Petra
Petra Blog 21 Dec 2011

Eicellen invriezen mogelijk in Nederland

c

Volgens Nieuwsuur maakte de Centrale Commissie Mensgebonden Onderzoek (CCMO) bekend dat ze geen bezwaren meer had tegen het invriezen van eicellen. Afgelopen zomer had de NVOG dat ook al gedaan. Er zijn nu geen wettelijke bezwaren meer tegen deze behandeling. De methode is omstreden. Diverse politieke partijen zetten er in het verleden vraagtekens bij of stelden voorwaarden aan het invriezen van eicellen.

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid liet dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer weten dat er een goede basis is voor het invriezen van eicellen aan Nederland. De vraag is nu of de Kamer het daarmee eens is.

Zolang de Kamer er geen stokje voor steekt, kunnen vrouwen tot 45 jaar in Nederland hun eicellen laten invriezen. Ze kunnen daarvoor terecht bij de dertien ziekenhuizen in Nederland waar IVF-behandelingen mogelijk zijn. Tot nu toe moesten ze naar het buitenland als ze eicellen wilden laten invriezen.

Het invriezen van eicellen kan om medische redenen, bijvoorbeeld in geval van kanker, maar ook als vrouwen wel een kinderwens maar nog geen partner hebben.

Reageer op artikel:
Eicellen invriezen mogelijk in Nederland
Sluiten