Er was eens…

evil.jpg
 

…een DVD kast die uitpuilde van de Disneyfilms. Roos krijgt maar geen genoeg van die films, vooral die met prinsessen zijn favoriet. Of in ieder geval elke film waarin een knap, jong mokkel verliefd wordt op een breedgespierde, sexy prins. Je weet wel, type gladgeschoren borstkas, golvend haar en opgepompte biceps. 

In bijna elke film zit wel zo’n to-good-to-be-true hunk. Oké, behalve in de films Doornroosje en Assepoester. Die prinsen zijn zo uit de film ‘Revenge of the nerds’ weggelopen. Auditie gedaan voor Nerd maar de rol niet gekregen. Helaas. Dan maar als prins in Doornroosje. Anyway, schattig hoor, al die prinsessenfilms met zo’n heerlijk honingzoet einde.

Schattig? Dacht het niet, eerder angstaanjagend. Heb je dat secreet van een Malafide wel eens gezien, die evil fee in Doornroosje? Niet echt de gezelligste om op je verjaardag uit te nodigen. De kleur van haar gezicht ziet eruit alsof ze net 56 rondjes in de achtbaan heeft gezeten en daarna een stomp op haar ogen heeft gehad; een gifgroen hoofd, venijnige gele ogen, knalpaarse oogschaduw en een puntkin waar je je jas aan kunt ophangen (wel handig, mocht er net geen kapstok in de buurt zijn). Verder zijn er geen enkele contouren van haar lichaam te bekennen, alleen een zwart, altijd wapperend, alles verhullend gewaad, een soort boerka (zou het een moslim fee zijn?). Malafide is de hele film al niet te genieten maar aan het eind van de film wordt ze echt pissig. Ze vliegt in de fik, verandert in een draak en krijst: “Neem het nu op tegen mij, prins, en alle krachten van de helllllll!!!”

Ja, echt een kinderfilm. Toch lees ik achterop de dvd hoes ‘AL’ in vette witte letters. Dus ook de allerkleinsten zouden er naar moeten kunnen kijken. Of zou het staan voor Afgrijselijk Luguber? Gelukkig weet mijn eigen prinses inmiddels heel goed hoe ze enge stukken in de film moet doorspoelen. Alhoewel ik soms versteld sta van wat zij eng vindt en wat niet. Zo kan ze zonder blikken of blozen aanzien hoe Malafide in een monsterlijke  draak veranderd en de prins bijna opvreet, terwijl ze bij die lullige Kabouter Plop doodsangsten uitstaat en schijterig  achter de bank wegduikt. Toegegeven, het is natuurlijk ook vreselijk eng als Kabouter Lui een gat in de muur van zijn paddenstoel boort en hij de boor bijna in de bil van een nietsvermoedende Kabouter Klus manoeuvreert. Brrrr, creepy! Nee, dan is Doornroosje peanuts.

Nu ben je toch niet altijd voorbereid op films of series die voor jonge kinderen ongeschikt zijn. Zo zaten we op een zondagmiddag met onze twee meiden heel educatief naar ‘Frozen Planet’ te kijken. Zo vertederend, die pluizige zeehondjes en die waggelende pinguïns. Vertederend? Hartverscheurend! Een zeeluipaard had namelijk pinguïn op het menu staan die avond. Niks pijnlijke, snelle dood, de pinguïn onderging een vreselijk ritueel. Happy Feet werd meters de lucht in geslingerd, gestript van zijn zwart-witte jas, ingewanden en ledematen vlogen door het scherm en bloed spoot in het rond. Allemaal fijn in slow motion, zodat je alles eens goed kon bekijken. Roos keek alleen maar uitdrukkingloos naar het scherm. Totdat Terror Seabert eindelijk besloot om die arme pinguïn (of wat er van over was) uit zijn lijden te verlossen.

Nee, zet dan liever die lelijke heks in haar boerka nog maar eens aan. Die kneuzige prins van Doornroosje mag dan wel geen Chippendale zijn, hij zorgt tenminste voor een gezellig happy end en walst heerlijk zoetsappig met zijn nieuwe date het beeld uit. En zij leefden nog wèl lang en gelukkig (in tegenstelling tot de pinguïn). THE END

2 REACTIES

  1. Luguber verhaal, maar Roodkapje wordt ook opgegeten, dus misschien komt Happy Feet ook weer lachend naar buiten !
    Mooi verhaal, herkenbaar en heel goed geschreven, jouw columns zijn altijd leuk om te lezen.

Reageer op dit bericht!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.