Een springkasteel kopen voor een verjaardagsfeestje?

Wat ga je regelen voor het verjaardagsfeestje van je kind? Een kinderfeestje kun je net zo ingewikkeld en duur maken als je zelf wilt. Er zijn wel een paar zaken die belangrijk zijn om op te letten. Kijk bij het zoeken naar activiteiten voor het kinderfeestje vooral op de leeftijd van het feestvarken. Houdt het zeker bij jonge kinderen simpel en nodig daarnaast niet te veel kinderen uit. Met behulp van deze 5 ideeën creëer je zeker weten een topfeest. Waar ga jij voor? Neem je ze mee naar het zwembad, of ga je een springkasteel kopen?

1. Naar het klimbos

Is je budget niet zo groot? Geen probleem! Ook met weinig geld kun je een geweldig feestje creëren. Begin het feest met een grote stapel bolletjes met knakworst. Na het uitpakken van de cadeautjes voor de jarige vertrekken jullie vervolgens met fiets of auto naar het klim- of speelbos. De meeste van deze bossen zijn gratis toegankelijk, terwijl de kids de tijd van hun leven hebben. Wat is er nu leuker dan een hut te bouwen of pissebedden te verzamelen?

2. Een springkasteel kopen

Heb je meer kinderen? Dan kan het de moeite waard zijn om te investeren in iets waar je vele kinderfeestjes lang plezier van zal hebben. Denk bijvoorbeeld aan de aanschaf van een trampoline, of aan een springkasteel kopen. Een luchtkussen biedt lang plezier en heeft daarnaast nog een belangrijk voordeel: wanneer de lucht eruit is, blijft er een handzaam pakketje over dat je zo in de schuur kunt opbergen voor de volgende gelegenheid!

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

kinderen in houten speelhut

3. Bezoek een pretpark

Voor oudere kinderen is het natuurlijk fantastisch om met een kinderfeestje naar het pretpark te gaan. Let bij het uitkiezen van het park wel op de leeftijd van de kinderen. Kinderen van een jaar of 8 kunnen over het algemeen prima alleen hun weg vinden in een wat kleiner park. Op de achtergrond kun je zelf stiekem een oogje in het zeil houden. Als de kids nog wat ouder zijn, redden ze zich waarschijnlijk ook prima in een wat groter pretpark. Spreek een verzamelplaats en -tijd af en wens ze veel plezier!

4. Spelletjes zijn altijd leuk

Ik heb zelf goede herinneringen aan mijn eigen kinderfeestjes. Mijn ouders organiseerden altijd een middag vol spelletjes. Koekhappen was natuurlijk een favoriet, maar in principe kun je met ieder willekeurig voorwerp wel een leuk spel bedenken. Laat bijvoorbeeld alle kinderen hun schoenen op een hoop leggen. Vervolgens verlaat een van hen de kamer en overleggen de andere kinderen samen welke schoenen de bom is. Na terugkomst mag de bommenzoeker 5 schoenen pakken en wint als de bom niet afgaat. Pakt hij de schoen die de ‘bom’ is? Dan roept de rest van de groep heel hard ‘Boem!’. Succes verzekerd!

5. Lekker zwemmen

Hebben alle kindjes die zijn uitgenodigd hun zwemdiploma? Dan zal een zwemfeestje met veel enthousiasme worden begroet. In de winter kun je naar een subtropisch zwemparadijs. In de zomer heb je nog veel meer keus. Bij lekker weer kun je naar een buitenzwembad, of gewoon een mooie zwemplas in het bos (vergeet de zonnebrandcrème niet!). Ook leuk; waterfietsen of kano-en. Aan het eind van zo’n middag breng je de kinderen moe maar voldaan terug naar hun ouders!

Reageer op artikel:
Een springkasteel kopen voor een verjaardagsfeestje?
Sluiten