Borstvoeding op de foto: prachtig of aanstootgevend?

borstvoeding openbaar WHO
Zo af en toe steekt die discussie weer de kop op: mag je als moeder je kind in het openbaar borstvoeding geven? De meningen blijven verdeeld, waarbij de ene mening iets genuanceerder is dan de andere. Ze variëren van ‘Ik word er misselijk van als ik het zie!’ tot ‘Zoiets natuurlijks moet je niet verbergen!’. Uit de foto’s van het Britse model Tamara Ecclestone mag duidelijk blijken wat haar mening hierover is. De extreme reacties op haar foto’s zijn echter niet van de lucht.

Waar geef jij borstvoeding?

Zelf zocht ik voor de voedingen altijd het liefst een afgezonderd, rustig plekje op. Dit was vooral omdat mijn kindje snel afgeleid raakte tijdens de voeding. Hierdoor dronk ze onrustig en kreeg ze veel lucht in de buik, met krampjes tot gevolg. Er waren echter ook momenten waarop er geen rustige plek was te vinden en ze luid aangaf dat het toch echt tijd was voor een voeding. Gelukkig heb ik zelf nooit negatieve reacties gekregen, maar het is toch bizar dat veel vrouwen daar tegenwoordig wel last van hebben.

WHO: Borstvoeding totdat je kind 2 jaar is!

Op de foto’s van het Britse model werd door veel mensen negatief gereageerd. Vooral de leeftijd van het dochtertje lokte veel reacties uit. Het dochtertje is namelijk ‘al’ twee jaar oud. Eigenlijk is het heel vreemd dat we in de Westerse wereld zo negatief staan tegenover het geven van borstvoeding aan peuters. De WHO (World Health Organization) adviseert moeders namelijk de eerste zes maanden uitsluitend borstvoeding te geven, om vervolgens borstvoeding als bijvoeding te blijven geven totdat het kind een jaar of twee is!

borstvoeding openbaar WHO

Het beste voor je kindje?

Inmiddels heeft Tamara Ecclestone vol verbazing gereageerd op alle commotie naar aanleiding van haar foto’s. Volgens haar waren de foto’s niet bedoeld als statement en ook niet als kritiek op moeders die hun kind niet zo lang of helemaal geen borstvoeding geven. Wat haar betreft moet ieder moeder zelf beslissen wat het beste is voor haar kindje. Het model wilde met de foto’s alleen maar laten zien hoe prachtig het geven van borstvoeding eigenlijk is. Ook vindt ze het jammer dat moeders zich tegenwoordig steeds vaker schamen voor het geven van borstvoeding in het openbaar. Voor zoiets natuurlijks zou niemand zich moeten hoeven schamen. En daar heeft ze gelijk in, toch?

Bron: BBC​

Reageer op dit bericht!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.