Buitenspelen zolang als het kan! – 5x herfst ideeën

Ach, die goeie ouwe tijd: in 2016 was het halverwege september nog ruim 30 graden. In 2017 lijken we in dezelfde periode al midden in de herfst te zitten. De tijd van buiten zwemmen, lekker barbecueën en zonnebaden op het strand lijkt voor dit jaar al weer voorbij. Misschien heb jij de neiging om na de zomer lekker binnen bij de kachel te kruipen, maar je kids denken daar heel anders over. Ook met wind, regen en kou kun je wat hen betreft best lekker naar buiten. Daarom vandaag: vijf leuke ideeën voor buitenspelen in de herfst en winter.

1. Van alles met bladeren

Om buiten te kunnen spelen, heb je eigenlijk helemaal geen speelgoed nodig. Je kunt namelijk al heel veel plezier beleven aan de blaadjes die al beginnen te vallen. Ook eikels en kastanjes komen in grote getale naar beneden. Met dat vallende spul kun je de leukste dingen doen. Het allerleukste: lekker rondrennen en gooien met bergen blaadjes. Eenmaal binnen kun je de gevonden blaadjes, eikels en kastanjes gebruiken voor de leukste knutsels. Plak de blaadjes als een mozaïek op papier. Of steek satéprikkers in een kastanje en vlecht er wol doorheen; zo maak je een prachtig spinnenweb!

buitenspelen herfst ideeën

2. De speeltuin kan altijd!

Ook met een dikke jas aan kun je nog van alles doen in de speeltuin. Lekker schommelen of van de glijbaan; van al dat spelen krijg je het vanzelf warm! Het enige moment waarop mijn kids liever niet naar de speeltuin gaan is als het net geregend heeft. Van zo’n natte, koude glijbaan glijden is dan toch net wat minder leuk;)

buiten spelen speeltuin

3. Lekker in de zandbak!

Wij hebben al jaren een zandbak in de achtertuin en juist in de herfst wordt deze veel gebruikt. In de zomer vinden de kinderen het al snel te warm in de bak. In de herfst en winter is het echter een heerlijke plek, lekker in de luwte in het zonnetje. Tip: zorg wel voor een goede afdekplaat voor op de zandbak. Zo voorkom je te veel nattigheid én kattenpoep in het zand.

baby maand 7 spelen

4. Doe-dingen voor buiten

De herfst en winter zijn bij uitstek geschikt om lekker actief te zijn. Zelfs in een kleine achtertuin kunnen de kinderen hun energie kwijt als je kiest voor de juiste speelattributen. Kies bijvoorbeeld loopklossen of stelten. Wanneer je meerdere paren hebt kunnen de kinderen mooi wedstrijdjes spelen. Of kies doe-speelgoed zoals een diabolo, waar de kids ook nog hun creativiteit in kwijt kunnen. Een heel klein budget? Koop dan gewoon een (voet)bal. Zo’n bal staat garant voor uren (samen) speelplezier! Kijk voor leuk buitenspeelgoed eens op Lobbes.nl.

zonnebrandcrème fabel kinderen

5. Fietsen of wandelen

Fietsen of wandelen; het klinkt misschien een beetje saai, maar het zijn bij uitstek familieactiviteiten. Ga er met het hele gezin op uit, het bos in of gewoon lekker een rondje door de omgeving. Het grote voordeel van het bos is dat de kinderen lekker kunnen rennen en hun energie kwijt kunnen, terwijl je er zelf rustig achteraan kan.

buitenspelen herfst bos

Reageer op artikel:
Buitenspelen zolang als het kan! – 5x herfst ideeën
Sluiten