Petra
Petra Lifestyle 2 Aug 2021

Dit is de wereld waarin generatie Alpha zal leven

Bedenk eventjes hoe de wereld er vijftig jaar terug uitzag en je merkt dat er ongelofelijk veel is veranderd. Zowel de tijd als de technologie staan niet stil en dus zal de wereld van je kinderen er later ook helemaal anders uitzien. Wat nu nog verre toekomstmuziek lijkt te zijn, zal voor generatie Alpha heel gewoon zijn. Enkele voorbeelden tonen het aan.

Betalen met digitale munten

In de toekomst zullen we wellicht allemaal met digitale munten betalen. Dit wil niet automatisch zeggen dat spullen met Bitcoin kopen de normaalste zaak van de wereld wordt, want we weten nog niet hoe de cryptomarkt zal evolueren. Wel zal er op een of andere manier een digitale munt bestaan en zal het wellicht ook het fysieke muntgeld vervangen. Niet voor niets voert ook Europa onderzoek naar een eigen digitale euro. Deze digitale euro heeft net als de klassieke euromunten een waarde en kan worden uitgegeven, maar dan digitaal. Het zal het klassieke muntgeld in eerste instantie niet vervangen, maar aanvullen. Later kan dit nog veranderen.

Ruimtereizen

Ruimtereizen

Op dit moment worden de eerste stappen op het gebied van ruimtetoerisme gezet. Voor enkele miljoenen euro’s kan je je naar de ruimte laten schieten om er vervolgens van de gewichtloosheid te proeven. De verwachting is dat ruimtereizen steeds normaler zullen worden, zeker nu er ook wordt nagedacht over de oprichting van ruimtehotels en cryptomunten als Dogecoin worden gebruikt om maanreizen te financieren.

Verder zullen bemande ruimtevluchten ook worden gebruikt om veel sneller van het ene naar het andere continent te reizen. Er wordt zelfs gezegd dat dit milieuvriendelijker kan worden dan de hedendaagse luchtvaart. Dit komt omdat de grootste pioniers onderzoek verrichten naar circulaire concepten en groenere brandstoffen. Honderd jaar geleden was de luchtvaart ook iets waar enkel miljonairs van konden dromen, tot steenrijke mensen er zich mee bemoeiden en het op enkele decennia tijd de normaalste zaak van de wereld werd. De geschiedenis lijkt zich te herhalen.

Exoskeletten en hersenbesturing

Exoskeletten en hersenbesturing

De grenzen van het menselijke lichaam zullen in de toekomst steeds meer vervagen. Protheses en ortheses zijn nu al heel gewoon, maar in de toekomst zullen de mogelijkheden nog uitgebreider worden. Exoskeletten zullen ervoor zorgen dat we moeiteloos honderd kilogram kunnen tillen of dat we sneller kunnen rennen dan een luipaard. Ook hier werden de eerste stappen al gezet, met bijvoorbeeld het EksoVest dat intussen al bij Boeing en Ford wordt gebruikt.

In de toekomst zullen we dergelijke exoskeletten wellicht met onze hersenen aansturen. Velen kennen Elon Musk van zijn elektrische auto’s en wilde ruimtevaartplannen, maar daarnaast heeft hij ook een bijzondere interesse in het menselijke brein. Met zijn bedrijf Neuralink wil hij het menselijke brein helemaal ontrafelen en de eerste hersen-machine-interfaces ontwikkelen. Door helemaal te begrijpen hoe hersenen werken en hoe hersensignalen moeten worden geĆÆnterpreteerd, kan de mens met zijn gedachten apparaten aansturen. Musk deed het eerder al door een aapje computerspelletjes te laten spelen, maar op termijn zou ook een exoskelet met hersengolven kunnen worden aangestuurd. Net zoals Jezus het eerder al deed, zal Musk ervoor zorgen dat verlamden opstaan en wandelen alsof er geen vuiltje aan de lucht is.

Kweekvlees en insecten

Kweekvlees en insecten

De EU heeft het doel om CO2-neutraliteit te bereiken tegen 2050. Dit wil zeggen dat de wereld er dan volledig anders zal uitzien. Elektrische auto’s zullen bijvoorbeeld heel gewoon zijn, maar ook ons voedingspatroon zal grondige wijzigingen ondergaan. Rundsvlees zal bijvoorbeeld een taboe worden en insecten zullen heel normaal zijn. Hierbij is de mopaneworm de grootste kanshebber. De mopaneworm is namelijk winterhard en heeft een eiwitgehalte van 64%. Ook kweekvlees, vlees dat wordt gekweekt uit dierlijke stamcellen, zal wellicht op het menu staan. Dan kunnen je kinderen nog steeds van foie gras genieten, maar dan zonder dat er dierenleed aan te pas kwam.

Reageer op artikel:
Dit is de wereld waarin generatie Alpha zal leven
Sluiten