Dromen tijdens zwangerschap

Als zwangere vrouw zal je merken dat je steeds vaker dromen begint te krijgen, terwijl dat voor de zwangerschap misschien niet zo was. Je moet weten dat er natuurlijk veel gaande is en er veel veranderd aan jouw lichaam. Dit zorgt er dan ook voor dat je soms de raarste dromen krijgt. Zo zijn er gevallen waar ze bijvoorbeeld de baby vergeten in het vliegtuig of dat ze dromen dat de zwangerschap mis is gegaan, maar niets is minder waar. Het is volkomen normaal dat je dit soort dingen droomt en je hoeft je dan ook nergens zorgen over te maken. Maar wat is nu de oorzaak van deze dromen? En wat zijn de meest voorkomende dromen tijdens je zwangerschap?

Dromen bij zwangerschap

Wanneer je zwanger bent zal je heel erg last krijgen van de meest rare dromen en soms wel nachtmerries. Wanneer je normaal gesproken je dromen vergeet en er niet van wakker ligt, kun je nu echt de hele nacht wakker liggen van de dromen die je hebt gehad. Dit hoeven niet dromen in de nacht te zijn, maar het kan ook in de vorm van dagdromen. Het hoort bij de zwangerschap. Hieronder bespreken we wat de oorzaak is, wat de meest voorkomende dromen zijn en wat je er tegen kan doen.

Oorzaak van dromen tijdens zwangerschap

Er zijn eigenlijk maar twee dingen die kunnen verklaren waarom je zulke rare dromen krijgt tijdens je zwangerschap. Aan de ene kant zal het door je zwangerschapshormonen komen dat je deze rare dromen krijgt. Maar daarnaast heb je ook veel aan je hoofd. Wanneer je veel aan je hoofd hebt zal je over het algemeen al meer gaan dromen. Dat in combinatie met de hormonen zorgt natuurlijk voor de meest rare dromen.

Meest voorkomende zwangerschapsdromen

Je bent natuurlijk niet de enige die dromen krijgt tijdens je zwangerschap, iedereen heeft daar last van. Vaak zijn dit dan ook dezelfde dromen die elke andere vrouw krijgt. Hieronder staan de meest voorkomende zwangerschapsdromen die je vast ook zal krijgen.

  1. Het kan zijn dat je droomt dat je je baby ergens vergeten bent of dat je je baby niet hebt gevoed. Dit is een van de meest voorkomende dromen. Je bent namelijk bang voor het moederschap, terwijl dat nergens voor nodig is.
  2. Een andere veel voorkomende droom is dat je opgesloten zit in een kleine ruimte. Vaak heeft dit als betekenis dat je bang bent dat het moederschap je vrijheid gaat ontnemen. Je bent bang, begrijpelijk, maar nergens voor nodig.
  3. Je kan denken aan mensen uit het verleden, misschien  een ex-geliefde. Dit heeft als betekenis dat je je verleden achter je gaat laten en dat je een nieuwe toekomst begint.
  4. Een andere droom is dat je pijn krijgt bij de bevalling of dat je bang bent voor de bevalling. Typisch een droom die iedere vrouw zal krijgen omdat ze angstig zijn voor wat komen gaat. Vanaf een week of 30 kan deze angst verder toenemen, omdat de bevalling dan snel dichterbij komt. Sommige vrouwen ervaren dit al eerder in de zwangerschap, bijvoorbeeld met 26 weken.
  5. Sommige vrouwen dromen zelfs over het geslacht van het kindje. Vaak komt dit ook uit!

Wat doen tegen deze dromen?

Dromen krijg je natuurlijk niet alleen wanneer je zwanger bent, maar ook wanneer je dus niet zwanger bent. Vaak zijn deze dromen afkomstig uit angst, stress of andere factoren. Je denkt veel na en dat zorgt ervoor dat je tijdens je slaap de raarste dromen krijgt. De zwangerschapshormonen zorgen voor een sterker effect en voor de raarste dromen, dus je hoef je nergens zorgen over te maken. Elke vrouw heeft namelijk last van deze dromen tijdens de zwangerschap. Bespreek deze dromen met je partner als je er echt mee zit.

 

 

Reageer op artikel:
Dromen tijdens zwangerschap
Sluiten