten we weer langs komen om te kijken hoe het is gegaan of ze eventueel nog perongeluk melk heeft binnen gekregen. We gaan dan een afspraak maken dat ze even word opgenomen in het ziekenhuis. Ze gaan dan starten met 1 druppel melk op haar lipje uurtje later weer wat meer etc.. Bij het zien van ook maar 1 vlekje stoppen ze ermee en beslissen we dan samen wanneer we dit weer willen doen. Zo rond de 3 jaar waarschijnlijk, om alleen te testen of ze nog een reactie geeft. De meeste kindjes die het rond hun 3de jaar nog hebben blijven er vaak nog last van houden de rest van hun leven.

  We moeten nu voor altijd een epipen in huis hebben en meenemen als we op pad gaan. Omdat het voor Jenna te gevaarlijk is als ze wat melk perongeluk zou binnen krijgen. Meteen na het geven van de epipen moeten we naar het ziekenhuis of meteen ambulance bellen omdat het te gevaarlijk of zelfs dodelijk is in het ergste geval voor Jenna. We zijn hier wel enorm van geschrokken zeg 😥

  Provicatie wilde ze zo snel mogelijk mee starten maar wilde dit absoluut niet, en dus ook niet gewoon melk in een fles geven. Maar het is dus belangrijk om wel koemelk te geven hoe langer we hiermee wachten hoe sterkter de reactie kan worden omdat haar lijfje dit steeds heftiger gaat af stoten. Vandaar provicatie.


  Natascha1975
  Bijdrager

  Jeetje,wat een verhaal joh!
  Ik wist niet dat het zo heftig kon zijn.
  Hopelijk groeit ze er snel overheen.

  :hug: Heleen


  Anoniem

  hey meissie… jeetje heftig verhaal zo… had t al in onze topic gelezen maar als ik t zo weer lees dan rolt t kippenvel over mn lijf..

  is er al meer bekend?

  kuzz van ons


  Anoniem

  Heftig zeg. Julian heeft ook heel erge koemelkallergie. We zijn ook nog erg zoekende.


  WannaBeMamma
  Bijdrager

  Jeetje, wat heftig. En wat hebben jullie adequaat gehandeld.
  Nou sterkte ermee


  wolfskers
  Bijdrager

  Hallo

  Wat een narigheid zeg.
  Wij hebben het met Wendy ook extreem erg gehad.
  Hevige reactis ( koemelk eiwit kippeeiwit noten sproeimiddel over fruit)

  Nu is haar broerjte geboren en die lijkt het in een nog hevigere vorm te hebben waarok de soja een probleem lijkt. Lijkt zeg ik want hij is nog geen 3 maand We zijn er mee bezit uit te zoeken.

  Eeen verwijzing naar het ziekenhuis is er al wel, de tekenen zijn zo duidelijk.

  Wat ik je nog wil mee geven, een kindje kan ook op latere leeftijd er over heen groeien.
  Wendy was uiteindelijk 5 jaar toen ze voorzichtjes aan is begonnen met producten testen, was 7 toen ze voor het eerst melk goed kom verdragen. Noten al eerder.

  Voordeel was met haar dat ze over soja koon wat de keus voor voedingsmiddelen iets makkelijker maakt, met een soja allergie is ook dat nog lastig.

  Met Michel gaan mijn zus en zwager dus nu de molen in, ben erg benieuwd hoe hij het gaat doen. Zus geeft nu nog borstvoeding voor zo lang het kan. ( is zelf dus op dieet om alle producten waar hij nu op reageert niet zelf te nuttigen waardoor het ook niet in de bv komt)

  Ik wil je heel veel sterkte wensen.

  :-* :hug:

  en hoe is het nu??

