Denk na over een uitvaartverzekering voor je kind

Nee, het is geen fijn onderwerp, maar wel belangrijk om af en toe bij stil te staan: sluit jij voor je kind een verzekering voor een uitvaart af? Natuurlijk wil je niet dat je kindje wat overkomt. Aan de andere kant: een uitvaart brengt hoge kosten met zich mee. Stel dat er toch wat gebeurt? Dan wil je toch het liefst dat er een mooi afscheid georganiseerd kan worden. Sta daarom even stil bij een uitvaartverzekering.

Niet automatisch verzekerd

Als het gaat om begraven valt het op dat mensen daar in de regel niet zo veel over weten. Weet jij bijvoorbeeld dat er een begrafenis- of crematieplicht is voor baby’s die dood geboren worden vanaf 24 weken zwangerschap? Ook voor baby’s die worden geboren vóór 24 weken zwangerschap en meer dan één dag in leven zijn gebleven geldt die plicht. Dat betekent dus dat je, als dit jou overkomt, verplicht bent om een begrafenis te regelen. En hoe goed een zwangerschap verloopt, uiteindelijk weet je nooit hoe het leven loopt. Daarom is het fijn dat, wanneer je in zo’n afschuwelijke situatie terecht komt, weet dat zaken goed geregeld zijn. Daarbij is het belangrijk om je te realiseren dat jouw kind niet altijd automatisch is meeverzekerd op je eigen uitvaartverzekering. Zoek dit dus goed uit!

Verschillende keuzes

Wanneer je je verdiept in uitvaartverzekeringen, zal je merken dat de dekkingen onderling kunnen verschillen. Zo zijn er verzekeringen die dekking bieden tijdens (een gedeelte van) je zwangerschap. Er zijn echter ook verzekeringen die pas dekking bieden na de geboorte. Daarnaast kan het per verzekeraar verschillen of je kind automatisch is meeverzekerd of niet. En ook bij automatische dekking is het belangrijk dat je bijtijds de gegevens van je kindje doorgeeft. Heb je zelf nog geen verzekering, of is je kindje niet automatisch verzekerd? Dan kan het de moeite waard zijn om een uitvaartverzekering vergelijken tool te gebruiken, zoals die van uitvaartverzekeringwijzer.net. Via zo’n tool kun je makkelijk verzekeringen vergelijken op allerlei punten, van dekking tot premie.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

meisje met ballon banksy

De dekking die jou het beste past

Wanneer je verzekeringen vergelijkt, is het handig om alvast een beeld te hebben van jouw wensen omtrent een eventuele begrafenis. Welke verzekering het beste past hangt namelijk onder andere van die wensen af. Zou je bijvoorbeeld het liefst een kleine, intieme begrafenis willen? En zou het een begrafenis zijn, of juist een crematie? Hoeveel gasten zou je ervoor willen uitnodigen? Wanneer je een antwoord hebt op dergelijke vragen, zal het ook makkelijker zijn om de passende verzekering te kiezen. Daarbij draait het namelijk in de meeste gevallen vooral om budget. Hoe veel zal het gaan kosten om jouw wensen waar te kunnen maken? Je wilt niet onderverzekerd zijn, maar oververzekerd zijn is natuurlijk ook niet nodig. Kortom; neem, ondanks het nare onderwerp, toch even de tijd om hier goed over na te denken. Zo voorkom je dat je op een later moment, op een tijdstip waarop je dat absoluut niet wilt, voor nare keuzes komt te staan.

Reageer op artikel:
Denk na over een uitvaartverzekering voor je kind
Sluiten