Petra
Petra Blog 16 Jul 2016

Bijzonder: dit is de kleinste baby ter wereld

Een zwangerschap is altijd spannend; hoe mooi het ook is, het kan ook zomaar mis gaan. Bij de Amerikaanse Megan verliep de hele zwangerschap heel anders dan gepland. Ze had al vanaf het begin een te hoge bloeddruk en kreeg maar liefst twee beroertes. De artsen besloten haar in het ziekenhuis op te laten nemen, om haar en de baby in de buik zoveel mogelijk rust te geven. Helaas hielp dit niet voldoende: 14 weken voor de uitgerekende datum besloten de artsen een spoedkeizersnede uit te voeren, omdat de baby het anders zeker niet zou overleven. Ruim 3,5 maand te vroeg kwam de dochter van Megan en Eric ter wereld. Op dat moment woog ze slechts 280 gram en volgens de artsen was ze daarmee een van de kleinste baby’s ooit. Het zag er weinig hoopvol voor haar uit.

Geloof, hoop en veel liefde

Megan en Eric lieten hun hoofd echter niet hangen. Zij wisten zeker dat hun kleine meid het zou gaan redden. Toen de artsen vroegen wat de naam van hun dochter zou worden, was er dan ook een duidelijk antwoord: Faith. Hoe slecht de situatie ook was, zij bleven hopen op een goede afloop. En wat de artsen niet verwachtten, gebeurde toch: Faith bleef in leven. Volgens arts Andrew Herman was na haar geboorte het doel van de artsen om haar zo snel en veilig mogelijk te laten groeien. Op die manier zou ze hopelijk sterk genoeg worden om te overleven. Door een voeding van vetten, suikers, vitaminen en elektrolyten werden infecties zoveel mogelijk voorkomen en werden haar organen steeds sterker. Ondanks complicaties door die zwakke organen en verschillende bloedtransfusies bleek Faith sterk genoeg om te overleven.

kleinste baby ter wereld

Niet meer de kleinste baby ter wereld!

Faith weegt nu, zo’n vijf maanden na de bevalling, geen 280 gram meer, maar al ruim 3 kilo! Het is amper meer voor te stellen dat ze nog maar een paar maanden geleden de kleinste baby ter wereld was. Het gaat zelfs zo goed, dat ze inmiddels bijna met papa en mama naar huis mag. Ouders Megan en Eric kijken hier erg naar uit. De afgelopen maanden waren zij iedere vrije minuut in het ziekenhuis, om hun kleine dochtertje bij te staan. Nu kunnen ze gaan vieren dat het goed is gekomen en met z’n drietjes van elkaar gaan genieten als kersvers gezinnetje!

Reageer op artikel:
Bijzonder: dit is de kleinste baby ter wereld
Sluiten