Cyclus na verwijdering spiraaltje

Home Forums Zwanger worden Zwanger worden Cyclus na verwijdering spiraaltje

Dit onderwerp bevat 32 reacties, heeft 11 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Anoniem .

33 berichten aan het bekijken - 1 tot 33 (van in totaal 33)
 • Auteur
  Berichten

 • lindabreusers
  Bijdrager

  Ik heb op 1 november mijn spiraalje (Mirena) laten verwijderen. 3 november al meteen ongesteld geworden. Daarna niet meer.
  Ik zit vandaag op dag 37 van mijn cyclus.

  Nu ben ik wel bekend met een onregelmatige cyclus
  VB: toen ik van de jongste zwanger wilde worden: 25-37-53-zwanger (34).

  Wat ik deze cyclus wel kenmerkend vind is dat ik op 16 nov (CD:14) vruchtbaar slijm had, echt een klodder slijm, drillpudding zeg maar haha. en op 19 nov (CD:17) een halve dag veel buikpijn aan de linkerkant.. eisprong ??? dacht ik. Echt 100% zeker weet ik het natuurlijk niet, want ik heb niet getempt, geen ovulatietesten gebruikt. Op 5-12 negatieve test (CD: 33)

  Heb je na verwijdering van het spiraaltje meteen je eigen cyclus weer terug? En bij mij dus onregelmatig? Bij de pil weet ik dat je lichaam weer heel erg moet wennen, maar is dat na een spiraaltje ook?


  Zonnebloem
  Bijdrager

  Ik had hetzelfde als jij 2 dagen na verwijdering wat bloedverlies, en toen niet meer…… ik was namelijk meteen zwanger


  tierelier
  Bijdrager

  Ik heb mijn banner trouwens ingesteld op 31 dagen, vandaar dus ‘overtijd’.


  Anoniem

  In Mei 2009 Mirena laten verwijderen en na 2x menstrueren in Juli positief getest. M’n cyclus was wel normaal op de 28dgn.


  Anoniem

  Zie banner ๐Ÿ˜‰ mijn cyclus moest echt nog even op gang komen. Iedere maand werd het een beetje korter.
  In een mirena zitten ook hormonen, hoewel minder en plaatselijk, maar dat kan wel invloed hebben. Maar dat is bij iedereen anders.


  Anoniem

  Ik was een paar dagen voordat ik mijn spiraaltje liet verwijderen ongesteld en na het verwijderen na 21 dagen. Nu ben ik al een dikke week ongesteld en het ziet er nog niet naar uit dat het snel zal ophouden ( hevig bloedverlies) ik ben ook erg benieuwd wat mijn cyclus gaat doen.


  Anoniem

  Ik heb afgelopen woensdag (28/12) m’n spiraaltje laten verwijderen. Vrijdag 30/12 een beetje ongi, volgende dag een stuk meer en vandaag begint het weer minder te worden. Een beetje vergelijkbaar met jouw verhaal dus Linda. Ik heb geen idee of het een normale menstruatie is of een bloeding die is veroorzaakt door het verwijderen. :think: En hoe mijn cylcus is weet ik ook niet echt, want ik werd bijna niet meer ongi toen de Mirena er nog in zat.


  Anoniem

  Hey Naatje! Je gaat ervoor…!! bij de ei-rammelaars had je volgens mij de verwachting dat het langer zou gaan duren toch? Hoe dan ook: Succes!

  Over spiraaltjes kan ik je helaas niets vertellen ๐Ÿ˜‰


  Anoniem

  Ja ik mag!! :dance: Ik had het ook niet verwacht, maar hij was het er toch ineens mee eens dat het tijd was voor een tweede. ๐Ÿ˜‰


  tsja…
  Bijdrager

  ik heb in 2010 oktber de mirena late verwijderen ( wat een rot ding met bijwerkingen zeg bah ) :silenced: ik werd ook gelijk erna ongi en dat heeft 2 weken geduurd en erna was ik gewoon weer ongi dan ik heb zo ie zo niet elke maand een ei pcos of te laat mijn ei ……


  Anoniem

  Inmiddels ben ik twee cycli verder. De duur van m’n cyclus wordt korter. Dus dat gaat goed. Maar ik vroeg me af hoe het met de duur van m’n menstuatie zit. Ik ben nu steeds krap aan 3 dagen ongesteld. Ik vind dat vrij kort. Wel makkelijk natuurlijk. ๐Ÿ˜‰ Maar ik vroeg me af of de hoeveelheid bloedverlies misschien iets te maken kan hebben met de kwaliteit van het opgebouwde baarmoederslijmvlies. Als ik maar zo weinig vloei, is het dan wel goed genoeg geweest om een bevrucht eitje te laten innestelen. :think: Weet iemand daar meer over? Of is dat geen reden tot zorg?


  tsja…
  Bijdrager

  Hai NAATJE een korte cylcus is niet ook alles ๐Ÿ˜‰ mij is altijd gezegt hoe minder baarmoederslijmvlies word opgebouwd hoe minder je vleoit wel logisch als er niet veel zit kan er ook niet veel uitkomen .

  denk dat je beter naar een gyno kan die kan via de echo het een en ander bekijken en vertellen .