  18 mnd is al voorbij, provactie moet toch inmiddels geweest zijn

  ik lees dit topic nu pas, maar hier ook een kma kindje dat zo snel reageerde.

  ze kan er nu gewoon tegen, alleen bepaalde stoffen niet…


  Anoniem

  Bianca: Dat geeft me stiekem wel een beetje hoop dat ze ooit over de KMA heen zal groeien. Die hoop blijft er toch eigenlijk altijd wel, en na een provocatie is de klap toch wel weer zwaar. Maar gelukkig kan ze hier wel tegen soja. Wat lijkt me dat ook heftig als je niet eens tegen sojaproducten kunt.

  Goed van Michel zijn moeder dat ze gewoon nog BV geeft !!


  Anoniem

  Provocatie is indd weer een tijdje geleden. Maar het begon met een druppel in haar mondje en beetje verspreiden over haar lipjes/kin., en toen kreeg ze wat lichte vlekjes. Na 30 minuten hebben ze het nogmaals gedaan en de vlekken werden heftiger dus ze zijn toen direct gestopt.

  Alleen tijdje terug had ik muffins met wortels en walnoot gemaakt, en gaf Jenna een heel klein stukje (was nog warm) waar dus een heel klein stukje walnoot in zat en toen begon ze te kuchen en was opeens helemaal hees, kon der bijna niet verstaan. En 30 sec later kreeg ze vlekken en blaasjes in haar gezicht. Trok wel na een aantal minuten weg.

  En afgelopen donderdag hadden we een provocatie in het ziekenhuis, maar eerst een gesprek met de kinderarts. Ze gaat ons doorsturen naar een allergoloog, kinderarts kan weinig meer voor ons doen, provocatietest heeft geen zin meer het is duidelijk dat ze een KMA heeft en het niet zomaar over gaat.Dus nu wachten we op een oproep van de allergoloog en die gaat dan bloedprikken en huidtesten doen, en dan echt op alles testen.

  Verder drukte ze ons nog op het hart om absoluut nooit zonder epipen de deur uit te gaan, en iedereen bij wie ze alleen kan zijn uitleg geven hoe de epipen werkt en dat ze niet moeten twijfelen om de epipen te gebruiken.

  Hoewel we echt niet meer beter weten om ons aan te passen met eten etc heb ik het er toch best nog zwaar mee.
  Als je bijvoorbeeld wat koopt in de winkel en ze stoppen je kindjes een spekje in hun hand en Talysha stopt het snel in haar mond en Jenna moet ik het afpakken (dan breekt mijn hart) of we zijn bij de AH en Talysha wil een kaasje maar mag er geen pakken omdat ik Jenna er ook geen kan geven (Talysha moet ook regelmatig dingen inleveren vanwege de KMA, het is allemaal zo dubbel). Nooit eens een hapje in de stad eten, of uit eten gaan. (En dan vinden mensen het raar als ik niet thuis wat wil maken en voor haar mee neem) en daarna iedereen aan een ijsje etc en Jenna aan een simpel toetje, ik kan dat niet aanzien. Dat soort momenten zijn wel zwaar 🙁

  Zijn op vakantie geweest in Italie, en daar konden we zo goed eten allemaal samen. Jenna kon zelfs elke dag ijs eten, en kiezen uit veel verschillende soorten ijs. Zo genieten dat ze ook gewoon eens een lekker ijsje mee kon eten. :inlove:

  romata T. is er toch mee opgegroeid dat J. geen kma mag?

  heb jij tot 18 mnd bv gegeven? omdat jullie eigenlijk heel laat pas er achter komen dat ze een kma heeft.

  hier was het met 2 mnd al bekend.

  hier is het nog steeds dat de oudste iets krijgt wat de jongste niet mag, zij dit standaard zegt. jongst zegt zelf ook.. ikke magge dat niet..

  ook is het zo dat de jongste geen blijk geeft dat ze iets mist…


  Anoniem

  Klopt, maar daardoor is het niet altijd even makkelijk. Talysha krijgt bijvoorbeeld wel een kaasje bij de AH als ik alleen boodschappen ga doen met haar. En als Jenna erbij is kan dat bijvoorbeeld niet, en dat vind ze niet altijd even leuk. Maar Talysha zegt ook altijd nee dat mag mijn zusje niet, en Jenna is zelf ook voorzichtig en knikt altijd of roept Ja ? Ja ? naar mij of naar papa of ze het wel mag eten.

