Petra
Petra Wonen 5 Sep 2022

De mogelijkheden van raamfolie in huis

Bij raambekleding denk je waarschijnlijk snel aan gordijnen, shutters of jaloezieën. Maar wist je dat raamfolie ook een hele mooie vorm van raamdecoratie is? Je kunt de folie gemakkelijk zelf aanbrengen en op vele manieren toepassen. In dit artikel delen we een aantal goede ideeën!

Decoratieve raamfolie

Raamfolie is heel praktisch, maar kan ook enkel als decoratie worden gebruikt. Geef jouw nieuwbouwwoning bijvoorbeeld een sfeervolle touch door plakfolie met glas-in-lood effect aan te brengen. Of kijk eens naar raamfolie met schattige vogeltjes, een bloemenprint of met een print van Amsterdamse grachtenpanden. Dit is ook tof voor in de kinderkamer! Vooral een folie met kleurtjes is magisch als de zon erop schijnt.

Minder inkijk in de woonkamer

Een groot voordeel van raamfolie is dat je inkijk kunt verminderen zonder daglicht te verliezen. Bij gebruik van shutters, jaloezieën, rolgordijnen of zonwering gaat er vaak veel daglicht verloren. Zeker tijdens de donkere maanden is dit erg jammer. Plakfolie of glasfolie breng je als een brede strook aan op de ramen. Bijvoorbeeld enkel aan de onderkant of juist in het midden van de ramen. Hierdoor kunnen mensen niet zomaar meer in je woonkamer gluren als je de gordijnen open hebt.

Raamfolie als zonwering

Wist je dat er zelfs zonwerende raamfolie verkrijgbaar is? Door deze speciale folie wordt het zonlicht gefilterd en heb je geen last meer van felle zonnestralen in huis. Zo kun je beter tv-kijken of werken op je laptop. Zonwerende plakfolie is daarom ook een goede toevoeging aan een thuiskantoor of studeerkamer.

Privacy in de badkamer

Privacy in de badkamer

Matte raamfolie of plakfolie met een print is bovendien erg handig voor in de badkamer. Je kunt het op de ramen of op de douchewand aanbrengen. Zo creëer je meer privacy in een handomdraai!

Statische raamfolie of plakfolie

Er zijn diverse soorten raamfolie te koop. Het verschil zit niet alleen in de afwerking en het uiterlijk, maar ook in de manier van aanbrengen. Over het algemeen kun je raamfolie verdelen in twee categorieën: statische raamfolie en plakfolie. Statische folie hecht vast aan het raam via statische elektriciteit. Hierdoor kun je de folie eenvoudig verplaatsen, verwijderen en hergebruiken. Plakfolie (ook wel glasfolie met kleeflaag genoemd) plak je vast op de ondergrond. Het aanbrengen vergt wat meer tijd, precisie en geduld.

Raamfolie op andere voorwerpen

Raamfolie is niet alleen geschikt voor ramen en glas. Je kunt het ook aanbrengen op kasten, tafels, spiegels en deuren. Het belangrijkste is dat de ondergrond egaal en goed schoon is.

Reageer op artikel:
De mogelijkheden van raamfolie in huis
Sluiten