Petra
Petra Lifestyle 28 Nov 2020

De 3 beste tips bij relatieproblemen

Elke relatie kent zijn ups en downs. De ene periode gaat het soepel, de andere keer kost het wat meer moeite om de sfeer gezellig te houden. Heb je (jonge) kinderen, dan legt dat ook extra druk op de relatie. Je hebt minder tijd voor elkaar en minder energie over om elkaar aandacht te geven. Heb jij last van relatieproblemen? Check deze 3 beste tips en ga zelf aan de slag om je relatie te verbeteren.

1. Het verbeteren van het liefdesleven

Zowel mannen als vrouwen hebben behoefte aan affiniteit en lichamelijke aanraking. Bij relatieproblemen is dit dan ook vaak een belangrijk aandachtspunt. Verbetering van het liefdesleven geeft meer affectie en meer mogelijkheden om de relatie te verbeteren. Is het liefdesleven problematisch? Dan is het de vraag welke oorzaak daaraan ten grondslag ligt. Een psychische oorzaak kan worden behandeld door een relatietherapeut of een psycholoog. Een lichamelijke oorzaak kan door medische hulpmiddelen worden behandeld. Zo helpt Caverject bij erectiestoornissen. Dit is een middel dat door de huisarts kan worden voorgeschreven.

2. Hoe zit het met jullie ‘liefdestaal’?

Er zijn verschillende manieren om je liefde aan iemand te tonen. De een doet dat door bijvoorbeeld het huis keurig schoon te houden of de afwas te doen. De ander geeft regelmatig een lief cadeautje of komt thuis met bloemen. De liefdestalen kunnen heel verschillend zijn. En… als jullie verschillende liefdestalen hebben, kan een boodschap ook zomaar gemist worden! Stel je voor dat jouw liefdestaal is dat je graag voor je man zijn lievelingseten klaarmaakt. Maar de liefdestaal van je man is het krijgen van cadeautjes. Hij merkt misschien niet eens dat jij lekker kookt, maar hij merkt wel ‘dat je nooit iets aan hem geeft’. Zoek dus samen uit welke liefdestaal jullie hanteren, zowel voor het geven als het ontvangen. Door jullie gedrag erop aan te passen, kan de relatie flink verbeteren!

Liefdestaal

3. Reserveer een avond per week

Het is best lastig om echt tijd voor elkaar te maken, zeker als je kinderen hebt. Er wordt heel veel aandacht en tijd gevraagd. Dus heb je best behoefte aan de avond rust. Maar… let op dat een avond rust niet betekent dat je niets meer hoeft te doen! Als jij saai naar het tv scherm staart en hij achter zijn laptop zit, is dat natuurlijk niet echt een gezellige avond. Reserveer een vaste avond voor jullie relatie. Zet deze ook consequent in de agenda. Maak er dan iets leuks van (liefst om de beurt). Zorg bijvoorbeeld dat jullie eens met zijn tweetjes kunnen eten. Ga samen een gezelschapsspel doen. Ga gewoon een uurtje samen wandelen. Bedenk iets dat jullie samen kunnen doen en waarbij je echt tijd maakt voor elkaar. Hebben jullie last van slaaptekort? Plan dan iets vroeg op de avond zodat jullie nog steeds op tijd kunnen gaan slapen. Je zult zien dat het enorm waardevol is in een relatie, zeker als je een druk leven met kinderen hebt.

Relatieproblemen zijn niet uniek. Elke relatie heeft weleens een periode waarin het wat minder gaat. Het is belangrijk dat je beiden bereid moet zijn om te werken aan verbetering van de situatie. Dat is niet alleen belangrijk voor jullie, maar ook voor de kinderen. Kinderen voelen verborgen spanning heel goed aan en dat kan voor hen leiden tot stress en onzekerheid. Met deze 3 tips werken jullie samen aan een betere en stabielere relatie.

Reageer op artikel:
De 3 beste tips bij relatieproblemen
Sluiten