Petra
Petra Blog 27 Jun 2013

Explosieve stijging in aanschaf UV-kleding

Het aantal mensen dat UV-kleding koopt, is de laatste jaren verdubbeld. Volgens KWF Kankerbestrijding speelt de stijging van huidkanker een grote rol.

“De explosieve stijging van huidkanker in Nederland speelt een belangrijke rol in de opkomst van UV-kleding”, zegt Marsja Meijer, persvoorlichter van KWF Kankerbestrijding. Het aantal patiënten dat in Nederland jaarlijks de diagnose huidkanker krijgt, is gestegen van 15.000 in 2000 naar 44.000 in 2012. 

KWF Kankerbestrijding is blij met de opmars van UV-kleding. “Het werkt echt”, verzekert persvoorlichter Meijer. “In tegenstelling tot de relatief lage beschermingsfactor bij reguliere kleding, heb je met UV-kleding een gegarandeerd hoge bescherming. Het grote voordeel ten opzichte van zonnebrandcrème is bovendien dat je ook beschermd blijft nadat je in het water bent geweest. Vooral voor kinderen is UV-kleding een uitkomst. Voor hen is verbranden extra schadelijk.” KWF Kankerbestrijding wordt de laatste jaren steeds vaker benaderd door bedrijven die in het kader van UV-kleding willen samenwerken met de stichting.

Snapperock
Ook Kindje op Komst vindt UV-kleding voor kinderen heel belangrijk. Wij verkopen daarom het merk Snapperrock in onze webshop Babyshoppen.nl. Het merk Snapperrock komt uit Nieuw Zeeland, waar het dragen van UV beschermende zwemkleding heel gewoon is. Deze kleding beschermt je kindje tegen 98% van de schadelijke zonnestralen. Snapperrock heeft een leuke collectie UV-kleding met UPF 50+ beschermingsfactor. Bekijk de collectie van Snapperrock in onze webshop.

Reageer op artikel:
Explosieve stijging in aanschaf UV-kleding
Sluiten