  En vind het ontzettend zielig dat ik Talysha een koekje/kaasje/snoepje laat eten en Jenna laat toe kijken. Dan eet Talysha ook maar niets. Nu zijn wij toch al niet van het snoepen. En Talysha weet als Jenna in de middag slaapt kan ze iets pakken dat Jenna niet mag.

  Nee hoor hier was het ook bekend met 6 weken, vanaf toen dronk ze ook pepti. Maar zijn pas laat naar de kinderarts toegestuurd, en de provocatie heb ik in het begin tegen gehouden.

  pepti zit toch ook km in? weliswaar heeel weinig, is helemaal verknipt.
  vooral omdat ze zo heftig reageert.

  onze jongste kon ook geen km verdragen maat zat op weidemelk,
  weet van meerdere kinderen die dat merk ook hebben of zelfs nog een slag meer.


  Anoniem

  @pitje27 wrote:

  pepti zit toch ook km in? weliswaar heeel weinig, is helemaal verknipt.
  vooral omdat ze zo heftig reageert.

  onze jongste kon ook geen km verdragen maat zat op weidemelk,
  weet van meerdere kinderen die dat merk ook hebben of zelfs nog een slag meer.

  We hebben ook Nutramigen gehad maar ze reageerde niet goed op deze voeding. 2 weken heftige diarree en weer meer huilen, en eczeem was ook erger. Maar Nutramigen is ook verknipt, dermatoloog vertelde dat het in principe op hetzelfde neer kwam de 2 voedingen. Kom even niet meer op de naam, maar konden nog een voeding proberen die echt helemaal KMA vrij was. Maar wilde wij niet meer omdat ze zo hevig reageerde op Nutramigen, en toen we weer terug zaten op Pepti ging alles weer beter.

  vreemd dat ka ons juist nutramigen gaf omdat pepti weer niet verdragen werd door onze uk.

  ik weet welke voeding je bedoeld, iets van nutramix of zoiets. lijkt op nutramigen.

  gelukkig zou ze er nog overheen kunnen groeien.


  Anoniem

  Wat voor reactie krijgt jou jongste meisje als ze koemelk binnen krijgt ?
  En zit ze nog steeds 100% op een KMA-vrij dieet ?

  @romata wrote:

  Wat voor reactie krijgt jou jongste meisje als ze koemelk binnen krijgt ?
  En zit ze nog steeds 100% op een KMA-vrij dieet ?

  buikpijn, uitslag, blaasjes gevuld met vocht en dan 3 dgn krijsen van de pijn.

  en onrustig.

  onze dame kan inmiddels gewoon tegen km alleen niet tegen cacao.


  wolfskers
  Bijdrager

  hey hoi,

  Ik heb nog niet alles gelezen, ga ik zeker doen, ik was nml erg nieuwsgierig,maar kom net binnen van een vergadering.

  Hier namen we op school met traktaties, op verjaardagen, buurtfeestjes, in de winkel enz altijd iets zelf mee, mocht er iets gegeven worden of uitgedeeld en wendy mocht het niet, kreeg ze iets van ons zelf, met traktaties op school hielden ouders rekening met wendy en werd zus wel eens gebeld wat mogen we voor wendy mee doen ? soms deed zus zelf iets mee en dan werd het voor het trakteren bij gevoegd zodat het wendy niet opviel dat het van thuis kwam.

  Even sterkte want ik las in de vlucht wel dat je nog steeds met je meiske er mee “loopt”ik las alleen zo even niet om het om talysha ging ?

  Nu ik lees later even bij en reageer dan gerichter.

  Liefs en bedankt voor je antwoord, Bianca.


