Een veilige babykamer inrichten

Wanneer je net een kindje hebt gekregen wil je natuurlijk niets liever dan hem of haar enorm goed beschermen. Helaas kun je niet al het gevaar in de wereld altijd op een afstand houden. Gelukkig is het wel mogelijk om thuis een veilige haven te creëren. In dit artikel lees je enkele tips om de babykamer veilig in te richten. Zo kan iedereen genieten van een ontspannen babytijd.

Glas in huis

De meeste aanstaande moeders zijn druk bezig met de aankleding van de babykamer. Dat is natuurlijk ontzettend fijn. Een mooi wiegje, leuke gordijnen, schilderijtjes aan de muur en wat knuffels op een plank. Echter worden praktische zaken wat eerder vergeten. Aan te raden is om eens kritisch te kijken naar het glas in huis. Hoe is dat gesteld in de babykamer? In koude wintermaanden is het voor de kleine heel erg prettig als de warmte goed binnen blijft. Dit is te realiseren met dubbel glas. Het zorgt bovendien ook nog eens voor een besparing op je energiekosten. Zorg ook voor goede ventilatie; controleer dus of er een ventilatierooster in het raam zit. Laat deze licht open laten staan; het komt de gezondheid van je baby ten goede.

Meer spullen

Als je de babykamer gaat inrichten, ontdek je al gauw dat er steeds meer spullen in je huis komen. Veel spullen die je zelf aanschaft, maar ook cadeau’s van vrienden en familie. Het zijn bezittingen waar je trots en zuinig op bent. Maar je gebruikt niet alleen materiële zaken voor de inrichting. Ook persoonlijke bezittingen, zoals je zwangerschapsdagboek of een mooi geboortebord, krijgen een plekje in de babykamer. Het is dan ook verstandig je huis te beveiligen tegen inbraak. Je wilt natuurlijk niet dat je bij thuiskomst ontdekt dat al je spullen zijn doorzocht. Elektronische apparaten zijn sowieso geliefd bij inbrekers. Zorg dat deze dus niet op de babykamer staan. Een babykamer inrichten is fantastisch. Lekker losgaan op mooie kleuren en accessoires. En wat dacht je van al die leuke Zwitsal potjes op een rij? Maar wie óók let op de veiligheidsaspecten zal een heel fijne en geruststellende tijd tegemoet gaan. Je huis voorzien van goed glas en het beveiligen tegen inbraak is een kleine moeite, maar geeft heel veel plezier!

Reageer op artikel:
Een veilige babykamer inrichten
Sluiten