Petra
Petra Wonen 16 Feb 2022

Drie styling tips voor het creëren van een rustige slaapkamer

Een slaapkamer is voor veel mensen dé plek om tot rust te komen. Het is daarom wel zo fijn als de ruimte rust uitstraalt. Daar kun je met de styling van je slaapkamer rekening mee houden. Onder andere met raamdecoratie kun je een rustige sfeer neerzetten. Om je op weg te helpen met het stylen van je slaapkamer geven we in dit artikel drie tips.

1: Gebruik natuurlijke materialen

Raamdecoratie is een belangrijk deel van de rust in de slaapkamer. Enerzijds zorgen ze natuurlijk voor verduistering, en anderzijds brengen ze een bepaalde knusse uitstraling met zich mee. Als je met raamdecoratie gaat voor natuurlijke materialen heb je al helemaal het effect waar je naar op zoek bent. Voor elk raam is er wel iets te vinden. Zo is er ook genoeg raamdecoratie draai kiepraam verkrijgbaar. Dit type raam vind je immers vaak in de slaapkamer.

In het kader van natuurlijke materialen kun je denken aan houten raamdecoratie of linnen als stof. Voor raamdecoratie is het de moeite waard om eens een kijkje te nemen bij Inhuis Plaza. Ook op de muren kun je dit soort materialen bevestigen. Bovendien geven planten een natuurlijke look en zijn geschikt voor in de slaapkamer. Op het moment dat je zorgt voor meer groen in de slaapkamer, creëer je automatisch al meer rust.

2: Zorg voor opbergruimte

Rust gaat niet samen met spullen die overal door de kamer liggen. Genoeg opbergruimte kan daardoor zorgen voor een rustiger geheel. Als dingen hun eigen plek hebben kunnen ze worden opgeborgen en slingeren ze niet meer rond. Zorg er ook voor dat die opbergruimte zich achter gesloten deuren bevindt. Een open kast of een kast waarbij je de inhoud kunt zien oogt nog steeds rommelig. Ga bijvoorbeeld voor een kast in je slaapkamer of opbergruimte onder je bed.

3: Kies de juiste kleuren

Kies de juiste kleuren

De kleuren in de slaapkamer zijn bepalend voor de sfeer die je neerzet. Bedenk vooraf dus goed van welke kleuren je een rustig gevoel krijgt. Over het algemeen zijn dit geen felle kleuren, maar moet je het meer zoeken in de aardetinten en neutrale kleuren. Ook pasteltinten geven een rustige look en zijn erg geschikt voor de slaapkamer. Maak dus niet te veel gekke statements maar houd de basis rustig.

Veel mensen vinden het ook juist rustgevend om in de slaapkamer een warm nestjes achtig gevoel te krijgen. Dat knusse kun je realiseren met diepe donkere kleuren. Denk bijvoorbeeld aan donkergroen of donkerblauw. Dat maakt de ruimte wat kleiner en knusser. Op zichzelf heeft de kleur blauw vaak al een rustgevend effect.

Reageer op artikel:
Drie styling tips voor het creëren van een rustige slaapkamer
Sluiten