  Anoniem

  @pitje27 wrote:

  @romata wrote:

  Wat voor reactie krijgt jou jongste meisje als ze koemelk binnen krijgt ?
  En zit ze nog steeds 100% op een KMA-vrij dieet ?

  buikpijn, uitslag, blaasjes gevuld met vocht en dan 3 dgn krijsen van de pijn.

  en onrustig.

  onze dame kan inmiddels gewoon tegen km alleen niet tegen cacao.

  Die blaasjes krijgt Jenna ook altijd erbij in haar gezicht. Of als ze iets in haar handjes heeft waar melk in zit dan krijgt ze die blaasjes ook op haar handen. Maar ze gek genoeg verdwijnen ze wel altijd wel redelijk snel.

  Maar fijn dat ze inmiddels tegen koemelk kan. Maar niet tegen cacao, maar dat zit niet in zoveel producten toch, of vergis ik me daar zo in ?

  Bianca: Nee onze oudste heeft echt nergens last van, Jenna heeft een koemelkalergie 🙂 Maar wij hebben ook altijd wel een bakje mee met dingen die ze wel mag. Het lijkt me doodeng met traktatie’s want het komt regelmatig voor dat de opa’s en oma’s of andere famleden iets kopen of eten maken en ik vraag altijd na of ze heeeel goed op de verpakking willen kijken, en kijk het altijd na. En komt toch regelmatig voor dat ze toch melk over het hoofd hebben gezien, en in de winkel vroeg mijn moeder wel eens eerder of er melk in een product zat en kreeg dan gewoon als antwoord nee en bij thuiskomst bleek dat wel zo te zijn.

  romata, lange vingers had ik altijd bij.

  en betreft het eten.. wat de jongste eerst niet mocht die schade haalt ze nu in… 😆

  moet zeggen hier was iedereen op de hoogte wat ze niet mocht dus ook geen sporen van melk.

  heb het meegemaakt dat we bij de bakker een hard broodje haalde en goed gevraagd zit er melk in… nee, ook geen broodverbeteraar… nee.

  dus wel he… was gewoon de sporen.

  moet zeggen ik doe het nu nog steeds, ik had mijn draai al helemaal gevonden.
  veel zelf maken. zoals bv koekjes. cakejes bakken etc etc
  het is even aanpassen maar vond het eigenlijk niet meer zo lastig.

  betreft het eten en winkels enzo… bij ons wordt eerst gevraagd of ze het mag, nog steeds eigenlijk.

  mocht tips ofzo hebben mag je altijd mailen.

  oja cacao zit in bepaalde dingen, maar gaat steeds beter…


  wolfskers
  Bijdrager

  Tegenwoordig staan er bij veel producten op wat er in zit, en ook een indicatie met een label er aan, de Albert heijn staat er goed om bekend.

  Wei poeder is ook een melkvariant er zit dan geen melk in maar wel melkvariant, iets wat mijn zus niet mag om de reactie die Michel gaf bijv.

  Mijn zus heeft alles uitgeprint nu, omdat ze zelf niks neemt. Maar lastig is het wel.
  Ahh je jongste dus. Lastig hé? Ik weet nog met Wendy hoe eng wij het vonden. We hebben het op school gehad dat ze chocolade kreeg, nietsvermoedend nam Wendy het aan ( met pasen kind was 4 ) School dacht zo’n klein stukje 😕 We hebben haar 3 dgn thuis gehad 😥 Naast de uitslag die direct op kwam en de tintelingen in haar mondje had ze 3 dgn buikpijn en diarre. We hebben gelijk melding gemaakt op school en bij zo’n overkoepelend orgaan die “klachten”in behandeling neemt.

  Liefs van mij


  wolfskers
  Bijdrager

  Pitje is die van jou ook “alleen”maar allergisch voor koemelk?
  Of ook eiwitten/soja. In lange vingers zit wel eiwit nml.

