De eeuwige strijd met sokken en onderbroeken

“Maham, ik kan m’n andere sok niet vinden!” De eerste ramp in de ochtend dient zich al weer aan. Kleding vind ik best leuk, maar er zijn twee soorten kleding waarmee ik op de een of andere manier altijd ruzie heb: ondergoed en sokken. Wanneer ik voor de kinderen op zoek ga naar een schone onderbroek, zit net alles in de was. En als ik dolblij ben als ik die ontbrekende tweede sok gevonden heb, is die blijdschap van korte duur. Zo gauw kindlief de sok aantrekt wordt namelijk dat enorme gat bij de grote teen zichtbaar…

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

hartje aan waslijn

Ze groeien ook zo snel!

Na zo’n rampzalige ochtend neem ik me altijd voor om direct nieuwe sokken en ondergoed aan te schaffen. Helaas vergeet ik dat mooie voornemen vrijwel meteen weer. En dus kunnen we de volgende ochtend op herhaling: ‘Mam, er zit een gat in m’n sok!’ Het hemd van zoonlief blijkt ook alweer te kort (‘Echt waar, schat, naveltruitjes voor jongens zijn super hip!’) en dochterlief heeft haar onderbroek in de kleedkamer van het zwembad laten liggen (daar komt ze eerlijk waar pas een dag later achter!!). En opnieuw neem ik me voor om direct achter nieuwe sokken en onderbroeken aan te gaan. Deze keer echt! Een maat te groot en extra stevig. Plus nog een paar sokken extra, omdat er toch altijd weer een paar verdwijnen in de wasmachine.

Online heeft z’n voordelen

Nu had ik een ochtendje vrij en heb ik inderdaad de daad bij het woord gevoegd. Omdat de winkels nog niet open waren, ben ik online op zoek gegaan naar het beste ondergoed en de mooiste sokken. De sokken waren niet zo’n probleem, maar de juiste onderbroeken waren iets lastiger. Uiteindelijk slaagde ik bij ten Cate. Dit oer-Hollandse kledingmerk heeft comfortabel ondergoed voor het hele gezin, met voor de kids de allerleukste designs. En dan heb ik het nog niets eens gehad over de schattige printjes op hun rompertjes. Ondergoed bestellen bleek opeens wel heel erg simpel. Heerlijk om een flinke stapel op voorraad te hebben. De komende tijd hoef ik ‘s ochtends mooi niet meer op schone onderbroeken jacht!

Reageer op artikel:
De eeuwige strijd met sokken en onderbroeken
Sluiten