  Anoniem

  Tja ik zou het nog even aankijken. Twee cycli vind ik vrij kort om al meteen naar de dokter te gaan. Ik had een vrij stabiele cyclus maar ga nu ineens ook naar 31-32 dagen. Dat is wel de cyclus die ik ook had voor ik zwanger raakte. Maar het duurde dus wel 6 maanden voordat mijn lichaam aangepast is.
  Ik zou dus nog een paar cycli afwachten en kijken wat er gebeurt.


  Anoniem

  Ik was ook nog niet bepaald van plan om al naar de huisarts te gaan hoor. Gewoon even kijken wat hier de ervaringen zijn. Het viel me gewoon op. Volgens de huisarts die het spiraaltje heeft verwijderd kon ik gewoon meteen zwanger worden. Maar misschien dat het dus toch nog even duurt voordat het bm slijmvlies goed wordt opgebouwd. :think:


  tsja…
  Bijdrager

  als je een hormoon spiraal hebt gehad kan het soms even duren voor alles weer opgang komt …… ik dacht dat je al even bezig was vandaar ….

  dan zou ik gewoon een maand of 4 a 6 afwachten en kijken wat er gebeurd .


  Anoniem

  Ik heb op 5 Maart mirens laten verwijderen, Donderdag 8 Maart loedverlies tot Maandag 12 Maart… En nu sinds afgelopen Vrijdag (23ste) weer bloedverlies. :think:

  Is het nou korte cyclus of krijg je altijd 3 dagen na het verwijderen van Mirena bloedingen die niet uitwijzen op ongi? Ik hoop dat dit mijn echte ongi is en dat ik geen maanden hoef af te wachten om zwanger te raken. :shifty:


  Anoniem

  tja dat is nu nog niet te zeggen. ik denk dat de meeste vrouwen wel wat bloedverlies hebben van een verwijdering. maar wat je cyclus nu gaat doen, is helaas gewoon even afwachten ๐Ÿ˜‰


  Anoniem

  Dat is idd kwetsie van afwachten maar niet gedacht dat ik na 2 weken alweer ongi zou zijn. Zeker omdat 2 weken geleden 5 dagen bloedverlies heb gehad. Maargoed… We gaan maar gewoon aankijken :thumbup: Das het beste.


  Anoniem

  Ik 6 aug spiraal verwijderd bloed verlies 2 dagen, toen hele tijd niet, toen ongesteld..
  Nu zou ik gisteren ongesteld moeten worden, test gedaan donderdag maar nog niet ongesteld. En is nu zaterdag….


  Anoniem

  Spannend :pray:


  Anoniem

  Nu ongesteld geworden…


  Anoniem

  Wat jammer! :hug: Het is ook omdat je niet exact weet wat je cyclus is. Bij Katie heeft het ook 2 maanden geduurd. Bij deze was het wel in 1x raak maar omdat ik niet wist wanneer ik nou echt eisprong had, hebben we week lang om de dag gesext. Als ik de laatste dag van die week niet had gedaan. Dan was ik nu ook niet 34 weken zwanger.

  Wat was je eerste dag van de laatste menstruatie van September en Oktober?


  Anoniem

  Ja wij deden het elke dag ronde eisprong..en dat is uitgerekend 14dagen ja je eerste dag ongesteldheid,dus dat klopte wel…


  Anoniem

  Elke dag sexen verslechterd ook de kwaliteit. En omdat zaadjes max 72uur in je leven, kan het haast niet missen om 1 dag over te slaan ๐Ÿ™‚


  Anoniem

  ja ook 1x dag niet hoor, maar wilde zeker zijn.. maar ja kan zwemmers traag zijn of net niet eisprong hebben, tis best moeilijk al denkt iederheen van niet… ๐Ÿ™


  Anoniem

  Het is ook moeilijk omdat je ernaar verlangt om zwanger te willen worden. Je bent er zeg maar mee bezig dus wil je ook dat het lukt.

  Nu maar voor de volgende ronde gaan ๐Ÿ™‚


  Anoniem

  Ja hoor, zou morgen of zaterdag pas ongesteld moeten worden , en net met afvegen ligt rood bloed…. word er gek van zo onregelmatig het is.. vorige maand 31 dagen ertussen en nu dus nog geen 28 ofzo… ppfff en we hebben al om de dag geknutseld… ik weet het nu ook niet meer hoor…
  en ik reken al vanaf mijn eerste ongsteldheids dag en dan 14 dagen erna moet je eisprong zijn, en wij beginnen al , na ik niet meer bloed, met om de dag knutselen…. ๐Ÿ™„
  en ben er deze keer minder mee bezig, want dat helpt ook niet echt… dus heb me er ff van afgezet, dit ook omdat ik maandag te horen heb gehad dat ik ontslagen ben …. dus, dat is nu ff waar ik mee bezig ben…. ppfffff


  Anoniem

  Als je onzeker wordt doordat je wat onregelmatig ongesteld bent kan het helpen om ovulatietestjes te gebruiken. Dan hoef je in ieder geval niet bang te zijn dat je je eisprong mist. Ik vond dat zelf best wel een geruststelling. Succes!