  Wendy was voor eiwitten koemelk noten sommige fruiten, spuitvloeitstof op fruiten , alleen dus niet de soja.


  wolfskers
  Bijdrager

  Ow lees het al… cacao sollyyy


  Anoniem

  Pitje: Ja daar kwam ik een tijdje geleden achter dat lange vingers ook KMA-vrij zijn ! Ja mensen denken soms te makkelijk over een koemelkallergie. Tijdje terug zaten we in een restaurant en vaak is het stokbrood koemelkvrij, maar dit was afbakstokbrood dus vroeg of ze op de verpakking wilde kijken. Komt ze later terug zegt ze, ja er zit een klein beetje melk in, maar dat maakt niet uit, mijn dochter met een Koemelkallergie kon er ook gewoon tegen :wall:

  Ja hier bakken we ook veel zelf 🙂

  Bianca: Ahh zo sneu is dat he. Hier kreeg ik eerder ook te horen, ach een heeel klein stukje geeft tocg niets enz.


  lynnus89
  Bijdrager

  Lastig he, dat onbegrip!
  N.oah is inmiddels 3 1/2 jaar en kan nog steeds neit tegen koemelk en soja. Het ziekenhuis gaat niet meer provoceren omdat het elke keer mis gaat.
  Hij is nu eindelijk van de nutramigen AA af en krijgt calciumdrank (die hij heel vies vindt).

  Hij weet inmiddels zelf wat hij mag en niet mag en vraagt het eerst als hij iets nieuws krijgt. Al breekt mijn hart als ik op de creche kom en ze zie avondeten. Iedereen gezellig aan tafel en mijn mannetje apart aan een laag tafeltje gezet. Het is de enige manier waardoor hij niks anders binnenkrijgt (heb hem namelijk een keer opgehaald middenin een allergische reactie die de leidsters niet door hadden. Zijn lippen waren al geen zwellen en dat zet zich bij hem binnen de korste keren door naar zijn keel.)

  Ik heb misschien makkelijk praten omdat ik maar één kind heb, maar ik zou het de een niet onthouden omdat de ander het niet mag. Iedereen is verschillend en soms mag de een wat wel en de ander niet. Ik denk dat je meer bereikt met goed uitleggen en vervangen voor je jongste. Het is niet leuk, maar als zij echt langdurig allergisch blijft, zal dit nog veel vaker voorkomen. Dan kan ze het misschien beter al aangeleerd hebben.
  Ik eet ook weleens dingen die N.oah niet mag en hij krijgt wat anders, so be it. En als ik eens uit eten ga met hem (wat nauwelijks gebeurt maar niet door de allergieën), dan krijgt hij meestal patatjes en wat groente want daar zit over het algemeen geen melk of soja in. Vindt hij prachtig en toen hij nog kleiner was, nam ik wel zelf wat mee, was hij aan gewend.

  Wat kleine tips voor je en ik hoop dat je het niet te betweterig vindt. Iedereen pakt het weer anders aan en ik heb natuurlijk geen ervaring met meerdere kinderen.

  Liefs Suzanne

  suzanne..

  heb herken de dingen wel in je reactie… vooral dat de ene wel dingen mag de andere niet.

  eigenlijk is onze jongste ermee opgegroeid, ze weet niet beter.
  nu nog steeds.

  vind het wel jammer dat het kdv niet voor andere eten voor je zoon zorgt.
  mijn sz werkt op een kdv en die zegt altijd dat het wel vaker voorkomt.

  bv boter met een apart mes smeren op een andere bord etc etc.

  vond het eigenlijk nog zo lastig, in het begin is het natuurlijk uitvogelen waar het wel en en niet in zit, doe het eigenlijk onbewust nog steeds.

  onderweg zorgde ik wel altijd dat ik iets kma vrij bijhad, maar heb nu nog steeds iets bij..

  misschien heb ik makkelijk praten omdat hier ook een bakker is die bekend ermee is en ik heel veel snel kan maken.

  het onbegrip is altijd erg… laatst was een moeder en juf waren verbaasd omdat ik voor de traktatie van mijn oudste vroeg of er iemand een allergie in de klas had…
  tja als ouder weet je hoe vervelend het is als 1 kind niks krijgt of wel krijgt maar niet mag.. probeer hier ook altijd rekening mee te houden..


