Petra
Petra Lifestyle 5 Oct 2022

De beste sieraden voor grijpgrage handjes

Baby’s en jonge kinderen zijn altijd op ontdekking uit. Het liefst grijpen ze alles vast wat ze tegenkomen en stoppen ze het in hun mond. De kans is groot dat ze ook met jouw sieraden aan de haal gaan. Je kunt dit gemakkelijk voorkomen door thuis zo min mogelijk sieraden te dragen. Maar als je toch eens wat chiquer de deur uit wil gaan, is het fijn om accessoires te dragen die bestand zijn tegen grijpgrage handjes. Hieronder lees je wat de beste opties zijn!

Sieraden zonder bedeltjes

Draag het liefst kettingen en armbanden zonder bedeltjes. Deze kunnen scherp zijn en je kindje bezeren als hij ze vastgrijpt of in z’n mond stopt. Daarnaast gaan bedeltjes sneller kapot wanneer er aan wordt getrokken. Kies liever voor mooie minimalistische sieraden. Op de website van Valmano kun je veel kettingen en armbanden vinden zonder al te veel poespas, maar wel met een stijlvolle look.

Compacte oorbellen

Met oorbellen moet je extra oppassen. Verklein de kans op vervelende (en pijnlijke) ongelukjes door compacte oorbellen te dragen. Dus kleine oorknopjes of subtiele creolen. Die grote oorringen of hangers zijn te gemakkelijk vast te grijpen voor de nieuwsgierige babyhandjes. En als ze het eenmaal vasthebben, laten ze echt niet zomaar los. Auw!

Horloge in plaats van armbandjes

Horloge in plaats van armbandjes

Veel armbandjes zijn dun en kwetsbaar. Het is daarom wellicht handiger om een horloge te dragen als accessoires. Horloges zijn breder en steviger. Omdat ze strak om de pols zitten, blijf je minder vaak ergens achter hangen en kan jouw baby er niet aan gaan trekken.

Stevige schakelketting

Stoere schakelkettingen zijn nog steeds een grote trend. Het voordeel van deze kettingen is dat ze erg stevig en robuust zijn. Je trekt ze dus niet zomaar kapot. Kies voor een schakelketting van hoge kwaliteit zodat het goed tegen een stootje kan. Of beter gezegd: tegen de grijpgrage handjes.

Minimalistische ringen

Minimalistische ringen

Is jouw outfit pas echt compleet met een paar ringen? Draag dan een aantal minimalistische ontwerpen. Let erop dat de ringen geen scherpe randjes of punten hebben. Pas ook op met steentjes of parels die bovenop de ring liggen. Hiermee blijf je snel hangen achter kleding of in je haren. Hoe compacter het design, hoe veiliger het is.

Welke sieraden draag/droeg jij als moeder van een baby of jong kindje? Ga je voor veilig met compacte designs of ben je niet bang om uit te pakken met extravagante en grootste accessoires?

Reageer op artikel:
De beste sieraden voor grijpgrage handjes
Sluiten