Petra
Petra Blog 12 Jul 2016

Bijzonder: babynieuws van een onbekende

Stel: je wordt wakker en kijkt op je telefoon. Je ziet dat je een bericht gemist hebt. Wanneer je de app openklikt zie je dat je bent toegevoegd aan een groepsapp met mensen die je allemaal niet kent. Als je het bericht leest zie je het volgende staan: ‘We zijn in het ziekenhuis. We krijgen een baby vandaag! Ze heeft al 5 of 6 centimeter ontsluiting!’ Hoe reageer jij daarop?

Gefeliciteerd! Maar wie ben je eigenlijk?

Misschien denk je dat dit zo bizar is dat het je toch nooit zal overkomen. Het overkwam de Amerikaanse Deorick Williams. Hij werd wakker en zag dat bericht echt in de groepsapp staan. In een waas stond hij op, om z’n kleren aan te trekken en naar het ziekenhuis te snellen. Totdat hij bedacht dat hij de nummers van de groepsapp helemaal niet herkende. Omdat de informatie in de app wel erg gedetailleerd was, besloot hij een berichtje te sturen dat er waarschijnlijk iets mis was gegaan en dat hij niet in de groepsapp thuishoorde. Dit bericht werd echter door de overige groepsleden over het hoofd gezien, omdat er tegelijk een eerste foto van het schattige, pasgeboren baby’tje in de groepsapp tevoorschijn kwam. Toen Deorick die lieve foto zag besloot hij het anders aan te pakken.

Onbekend bezoek in het ziekenhuis

Deorick belde zijn broer en legde het misverstand aan hem uit. Samen besloten ze om een kraamcadeautje te kopen en toch gewoon naar het ziekenhuis te gaan. Gewapend met luiers, speentjes en flesjes kwamen ze daar aan. In eerste instantie viel daar een diep stilte, omdat iedereen verbaasd was om die twee onbekenden opeens in de kamer te zien. Toen de broers echter uitlegden wat er gebeurd was kregen ze een warm welkom van de kersverse ouders. Ze kletsten met het kraambezoek en mochten even bij de kleine kijken. Zowel Deorick als de jonge ouders kijken met een goed gevoel terug op deze bijzondere kennismaking. Volgens Deorick was het fijn om met een klein gebaar iemand blij te kunnen maken. En de kersverse ouders waren zelfs zo geraakt door het bezoekje dat ze een bericht plaatsten op Facebook om zoveel mogelijk mensen te vertellen over deze bijzondere ontmoeting.

 

 

Reageer op artikel:
Bijzonder: babynieuws van een onbekende
Sluiten