  Anoniem

  Vandaag hadden we een afspraak bij de allergoloog.

  Huidtest gedaan vanmorgen dus in het ziekenhuis. Arm meisje 13 x moeten prikken, ze gilde het uit :(… 15 minuten later de uitslag en wat we al verwachte indd een pinda/noten allergie en de koemelkallergie er ook bijgenomen en die kwam ook weer duidelijk uit de test. Ook al verwacht je het wel, maar het komt toch wel ff binnen hoor :(. De pinda/noten allergie is iets waar ze echt nooit meer vanaf komt. Koemelk is de kans ook klein, maar de kans is er wel. Toevallig ook op cavia getest en ze kwam goed uit de test, dus kunnen met een gerust hart 5 december de 2 caafjes ophalen.. Daarna nog een mooie ballon gekocht voor mijn verdrietig meisje :(.


  Jet1985
  Bijdrager

  Arm meisje. Verwen dr maar lekker hoor.
  Ik kan je helaas geen tips geven,maar wil je wel een hart onder de riem steken. :hug:


  wolfskers
  Bijdrager

  Occh zo sneu. Wij hier een ziek jongetje die ondanks de ziekenhuisvoeding nog steeds ziek blijft ( tijdens bv en streng dieet ging het goed, duidelijk sprake van allergie ook voor soja )

  Wens je heel veel sterkte voor je meiske. Ik weet hoe vreselijk ziek ze kunnen zijn er van en welke zorgen er bij komen.
  Wij hadden het bij Wendy al ( 10 jaar terug en na haar 5-7 e jaar bijna geen allergie over) en nu met Michel weer.

  Balen dat de notenallergie er nu ook is.

  Misschien een rare vraag maar is die later er naast ontwikkeld? Of al eerder verdenking op maar nu uit de testen gebleken ?

  Liefs Bianca


  wolfskers
  Bijdrager

  @pitje27 wrote:

  suzanne..

  het onbegrip is altijd erg… laatst was een moeder en juf waren verbaasd omdat ik voor de traktatie van mijn oudste vroeg of er iemand een allergie in de klas had…
  tja als ouder weet je hoe vervelend het is als 1 kind niks krijgt of wel krijgt maar niet mag.. probeer hier ook altijd rekening mee te houden..

  Zooo herkenbaar… Wij met Wendy toen ook… rekening houden met een ander, zelf omdenken dat er een alternatief is…

  :-*


  Anoniem

  Bianca: Is de moeder weer koemelkproducten gaan gebruiken omdat het kindje weer ziek is ? Aangezien het zo goed ging op een streng dieet.

  Maar Jenna had eigenlijk nog nooit eerder noten of pinda’s gekregen, voor het eerst een maand geleden in een muffin. Dus waarschijnlijk had ze dit al heel vroeg bij de geboorte.

  Dankjewel Irry-me


  wolfskers
  Bijdrager

  Hoi hoi,

  Op advies van het ziekenhuis moest mijn zus weer meer voeding gaan nemen, ze viel af en woog nog maar heel weinig ( 48 kilo) en merkte dat dat fysiek opbrak ( in combi met een andere chronische ziekte die opspeelde ernst door te weinig voedigsstoffen )
  En mijn zus had zoiets van ik moet er zelf niet aan onder door gaan aangezien we Wendy ook nog bij ons hebben e de nodige zorg en aandacht nodig heeft
  Ze vondt het erg moeilijk maar heeft ook zoiets van we moeten toch beginnen met zien welke voedingsproducten hij straks wel mag en niet. De soja is bevestigd overduidelijke reactie. Eiwitten ook. Noten enzo nog niet, maar ik weet ook niet of dat nu al kan..

  Hij heeft nu de neocate voeding en t lijkt of hij iets rustiger wordt. Hopen maar. Eerst 2 weken volledig gebruiken en dan weer contact met ziekenhuis.

39 berichten aan het bekijken - 1 tot 39 (van in totaal 39)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

29336520