Petra
Petra Opvoeding 24 Apr 2019

Dit zijn de leukste traktaties van knijpfruit

Een traktatie bedenken voor het afscheid op de crèche of peuterspeelzaal kan knap lastig zijn. Dat is precies de reden dat wij je willen helpen! De basis van deze traktaties zijn knijpzakjes. Misschien heb je het standaard in huis, maar anders kun je het vinden in de supermarkt of drogisterijen (ook een goed last-minute traktatie idee, dus).

Knijpfruit is ideaal om te trakteren, het is een makkelijk (én lekker) alternatief voor fruit. Kies bijvoorbeeld voor de knijpzakjes van Organix, deze zijn gemaakt van de beste en lekkerste biologische ingrediënten. Een knijpzakje is een lekker en verantwoord tussendoortje met fruit, groente of granen voor kinderen vanaf 6 maanden, maar ook oudere kinderen kunnen ervan genieten. Zo tover je knijpzakjes om tot de leukste traktaties:

1. Knijpfruit met wikkels

Wikkels om knijpfruit tovert het zakje direct om tot een leuke traktatie. Je kunt heel makkelijk zelf een wikkel maken, leuk bijvoorbeeld met een foto van je kind erop. Knip een langwerpig stuk papier zo dat het in de breedte past om het zakje knijpfruit. Zorg er ook voor dat de lengte klopt (de voor- en achterkant van het zakje). Knip vervolgens een ovalen gat zodat het drinktuitje eruit kan. Klaar is -ie!

knijpzakjes

2. IJsje van knijpfruit

Deze traktatie is leuk om tijdens de zomer uit te delen – of wanneer het lentezonnetje volop schijnt natuurlijk. Knip uit gekleurd papier de vorm van ijsjes. Teken er vervolgens met een stift een gezichtje op. Een lange vinger gebruik je als ijsstokjes. Nu hoef je alleen nog maar het papier aan de zakjes knijpfruit vast te maken. Uitdelen maar!

knijpfruit ijsjes

3. Smiley

Voor deze traktatie heb je alleen knijpfruit, cadeauzakjes en wiebeloogjes nodig. Doe het knijpfruit in het cadeauzakje, teken vervolgens met een stift een mond erop. Nu is het tijd om wiebeloogjes op te plakken en klaar is deze traktatie al!

smiley traktatie organix
Bron

4. Olifant

Tover je knijpfruit om tot een olifant door het zakje in te pakken met effen inpakpapier. Teken vervolgens het ‘lichaam’ van een olifant op het papier. Een ballon vormt de kop (inclusief slurf). Je kunt zelf oogjes tekenen, maar je kunt er ook voor kiezen om wiebeloogjes op te plakken.

organix olifant traktatie

Meer over Organix Just knijpzakjes

Alle Organix producten zijn gemaakt van de beste en lekkerste biologische ingrediënten. In de knijpzakjes zitten geen onnodige toevoegingen, zoals kleurstoffen*, smaakstoffen en conserveermiddelen.* De knijpzakjes van Organix Just zijn een lekker en verantwoord tussendoortje met fruit, groente, of granen. Er zijn acht verschillende smaken op basis van fruit, groente en granen verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan de smaken apple, strawberry & quinoa of de smaken Organix Just applesweet potato & pineapple en apple, green beans & kiwi. Bevat geen toegevoegde suikers.**
* conform wetgeving | ** Bevat van nature aanwezige suikers

Reageer op artikel:
Dit zijn de leukste traktaties van knijpfruit
Sluiten