Duurzaam shoppen voor het gezin

We richten ons leven en onze woning steeds duurzamer in. Want niet alleen is een duurzaam leven beter voor het milieu, het zorgt er ook voor dat je aan het einde van de maand net wat meer op je bankrekening overhoudt. Er zijn talloze duurzame initiatieven voor wonen en leven. Ontwikkelingen als slimme verlichting en manieren om in verre mate onafhankelijk te kunnen wonen, worden steeds populairder. Maar ook met duurzaam shoppen kun je flink wat geld besparen. Een aantal handige tips voor duurzaam shoppen voor het hele gezin, vind je hier!

Duurzame kleding

Om te beginnen is het natuurlijk wel erg fijn als de kleding lekker lang meegaat. Nu zijn de kleinsten vaak nog in de groei, maar vooral de wat oudere kinderen kunnen wel wat duurzame kledingstukken gebruiken. Kledingmerken zoals Bamigo maken gebruik van bamboe stof; een materiaal dat niet alleen lang meegaat en ongelooflijk zacht is, maar ook nog eens erg handig is om zweetplekken en stinkvoeten te voorkomen. Daarnaast is ook het planten en oogsten van de bamboe erg duurzaam. Het stevige materiaal zorgt ervoor dat kleren langer meegaan en de bamboe plantages helpen ontbossing tegen te gaan!

Duurzaam boodschappen doen

De wekelijkse boodschappen een tikje goedkoper? Daar zegt iedereen wel ja tegen. Waar we over het algemeen al snel voor de goedkopere merken kiezen, is het soms juist verstandiger om een wat duurder A-merk mee naar huis te nemen. Een goed wasmiddel gaat bijvoorbeeld een stuk langer mee dan een variant van lagere kwaliteit. Daarbij is ook het uiteindelijke effect natuurlijk erg belangrijk. Gezonde voeding zorgt voor een goede gezondheid, terwijl goedkope ‘snelle’ voeding hier minder aan bijdraagt. Overweeg ook natuurlijke toevoegingen zoals chia zaadjes. Wanneer je deze toevoegt aan de maaltijd voeg je niet alleen veel vitaminen toe, je zit ook langer lekker vol.

Huishoudelijke producten

Ook op huishoudelijke producten valt veel te besparen. Koop je bijvoorbeeld nog altijd spaarlampen bij de supermarkt? Dan is het tijd om over te stappen op LED verlichting. Deze lampen zijn iets duurder in aanschaf, maar gaan vervolgens wel 30 jaar lang mee! Daarnaast besparen ze ook nog eens wat op de energierekening. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de overige huishoudelijke producten. Of wat dacht je van herbruikbare lunchverpakkingen, een eco care strijkijzer of slimme software om energie te besparen? Je kan het je zo gek niet bedenken of er is inmiddels wel een duurzame variant op de markt!

Reageer op artikel:
Duurzaam shoppen voor het gezin
Sluiten