De helende kracht van Bloemen, BabyBach

Bach Bloesem Therapie is een door velen zeer gewaardeerde geneeswijze die, sinds deze in 1936 ontwikkeld werd, over de hele wereld wordt toegepast. De Bachremedies zijn natuurlijke en volkomen veilige middelen waar talloze zwangere vrouwen en kinderen baat bij hebben gevonden. 

Veel ouders wenden zich tot de natuurlijke geneeswijzen als het gaat om zwangerschap en baby, het is een periode in je leven die je toch graag zo natuurlijk mogelijk wil laten verlopen. Bach Bloesem Remedies zijn volstrekt onschadelijk, en kunnen daarom veilig aan baby’s, peuters en zwangere vrouwen gegeven worden. Ze gaan uitstekend samen met alle soorten reguliere medicijnen en hebben geen bijwerkingen.

Voor welke kwaaltjes kan het heilzaam zijn:

  • Angst voor de bevalling: Hierbij kan Mimulus een goede uitkomst bieden of eventueel Elm als je aan je eigen kunnen twijfelt.
  • Tijdens weeĆ«n en bevalling: Bevallen is niet altijd even prettig, hierbij kan Rescue Remedie ervoor zorgen dat de pijn draaglijker is.
  • Eczeem: Hiervoor schrijven we meestal Rescue Remedy Creme voor, een combinatie van verschillende bloesems.
  • Tandjes krijgen: Hiervoor gebruiken we veelvuldig Rescue Remedy.
  • Darmkrampjes: Bij darmkrampjes is Crab Apple een veelgebruikt remedie vanwege zijn reinigende werking.
  • Huilbaby: Hierbij kijken we in eerste instantie of we de herkomst van het huilen kunnen achterhalen. veel voorgeschreven is Star of Bethlehem.
  • Bevallingstrauma: Bij een trauma schrijven we veelal Star of Bethlehem voor 
  • Postnatale Depressie: Bij een PND kijken we of het probleem een oorzaak heeft(keizersnee,hechtingen etc) of dat het onverklaarbare depressies zijn. Veel voorgeschreven zijn Mustard en Gentian of evt. Sweet Chestnut.

LET OP: Het ondeskundig gebruik van bachbloesems kan leiden tot het bovenkomen van tot dusver verborgen gemoedstoestanden en dient dus altijd in overleg met een CINT erkend bloesemtherapeute te worden samengesteld.

Zo zijn er natuurlijk nog legio andere kwaaltjes en aandoeningen waarvoor Bloesemtherapie heilzaam kan zijn.
 

Reageer op artikel:
De helende kracht van Bloemen, BabyBach
Sluiten