Waar moet een babydraagzak aan voldoen?

Fijn wandelen in de zon met je baby terwijl je de handen vrijhoudt. Af en toe even knuffelen, kletsen of elkaar gewoon aankijken. Dat kan met een babydraagzak. Door een draagzak te kiezen met meer draagmogelijkheden, bijvoorbeeld op de rug of de heup, kun je deze langer gebruiken, zelfs totdat je kind vier jaar is. Op de rug dragen kan pas als je kind goed kan zitten, vanaf een jaar. Door te letten op goede verstelbaarheid, is de babydraagzak geschikt voor jou én je partner. Hoe kies je nu een goede babydraagzak en waarop moet je letten?

Heerlijk naar buiten met een babydraagzak

Er zijn bekende merken die voldoen aan hoge kwaliteits- en veiligheidseisen. Bedenk van tevoren waarvoor en hoe vaak je de babydraagzak wilt gebruiken. Wil je er bijvoorbeeld ook mee op reis gaan, dan is opbergruimte in de draagzak en compactheid belangrijk. Voordat je lange wandelingen gaat maken met de draagzak, is het fijn als je vertrouwd bent met de sluiting, het gewicht, je evenwicht en de controle op je uitzicht. Eerst oefenen dus. Gebruik een draagzak ook echt alleen bij het wandelen voor ieders veiligheid. Ergobaby en BabyBjörn bieden geavanceerde en comfortabele babydraagzakken van zacht en luchtig wasbaar materiaal met brede gewatteerde schouderbanden en heupbanden en met extra steun bij de kwetsbare plekken. Meestal is er al een verkleinkussen ingebouwd voor de eerste periode, maar je kunt ook een losse bestellen. Wanneer je gewoon een prima maar eenvoudige babyslaapzak zoekt zonder allerlei extra’s, kijk dan eens naar het merk Manduca of Cybex.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

draagzak baby papa

Accessoires en kleuren

Je hebt babydraagzakken die extra accessoires hebben zoals een zonwerende slaapkap, extra en traploze verstelbaarheid, extra hoofdsteun en ergonomie en zelfs de mogelijkheid om borstvoeding te geven, terwijl je de babydraagzak draagt. Ergobaby heeft daarbij een extra draagzak voor een pop, zodat je oudere dochter er gezellig naast kan lopen en met je meedoet. Het design en de kleuren van babydraagzakken worden ook steeds mooier en gevarieerder. Subtiele prints, allerlei gedempte of diepere pastels die bij jongens en meisjes passen of stoer grijs of zwart. Zo draagt je partner de babydraagzak ook met plezier. Naast draagzakken kun je ook kiezen voor draagdoeken in verschillende prints, bijvoorbeeld van het kwaliteitsmerk Tula waarmee je je baby of peuter rechtop tegen je aan kunt dragen. Lekker naar buiten met je kind dus en genieten!

Reageer op artikel:
Waar moet een babydraagzak aan voldoen?
Sluiten