  @babywens74 wrote:

  Ja hoor, zou morgen of zaterdag pas ongesteld moeten worden , en net met afvegen ligt rood bloed…. word er gek van zo onregelmatig het is.. vorige maand 31 dagen ertussen en nu dus nog geen 28 ofzo… ppfff en we hebben al om de dag geknutseld… ik weet het nu ook niet meer hoor…
  en ik reken al vanaf mijn eerste ongsteldheids dag en dan 14 dagen erna moet je eisprong zijn, en wij beginnen al , na ik niet meer bloed, met om de dag knutselen…. ๐Ÿ™„
  en ben er deze keer minder mee bezig, want dat helpt ook niet echt… dus heb me er ff van afgezet, dit ook omdat ik maandag te horen heb gehad dat ik ontslagen ben …. dus, dat is nu ff waar ik mee bezig ben…. ppfffff

  Ik breek hier even in…………..niemand heeft precies op de 14e dag de eisprong, als je die al hebt. Om dat te kunnen bepalen zou je idd ovulatietesten kunnen gebruiken of eens je temp bijhouden.


  Anoniem

  nee precies niet,maar wel rond die dag, en dan hebben we geknutseld. om de dag die week… dus hoever kan je er naast zitten, en ja heb ovu test gebruikt en ben vruchtbaar…
  dus wat kan je nog meer doen dan om de dag knutselen… dus gewoon weer overnieuw beginnen… we zijn pas 4de ronde bezig, dus zo lang is het ook weer niet als je kijkt naar mijn leeftijd…. denk ik dan maar zo… maar het is altijd wel ff K*T… als je dan soms hoort van sommigen dat ze perongeluk zwanger zijn en of pil niet geslikt….


  Anoniem

  Je kan alles goed doen, maar het blijft natuurlijk ook gewoon een kwestie van een flinke dosis geluk. Er kan voor een bevrucht eitje onderweg nog zoveel mis gaan waar je helemaal gaan invloed op hebt. Het blijft gewoon iedere keer een wonder als het lukt. Bij ons duurde het de eerste keer 4 rondes en nu had ik er 6 voor nodig. Ik ken ook verhalen van stellen die allerlei hulpmiddelen voor de eerste nodig hebben gehad en toen vrij vlot na nummer 1 spontaan ineens zwanger waren van de tweede. Dus het zegt echt helemaal niks. Wat ik idd wel heb gemerkt is dat het allemaal langer duurt als je er ‘teveel’ mee bezig ben. Ik heb tot twee keer toe een forum-pauze ingelast en allebei die keren bleek ik toen juist die maand zwanger. Toeval? ๐Ÿ˜‰


  Anoniem

  ik ben hier ook ff niet meer geweest en mn eerste kindje inmiddels al 16 jr heb ik ๐Ÿ˜€
  3 jr over gedaan, maar toen bleek mn partner destijds traag zaad te hebben, en ik was toen jong..
  dus ja zeker, ff niet mee bezig, zijn is het beste… dus ga ik nu zowie zo dan want ben hard op zoek naar nieuw werk… dus dat is nu bezig heid nummer 1


  Anoniem

  Een zwangerschap is niet zo vanzelf sprekend. Al zijn de omstandigheden perfect, en heb je op het perfecte moment gemeenschap, dan nog is de kans dat je tijdens een cyclus zwanger raakt maar 15 tot 25%.
  Gemiddeld raakt 50% van de vrouwen die graag een kindje willen in de eerste 3 maanden zwanger. Naar een half jaar is dit percentage opgelopen tot 75%. En 90% van de vrouwen is binnen een jaar zwanger.
  Waarom zwanger worden niet lukt kan verschillende oorzaken hebben. Als je cyclus onregelmatig is, zal het moeilijker voor jou zijn, het juiste moment voor gemeenschap te bepalen, waardoor een zwangerschap wat langer op zich kan laten wachten.
  Ook heeft de leeftijd van de vrouw veel invloed op de vruchtbaarheid. Zo zijn je kansen op een zwangerschap bij een leeftijd tussen de 19 en 24 jaar zo’n 30%. Bij vrouwen tussen de 25 tot 33 jaar is dit al afgenomen tot 18%. Boven de 34 jaar loopt dit percentage sterk af. Een vrouw van boven de 35 jaar heeft vaak niet meer elke maand een eisprong. De gezonde eitjes worden steeds minder, en ook gaan de hormonen van de vrouw steeds minder goed werken. Ook neemt de kans op een kindje met afwijkingen sterk toe bij vrouwen van boven de 35 jaar. Dit omdat de eicellen vaak van mindere kwaliteit zijn

33 berichten aan het bekijken - 1 tot 33 (van in totaal 33)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

32039280